Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Avgust 30, 2005
Kompanija Intel i kompanija Panasonic prošle nedelje su najavile da će udružiti snage u cilju poboljšanja tehnologije baterija. Prvi cilj ovog partnerstva je unapređenje postojećih litijum-jonskih akumulatora do tačke koja će omogućiti prenosivim računarima osam sati rada. Nove baterije će imati kapacitet za 30 posto veći od postojećih. Kada se potpuno napune, njihov napon dostiže vrednost od 4,2 V, isto kao i kod sadašnjih baterija. Međutim, one mogu da se prazne do napona od 2,5 V; kod sadašnjih modela baterija pražnjenje se prekida pri naponu od 3 V, što znači da će nove baterije raditi duže. Zajedno sa Intelom, Panasonik će raditi na primeni ovakvih baterija u prenosivim računarima.
Avgust 23, 2005
Kopmanija Prestigio International, objavljuje dalje širenje linije mobilnih uređaja za smeštaj podataka plasiranjem originalnog uređaja "Leather" USB Flash Drive. Prestigio “Leather” USB Flash Drive je minijaturan flash disk originalnog dizajna sa kapacitetima od 256 MB, 512 MB ili 1 GB sa interfejsom USB 2.0. Ovaj flash disk je upakovan u koznu futrolu, specijalno dizajniranu da olakša mobilnu upotrebu nošenjem na kaišu. Istovremeno, ovaj ujređaj može da posluži i kao privezak za ključeve. Efektivan i višefunkcionalan dizajn ovog uređaja ne samo što olakšava Vaše poslovanje već Prestigio “Leather” USB Flash Drive predstavlja i originalan poklon kome u značajnoj meri doprinosi i njegovo stilizovano pakovanje u obliku kutije za čuvanje nakita.
Avgust 22, 2005
SCOTTS VALLERY, Calif. - Sasvim je jedno kada Seagate HD uređaji pokažu izuzetne performanse u test labaratorijama ili fabrikama, ali nešto sasvim drugo je kada uređaj mora da pokaže svoje mogućnosti u nepredvidivim i ekstremnim uslovima kao što su padine Mt. Everesta. Nedavno, dva Seagate eksterna hard uređaja - 100GB Portable External HD i 5GB Pocket HD - su izdržala baš to. Ekspedicija planinara koja je pokušala da osvoje najviši vrh sveta u svojim džepovima na visini od 17.500 stopa imala je Seagate HD uređaje. Iako su programirani da rade na 10.000 stopa oni su značajno premašili očekivanja i pokazali izuzetne performanse na mnogo većim visinama.
Avgust 22, 2005
Kompanija Intel najavila je da ce do kraja godine plasirati jeftiniji prenosivi računar namenjen studentima, korišćenju kod kuće i u malim preduzećima. U Intelu naglašavaju da će voditi računa da ovi računari zaodovolje potrebe studenata, ali istovremeno da posluže kao alternativa stonim računarima. Iako projekat kao cilj ima jeftine računare, Intel neće prelaziti granicu koja ugrožava kvalitet - računari neće biti namenjeni samo osnovnim operacijama, već će na njima moći da se izvršavaju ostali uobičajeni programi.
Avgust 19, 2005
Fountain Valley, CA - Kingston® Technology Company, Inc objavila je unapređenje svoje popularne DataTraveler® Hi-Speed USB digital media proizvodne linije povećanjem brzine i novim dizajnom - određena boja za određeni kapacitet. Još jedno od poboljšanja za specijalne promocije ili prepoznatljivosti brenda, mogućnost izrade sopstvenog loga na celokupnoj liniji Data Traveler proizvoda. Popularni Data Traveler 2.0 Hi-Speed USB sada se može naći:128MB u crvenoj boji, 256MB u zelenoj, 512MB u plavoj i od 1GB u sivoj boji.
Avgust 15, 2005
Kompanija Intel objaviće na konferenciji Intel Developer Forum (IDF), koja se od 23. do 25. avgusta održava u San Francisku, planove o proizvodnji novih procesora.Prosecori sa novom arhitekturom trebalo bi da se pojave na tržištu u drugoj polovini 2006. godine. Procesori klase Pentium 4 i Xeon bili su zasnovani na arhitekturi Netburst.Ona je imala za cilj omogućavanje postojanog ubrzavanja radnog takta, ali se prilikom većih brzina gubilo mnogo energije, što je dovelo do napuštanja te tehnologije i pronalaženja novih rešenja. Tri modela procesora klase Pentium M - Merom (namenjen prenosivim računarima), Conroe (namenjen stonim računarima) i Woodcrest (namenjen serverima), bolje upravljaju potrošnjom energije nego procesori starije generacije.
Avgust 11, 2005
Prag (Češka Republika), 09. avgust 2005Kompanija Prestigio International, jedna od najdinamičnijih internacionalnih vendora, objavila je plasiranje novog proizvoda koji dopunjuje liniju Mobile Data Storage proizvoda. Novi Prestigio USB Flash uređaj trebalo bi da se nađe u prodaji širom Centralne i Istočne Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike početkom avgusta.
Avgust 01, 2005
Kao potvrdu svog liderstva u proizvodnji HD uređaja kompanija Seagate Technology (NYSE:STX) danas je objavila da je isporuka HD uređaja iz porodice Barracuda 7200-rpm dostigla 150 miliona. Ovakvi rezultati su nagoveštaj novih aktivnosti koje priprema kompanija Seagate. Kompanija se sprema za lansiranje devete generacije ovih uređaja-Barracuda 7200.9,koja kombinuje kapacitet od pola terabajta(500GB)sa moćnim 3 Gigabit/second Serial ATA (SATA) interfejsom. Ovo je dobitna kombinacija kapaciteta za smeštaj, performansi i pouzdanosti za PC računare, digitalne video stanice visokih performansi, media PC, PC gaming sisteme i servere.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci