Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Jul 28, 2005
Intel planira da predstavi novu šemu označavanja modela procesora za servere; oznake će biti numeričke i počeće da se primenjuju krajem godine, kada se pojave procesori Itanium 2 sa dva jezgra. Osim novih oznaka, Intel će predstaviti i nove procesore za servere tipa "oštrica" (blade) – zbog male visine kućišta, za ovakve servere pogodni su procesori sa malom potrošnjom. Dizajn novih čipova zasnovan je na arhitekturi procesora Pentium – sličan je procesoru Yonah sa dva jezgra koji se koristi u prenosivim računarima, a radno ime procesora je Sossaman. Intel će verovatno ovu arhitekturu prilagoditi i stonim računarima i drugim serverima, ali zvaničnih najava o tome još nema.
Jul 27, 2005
27/07/2005 - Kompanija Kingston® Technology,svetski lider za memorijske proizvode, objavila patentiranje KT2400 Dynamic Burn-in testera.Ova patentna test platforma dizajnirana u cilju detektovanja ranog neadekvatnog funkcionisanja servernih memorija, podiže garancije kvaliteta na viši nivo. Koristeći specijalno deizajnirane test komande (Advanced Pattern Testing Controllers), svaki KT2400 tester može da testira do 500 modula simultano.Tokom procesa testiranja, serverni moduli su izloženi ekstremnim uslovima, pri čemu svaka memorijska ćelija prolazi ovo testiranje.Test proces ubrzava život modula i time simulira 3 meseca normalnog funkcionisanja.
Jul 26, 2005
Kompanija Intel najavila da će izgraditi novu fabriku 300-milimetarskih podloga za čipove u mestu Čendler u američkoj državi Arizona. Radno ime fabrike je Fab 32, a predviđeno je da bude završena u drugoj polovini 2007. godine; cena izgradnje iznosi tri milijarde dolara. Kružne silicijumske podloge za čipove koje će se proizvoditi imaće prečnik od 300 mm. Sečenjem se dobijaju osnove za čipove, a sa većih podloga se dobija veći broj čipova. Fabrika 32 će biti prva Intelova fabrika koja će proizvoditi čipove 45-nanometarskom tehnologijom, koja je dve generacije isred aktuelne 90-nanometarske tehnologije. Intel trenutno priprema prelaz na 65-nanometarsku tehnologiju, a taj postupak će trajati do kraja ove godine.
Jul 20, 2005
Predstavnici kompanije Seagate najavili su da će ta kompanija do 2006.godine skoro u potpunosti preći na tehnologiju poprečnog upisivanja podataka na čvrstim diskovima.Tehnologija poprečnog upisivanja podataka treba da omogući značajno povećanje kapaciteta diskova koji se koriste u serverima,personalnim i prenosivim računarima ili mobilnim uređajima. Kompanija Seagate planira da u prvoj fazi poveća kapacitet diskova koji se koriste u PC računarima (prečnika 2,5-inča)i diskova koji se ugrađuju u prenosive uređaje (prečnika jedan inč); zatim bi na red došli 3,5-inčni diskovi za stone računare i servere.Predstavnici Seagatea najavili su za početak iduće godine prve modele diskova.
Jul 18, 2005
Fountain Valley, CA - (Jul 18, 2005), Kompanija Kingston Technology, svetski lider za memorijske proizvode, danas je objavila uvođenje Migo softvera za Kingston DataTraveler® II Plus kao i širenje DataTraveler® Elite USB proizvodne linije novom verzijom sa kapacitetom 4GB. DataTraveler II Plus je najpogodniji višefunkcionalni USB Flash uređaj na tržištu odnosno najednostavniji i najsigurniji način da ponesete svoj desktop svuda sa sobom. Data Traveler Elite koristi prednost USB 2.0 Hi-Speed interface, i ima brzinu čitanja od 24MB/sec. i brzinu pisanja od 14 MB/sec. čime se svrstava u red najbržih USB uređaja.
Jul 12, 2005
Fountain Valley, CA Kompanija Kingston Technology objavila je dalje sirenje linija SD kartica (Secure Digital)lansiranjem nove "Ultimate" SD kartice sa izuzetnim performansama: kapaciteti od 512-MB do 1-GB, brzina 133X Nove SD Ultimate kartice obezbedjuju znatne performansne prednosti u odnosu na postojece Standard i Elite Pro linije SD kartica.
Jul 11, 2005
SANTA CLARA, Calif., July 11, 2005 - Intel korporacija je danas predstavila novu dual-core Intel® Pentium® D procesor platformu za entry-level servere sa Intel® E7230 chipsetom. Uz konkurentne cene ova platforma je izuzetno vazna korisnicima koji zele mocan entry-level server, a predstavlja samo prvi iz porodice Intel-based dual-core server proizvoda koji ce se pojaviti tokom ove i u 2006.godini.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci