Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Decembar 26, 2005
SCOTTS VALLEY, Calif.— Seagate Technology (NYSE:STX), broj 1 u svetu u proizvodnji hard diskova, objavio je da je Barracuda 7200.9 500GB Serial ATA (SATA) hard drive, model koji isporučuje vodeće performanse, izuzetnu pouzdanost i kapacitet, nagrađen u kategoriji "Najbolji dizajn godine" od strane Electronic Design Magazina, značajne poblikacije u sveri elektronskog dizajna.
Decembar 23, 2005
Kompanija Seagate Technology, jedan od najvećih svetskih proizvođača čvrstih diskova, otkupiće akcije Maxtora, takođe velikog proizvođača diskova, u vrednosti od 1,9 milijardi dolara. Seagate i Maxtor računaju da će proširiti ponudu diskova,a dve kompanije će ovako moći da rade efikasnije, što bi trebalo da smanji troškove za 300 miliona dolara godišnje. Seagate očekuje porast vrednosti akcija između 10 i 20% godinu dana posle spajanja. Potpisani ugovor su potvrdili rukovodioci obe kompanije, a na osnovu njegovih odredbi Seagateovim akcionarima pripada kontrola nad 84% udružene kompanije. Ako ugovor prihvate svi akcionari, kupovina bi trebalo da se okonča u drugoj polovini 2006. godine.
Decembar 19, 2005
Intel je najavio novu platformu za prenosive računare čije je radno ime Napa, i predstavio je kao krupan korak napred u istoriji računara - predstavnici Intela upoređuju njen značaj sa LCD ekranima i tehnologijom Centrino, koja je donela smanjenu potrošnju energije i bežično umrežavanje. Nova platforma će omogućiti za 68% bolje performanse u odnosu na aktuelnu platformu Sonoma sa procesorom Pentium M sa jednim jezgrom. Istovremeno, Intel obećava za 28% manju potrošnju energije, što će omogućiti autonomiju računara dužu od pet sati sa uobičajenim akumulatorima.Ipak, najzanimljiviji je procesor Yonah sa dva jezgra. Njime će upravljati nov sistem Dynamic Power Coordination, koji će svako jezgro kontrolisati nezavisno, čime će se postići prosečna potrošnja od 3 W.
Decembar 16, 2005
Kompanija Hitachi je predstavila novi Microdrive 3K8 1.0-inčni hard disk, koji karakteriše dramatično redukovan otisak za integraciju u mobilne telefone i ultra minijaturne CE uređaje. Sa maksimalnim kapacitetom od 8GB ovaj 3600RPM uređaj će podržati 33% više nego njegov procesor. Raspoloživ samo za ugradne modele, 3K8 je prvi Hitachi Microdrive koji koristi ZIF konektor i nudi se sa PATA, CE-ATA ili ATA na MMC interfejs podrsku. Microdrive 3K8 idealno je rešenje za mobilne telefone, koji pruža najbolju spoj kapaciteta, veličine, performansi i vrednosti sa minimalnim uticajem na vreme razgovora.
Decembar 14, 2005
Microdrive 3K8 kompanije Hitachi GST dobio je prestižnu "Innovations 2006 Honoree" nagradu koju je uručila asocijacija Consumer Electronics (CEA) u kategoriji Software/Embedded Technologies. Microdrive 3K8, koji je već dobio nadimak Mikey zbog svoje veličine, biće prikazan na CES-u kao deo Design and Engineering Showcasa gde će se prikazati izvanredni potrošački elektronski uređaji.
Decembar 13, 2005
Kompanija Kingston Technology objavila je lansiranje nove “Ultimate” linije CompactFlash kartica. Sa brzinom pisanja 100x, Kingston CompactFlash Ultimate kartice nude performanse i high-end digitalne kamere i drugi aparati i uređaji za smeštaj podataka zahtevaku kako bi funkcionisali na najvišem nivou. Kapacitetima od jednog, dva i četiri gigabajta Kingston CompactFlash Ultimate kartice zadovoljavaju tražnju za ovim proizvodima profesionalnih fotografa isporučujući pouzdanost i sigurnost.
Decembar 06, 2005
Kompanija Seagate svetski lider u proizvodnji hard diskova plasirala je novi Seagate Partner Program (SPP)dizajniran da obezbedi poslovan rast svojih partnera i zadovoljenje jedinstvenih poslovnih potreba. Seagate Partner program omogućuje efektivnije takmičenje uz pomoć novog partner web sajta prepunog ekskluzivnog sadržaja na lokalnom jeziku, višejezičku pre i post prodajnu podršku. SPP pruža mogućnost ubrzanja vremena trgovine evolucijom poslednjih Seagate proizvoda po ekskluzivnim SPP popustima, word class rešenja. Kao SPP član, možete poboljšati uslugu, smanjiti troškova, povećati profit.
Novembar 16, 2005
Kompanija Seagate lansirala je četvrtu seriju diskova za smeštaj podataka Cheetah 15K koji je najbrži, najtiši i najpouzdaniji Cheetah® 15K ikada proizveden. Cheetah 15K uredjaji pružaju najveću pouzdanost koja je dokazana na terenu i dalji porast pouzdanosti sistema zahvaljujuci smanjenom broju uredjaja. Cheetah 15K.4 je dizajniran i proizveden od strane istog tima koji je uspesno lansirao prethodne dve generacije nagradjenih Cheetah 15K uredjaja.
Novembar 15, 2005
Kompanija Intel će početkom ove nedelje predstaviti dva nova procesora sa podrškom za tehnologiju virtualizacije, mada korisnici još neko vreme neće moći da koriste prednosti te tehnologije. Radi se o procesorima Pentium 4, modelima 672 i 662. Inače, tehnologija virtualizacije omogućava na računaru sa jednim procesorom istovremen rad na više "virtuelnih računara. Intel je prvi proizvođač koji je u svoje procesore ugradio hardversku podršku za tu tehnologiju, a od sledeće godine će je ugrađivati i u procesore sa dva jezgra klase Pentium D i serverske procesore tipa Xeon. Svi veliki proizvođači računara, kao što su Lenovo, Acer, Dell i HP koristiće u svojim modelima nove Intelove procesore.
Novembar 07, 2005
SANTA CLARA, – Prvobitno planirana za početak 2006.godine, isporuka Intelovih prvih dual-core, hyper-threaded procesora za servere počela je 01. novembra. Ovi procesori isporučuju rekordan nivo performansi i optimalni su za multi-threaded aplikacije, kao što su baze podataka, menadžment kanala snabdevanja i finansijske programe. “Sa trenutno instaliranom bazom sa više od 30 miliona, serveri bazirani na Intel Xeon procesorima su dokazana platforma uspeha,” rekao je Kirk Skaugen, generalni menadžer Intel Server Platforms Group. “Intelovi multi-core serveri trenutno isporučuju rekordne performanse uključujuć i nenadmašnu $1 TPM-C barijeru za database aplikacione performanse na dual processor servere.”
Novembar 01, 2005
Prag/Brno – High-performance multimedia PC Prestigio Gamer postao je zvanični game PC set nacinalnih čeških kvalifikacija World Cyber Games 2005. Powered by Intel. 70 igračkih setova i 10 visokokvalitetnih laptop računara kompanije Prestigio bili su na raspolaganju igračima i organizatorima. Ove godine nacionalno finale World Cyber Games 2005 Powered by Intel održaće se na sajmu elektronike Digitex 2005. Ovde će se izabrati 11 članova češke reprezentacije za olimpijadu elektronskih igara koja će se ove godine održati u Singapuru. U ovoj egzotičnoj metropoli učestvovaće igrači iz 66 zemalja sveta.
Oktobar 31, 2005
Prag (Češka Republika), Oktober 31, 2005 -- Prestigio International, jedan od najdinamičnijih internacionalnih vendora prenosnih računara, TFT monitora, TV uređaja i opreme, danas je objavio plasiranje dva nova 17” i 19” LCD multimedia monitora P776 i P796 iz nedavno lansirane Serije 7, i početak distribucije ovih proizvoda u Evropi, Srednjem Istoku i Africi. Nove monitore karakteriše superioran dizajn i nova zaštita ekrana (tinted-glass). Upotreba stakla unapredjune ove modele na više načina: njihov fizički izgled čini nepobitno atraktivnim, poboljšava intenzitet boja na ekranu. Staklo štiti TFT panel od direktnog kontakta čime umanjuje mogućnost oštećenja. Elegantan stil Prestigo P776 i P796 monitora čini ih prilagodljivim svakom radnom prostoru, bilo da je reč o Vašem domu ili kancelariji.
Oktobar 25, 2005
LONDON, Engleska — Seagate Technology, vodeća svetska HDD kompanija, lansirala je novi program za partnere u EMEA regionu. Seagate Partner Program (SPP) snabdeva sistem integratore i resellere novim programima i oruđem koje će im omogućiti širenje na tržištu i povećanje profita. Ovaj program predstavlja deo investicija od preko $100 miliona koje je kompanija Seagate uložila tokom prošle godine u razvoj i podršku distributerskog kanala.
Oktobar 24, 2005
Kompanije Intel objavila je da je u trećem kvartalu ostvarila rekordan prihod u iznosu od 9,96 milijardi USD, što je 18% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 8% više u odnosu na prethodni kvartal. Operativni prihod u trećem kvartalu, uključujući i finansijski uticaj pravne nagodbe, iznosio je 3,1 milijardu USD, što je 31% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 17% više u odnosu na prošli kvartal. Dobit kompanije iznosila je 2 milijarde USD, što je 5% više u odnosu na isto razdoblje 2004. i 2% manje u odnosu na prošli kvartal. Zarada po deonici bila je 32 centa, a to je 7% više u odnosu na 30 centi, koliko je iznosila zarada po deonici u trećem kvartalu 2004. i 3 posto manje u odnosu na 33 centa zarade u drugom kvartalu 2005.
Oktobar 18, 2005
Kompanija PQI objavila je lansiranje novog proizvoda koji predstavlja novi pristup svetu multimedia. Reč je o microSD memorijskim karticama koje su najmanje memorijske kartice (11 x 15 x 1 mm), proizvedene do danas i specijalno dizanirane za mobilnu i poslovnu upotrebu. Svojom kompatabilnošću sa SD memorijskim interfejsom i adapterom ove kartice pružiće vam dodatnu fleksibilnost, a brzinom čitanja od 25MB/sec i pisanja 12 MB/sec osiguraće poziciju idealnog rešenja za mobilne telefone, digitalne aparate,PDA i digitalne camcorders.
Oktobar 18, 2005
Fountain Valley, CA – Kompanija Kingston Technology, svetski lider u proizvodnji memorijskih proizvoda, objavila je lansiranje ValueRAM® DDR2 667-MHz (PC2-6400) memorijskih modula koji će podržati naprednu generaciju laptop računara i mobilnih sistema. Novi Kingston® ValueRAM 667-MHz DDR2 unbuffered SO-DIMM moduli su raspoloživi odmah za distribuciju u kapacitetima od 256-MB, 512-MB i 1-GB. “Kingston isporučuje naprednu generaciju ValueRAM DDR2 SO-DIMM memorija, spremnih da podrže najnovije verzije laptop računara ,” rekao je Mark Tekunoff, senior technology manager, kompanije Kingston. “Poput svih ValueRAM proizvoda, novi 667-MHz moduli su dizajnirani i formirani preciznom selekcijom najboljih komponenata, a zatim sastavoljeni i testirani za maksimalne performanse,” dodao je Tekunoff.
Oktobar 17, 2005
Kompanija Prestigio objavila je da se novi stilizovan proizvod Prestigio Data Safe može naći kod lokalnih dilara širom Centralne i Istočne Evrope, Srednjeg Istoka i u Africi. Ovaj novi originalan proizvod Prestigio Data Safe je savršen eksterni uređaj za smeštaj podataka koji se bazira na 2.5” HDD i usmeren je ka korisnicima koji cene kombinaciju unikatnog dizajna, izvanredne funkcionalnosti po razumnoj ceni. Raspoloživ je u kapacitetima od 40, 60, 80 or 100 GB. Uređaj je namenjen mobilnim korisnicima koji vrše prenos i smeštaj velike koričine podataka u svom svakodnevnom radu.
Oktobar 17, 2005
SCOTTS VALLEY, Calif.— Kompanija Seagate Technology (NYSE:STX), najveći svetski proizvođač diskova objavila je raspoloživost njene Barracuda 7200.9 linije internih hard uređaja u distributerskom kanalu širom sveta. Targetirajući low-cost i Serial ATA (SATA) servere, mainstream i high-performance PC računare, PC gaming sistema i media PC, nova Barracuda 7200.9 linija kombinuje masivan half-terabyte kapacitet sa brzim 3Gbit/second Serial ATA outputom i leading-edge smeštajnim tehnologijama kao što je Native Command Queuing (NCQ) kako bi pružila najveći nivo performansi i pouzdanosti.
Oktobar 14, 2005
Kompanija Seagate Technology pokrenula je još jednu akciju pod nazivom "Demand Generation Program" u kojoj Vam se pri kupovinom 3 jedinice Seagate eksternih hard diskova odobrava popust od 35%. Ovo je fantastična prilika da testirate Seagate portfoilio eksternih hard diskova. Možete ih izložiti u svojim prostorijama i na taj način korisnicima prikazati njihov elegantan dizajn, visok kvalitet, moćne performanse i izvanrednu pouzdanost.
Oktobar 12, 2005
Kompanija Hitachi je počela isporuku novih 1-inčnih diskova tipa Microdrive.Ova vrsta diskova se koristi u mobilnim uređajima i predstavlja idealno resenje za MP3 personalne media playere, mobilne telefone i druge uredjaje za smestaj podataka. Novi modeli imaju kapacitete od 6 i 8 GB i imaju dimenzije manje za 20%, dok je potrošnja energije smanjena za 40%. Microdrive od 8GB pruža mogućnost jednstavnog skladištenja 8000 digitalnih fotografija ili do 4000 pesama koje mozete nositi u svom dzepu.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci