Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Septembar 27, 2005
SANTA CLARA, Calif., Intel korporacija ukazala je na raspoloživost svojih single-core Intel® Xeon™ procesora. Kompanije Intel predstavila je i nove niskovoltažne verzije Intel Xeon linije procesora iako se kompanije preorjenitsala na platforme sa multi-core procesorima. "Agresivno vodimo transformaciju ka potpuno novoj generaciji multi-core servera. Kao najrasprostranjenija 64-bitna platforma u indrustriji, očigledno je da je Xeon pokretačka snaga biznisa za servere i radne stanice," rekla je Diane Bryant, vice president Intel Digital Enterprise Group i general manager Intel Server Platforms Group.
Septembar 26, 2005
Intel ce početkom naredne godine sa uvođenjem novih procesora na tržište, prekinuti sa sadašnjim načinom njihovog brojevnog obeležavanja i preći na novi. Prvi simbol u novoj nomenklaturi će biti slovo koje će pokazivati kojoj klasi procesor pripada. Naredni simbol u oznaci će biti cifra koja će govoriti kojoj podfamiliji procesor pripada, ali još ne znamo koju će cifru Intel odrediti za koju familiju svojih procesora. Poslednja dva simbola u oznaci su takođe cifre koje govore o performansama datog procesora u odnosu na ostale Intelove procesore za isti tip računara, a ne samo u odnosu na druge procesore u okviru iste serije, kao što je danas slučaj.
Septembar 22, 2005
Intel je objavio da će proizvodnju čipova za mobilne uređaje novim 65-nanometarskim procesom odvojiti od proizvodnje čipova za računare istim procesom - zahtevi koje se postavljaju pred čipove za mobilne uređaje omogućavaju izmenjen pristup koji obezbeđuje mnogo manje "curenje" struje. Problem "curenja" struje se javio u novim tehnološkim procesima; uprkos uspesima u rešenju tog problema na računarskim čipovima za mobilne uređaje neophodan je mnogo agresivniji pristup, jer ta neželjena pojava povećava potrošnju energije, a samim tim i zagrevanje čipova. Ovi čipovi bi trebalo da se pojave za oko godinu dana, a razvijaju se odeljenju za istraživanje i razvoj Fab D1D u Hilsborou u Oregonu.
Septembar 21, 2005
Kompanija Lite-on lansirala je SOHW-1673SU uredjaj koji nije samo 16x DVD Dual uredjaj sa Double Layer writing kapacitetom. Ovaj uređaj opremljen je i posebnim funkcijama koje u mnogome olaksavaju kopiranje diskova i bekapovanje fajlova. SOHW-1673SU opremljen je funkcijama Disc DUB i file DUB, prva na krajnje jednostavan način vrši kopiranje diskova, a druga bekapovanje fajlova. Ovaj uredjaj poseduje i EZ-DUB softver dizajniran od strane LITE-ONa i nudi nekoliko jednostavnih i jasnih funkcija.
Septembar 21, 2005
Fountain Valley, Calif., - Kingston® Technology Company, Inc.,najveći svetski proizvođač memorijskih proizvoda, objavila je lansiranje nove linije U3 DataTraveler® USB smart uređaja, inicijalno raspoloživim u kapacitetima od 512-MB i 1-GB. “Lansiranjem Kingston U3 DataTraveler, otvaramo potpuno novi svet smart uređaja koji svakom PC korisniku na raznim lokacijama i sistemima daje slobodu korišćenja sopstvenog radnog prostora - smeštenog na uređaju koji je dovoljno mali da se može nosti na privesku za ključeve,” rekao je Mike Kuppinger, digital media manager, kompanije Kingston.
Septembar 19, 2005
Kingston Technology Company, Inc. announced the rollout of its new U3 DataTraveler line of USB smart drives, initially shipping in 512-MB and 1-GB capacities.
Septembar 13, 2005
Kompanije Hitachi Global Storage Technologies kako bi zadovoljila rastuće potrebe notebook korisnika za hard drive upgradeom i dodatnim smeštajem je prva ponudila kompletna upgrade rešenja koja korisnik može sam instalirati. Rešenja uključuju i interni hard drajv za upgrade i oruđa za kreiranje eksternih uređaja za smeštaj podataka korišćenjem postojećeg hard drajva.Hitachi Travelstar 2.5-inch Hard Drive Upgrade Kit biće raspoloživ do kraja ovog meseca.
Septembar 09, 2005
Fountain Valley, Calif., September 8, 2005 – Kingston® Technology Company, Inc., najveći svetski proizvođač memorijskih modula, danas je objavila da se njena proizvodna filijala Kingston Technology Electronics Co., Limited, otvara na vreme. Ova ekspanzija povećava operativnost kompanije u Kini sa 1.5 miliona memorijskih modula na 5 miliona mesečno. Na ovaj način kompanija Kingston povećava sposobnost snabdevanja korisnika širom sveta kvalitetnim proizvodima po konkurentnim cenama uz istovremeno kreiranje strategijskog prisustva u regionu, spremni da podrže lokalna tržišta kako se ona razvijaju.
Septembar 09, 2005
Kompanija Seagate uspšno je izvela tranziciju disk drive uređaja u Serial ATA osvajajući tržište boljim performansama i pouzdanošću. Rastuća tražanja za sve većim brojem gigabajta i terabajta kako kod krajnjih korisnika tako i kod preduzeća znači i veću potrebu za uređajima za smeštaj podataka sa niskom cenom po gigabajtu, ali koji daju veću pouzdanost i performanse. Na Intel Developer Forumu Seagate je predstavio najnovije SATA 3Gbit/second NCQ hard drive uređaje sa Silicon Image port multiplierom. Ovaj prot omogućuje širenje sa jednog Serial ATA porta sve do 15 SATA uređaja, čime Seagate još jednom potvrđuje svoju lidersku poziciju.
Septembar 06, 2005
Seagate Technology LLC će 2006. godine početi da isporučuje hard diskove na kojima će podaci biti šifrovani čime će biti onemogućeno neželjeno čitanje podataka.Tehnologija je hardverski zasnovana i zove se Full Disk Encription (FDE). Svi podaci koji se zapisuju na disk automatski se šifruju, a prema rečima predstavnika kompanije, čak ni u laboratorijama specijalizovanim za povraćaj izgubljenih podataka neće moći da se pročita ukradeni disk. Metod šifrovanja je poznati Triple DES (Data Encription Standard). Seagate nudi šifrovanje kao opciju uz diskove iz serije Momentus 5400, koji će početi da se prodaju pocetkom 2006. godine. Nova tehnologija će moći da se primeni na diskovima kapaciteta 40 GB, 80 GB i 120 GB iz serije Momentus; ovi diskovi se okreću sa 5400 o/min i korise interfejs Ultra ATA-100.
Septembar 02, 2005
Kompanija Hitachi je počela isporuku novih 1-inčnih diskova tipa Microdrive, a 1,8-inčni diskovi Travelstar su unapređeni. Obe vrste diskova se koriste u mobilnim uređajima, tako da se novi kapacitetniji modeli mogu očekivati do kraja godine. Novi modeli imaju kapacitete od 6 i 8 GB i imaju dimenzije manje za 20%, dok je potrošnja energije smanjena za 40%. U malim količinama, diskovi se mogu dobiti odmah, a početak masovne proizvodnja planiran je za oktobar. U decembru se očekuju nove verzije sa poboljšanom zaštitom od udara i novim interfejsima. 1,8-inčni diskovi Travelstar takođe su dobili nov sistem zaštite, ali i nove glave i motore, usled čega su tanji: debljina 30-gigabajtnog modela je smanjena sa 7 na 5 mm, a 60-gigabajtnog sa 9,5 na 8 mm; prvi će biti raspoloživ već krajem ovog meseca, dok će se drugi pojaviti u prodaju početkom naredne godine.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci