Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Oktobar 31, 2005
Prag (Češka Republika), Oktober 31, 2005 -- Prestigio International, jedan od najdinamičnijih internacionalnih vendora prenosnih računara, TFT monitora, TV uređaja i opreme, danas je objavio plasiranje dva nova 17” i 19” LCD multimedia monitora P776 i P796 iz nedavno lansirane Serije 7, i početak distribucije ovih proizvoda u Evropi, Srednjem Istoku i Africi. Nove monitore karakteriše superioran dizajn i nova zaštita ekrana (tinted-glass). Upotreba stakla unapredjune ove modele na više načina: njihov fizički izgled čini nepobitno atraktivnim, poboljšava intenzitet boja na ekranu. Staklo štiti TFT panel od direktnog kontakta čime umanjuje mogućnost oštećenja. Elegantan stil Prestigo P776 i P796 monitora čini ih prilagodljivim svakom radnom prostoru, bilo da je reč o Vašem domu ili kancelariji.
Oktobar 25, 2005
LONDON, Engleska — Seagate Technology, vodeća svetska HDD kompanija, lansirala je novi program za partnere u EMEA regionu. Seagate Partner Program (SPP) snabdeva sistem integratore i resellere novim programima i oruđem koje će im omogućiti širenje na tržištu i povećanje profita. Ovaj program predstavlja deo investicija od preko $100 miliona koje je kompanija Seagate uložila tokom prošle godine u razvoj i podršku distributerskog kanala.
Oktobar 24, 2005
Kompanije Intel objavila je da je u trećem kvartalu ostvarila rekordan prihod u iznosu od 9,96 milijardi USD, što je 18% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 8% više u odnosu na prethodni kvartal. Operativni prihod u trećem kvartalu, uključujući i finansijski uticaj pravne nagodbe, iznosio je 3,1 milijardu USD, što je 31% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 17% više u odnosu na prošli kvartal. Dobit kompanije iznosila je 2 milijarde USD, što je 5% više u odnosu na isto razdoblje 2004. i 2% manje u odnosu na prošli kvartal. Zarada po deonici bila je 32 centa, a to je 7% više u odnosu na 30 centi, koliko je iznosila zarada po deonici u trećem kvartalu 2004. i 3 posto manje u odnosu na 33 centa zarade u drugom kvartalu 2005.
Oktobar 18, 2005
Kompanija PQI objavila je lansiranje novog proizvoda koji predstavlja novi pristup svetu multimedia. Reč je o microSD memorijskim karticama koje su najmanje memorijske kartice (11 x 15 x 1 mm), proizvedene do danas i specijalno dizanirane za mobilnu i poslovnu upotrebu. Svojom kompatabilnošću sa SD memorijskim interfejsom i adapterom ove kartice pružiće vam dodatnu fleksibilnost, a brzinom čitanja od 25MB/sec i pisanja 12 MB/sec osiguraće poziciju idealnog rešenja za mobilne telefone, digitalne aparate,PDA i digitalne camcorders.
Oktobar 18, 2005
Fountain Valley, CA – Kompanija Kingston Technology, svetski lider u proizvodnji memorijskih proizvoda, objavila je lansiranje ValueRAM® DDR2 667-MHz (PC2-6400) memorijskih modula koji će podržati naprednu generaciju laptop računara i mobilnih sistema. Novi Kingston® ValueRAM 667-MHz DDR2 unbuffered SO-DIMM moduli su raspoloživi odmah za distribuciju u kapacitetima od 256-MB, 512-MB i 1-GB. “Kingston isporučuje naprednu generaciju ValueRAM DDR2 SO-DIMM memorija, spremnih da podrže najnovije verzije laptop računara ,” rekao je Mark Tekunoff, senior technology manager, kompanije Kingston. “Poput svih ValueRAM proizvoda, novi 667-MHz moduli su dizajnirani i formirani preciznom selekcijom najboljih komponenata, a zatim sastavoljeni i testirani za maksimalne performanse,” dodao je Tekunoff.
Oktobar 17, 2005
Kompanija Prestigio objavila je da se novi stilizovan proizvod Prestigio Data Safe može naći kod lokalnih dilara širom Centralne i Istočne Evrope, Srednjeg Istoka i u Africi. Ovaj novi originalan proizvod Prestigio Data Safe je savršen eksterni uređaj za smeštaj podataka koji se bazira na 2.5” HDD i usmeren je ka korisnicima koji cene kombinaciju unikatnog dizajna, izvanredne funkcionalnosti po razumnoj ceni. Raspoloživ je u kapacitetima od 40, 60, 80 or 100 GB. Uređaj je namenjen mobilnim korisnicima koji vrše prenos i smeštaj velike koričine podataka u svom svakodnevnom radu.
Oktobar 17, 2005
SCOTTS VALLEY, Calif.— Kompanija Seagate Technology (NYSE:STX), najveći svetski proizvođač diskova objavila je raspoloživost njene Barracuda 7200.9 linije internih hard uređaja u distributerskom kanalu širom sveta. Targetirajući low-cost i Serial ATA (SATA) servere, mainstream i high-performance PC računare, PC gaming sistema i media PC, nova Barracuda 7200.9 linija kombinuje masivan half-terabyte kapacitet sa brzim 3Gbit/second Serial ATA outputom i leading-edge smeštajnim tehnologijama kao što je Native Command Queuing (NCQ) kako bi pružila najveći nivo performansi i pouzdanosti.
Oktobar 14, 2005
Kompanija Seagate Technology pokrenula je još jednu akciju pod nazivom "Demand Generation Program" u kojoj Vam se pri kupovinom 3 jedinice Seagate eksternih hard diskova odobrava popust od 35%. Ovo je fantastična prilika da testirate Seagate portfoilio eksternih hard diskova. Možete ih izložiti u svojim prostorijama i na taj način korisnicima prikazati njihov elegantan dizajn, visok kvalitet, moćne performanse i izvanrednu pouzdanost.
Oktobar 12, 2005
Kompanija Hitachi je počela isporuku novih 1-inčnih diskova tipa Microdrive.Ova vrsta diskova se koristi u mobilnim uređajima i predstavlja idealno resenje za MP3 personalne media playere, mobilne telefone i druge uredjaje za smestaj podataka. Novi modeli imaju kapacitete od 6 i 8 GB i imaju dimenzije manje za 20%, dok je potrošnja energije smanjena za 40%. Microdrive od 8GB pruža mogućnost jednstavnog skladištenja 8000 digitalnih fotografija ili do 4000 pesama koje mozete nositi u svom dzepu.
Oktobar 11, 2005
Kingston Technology objavila je lansiranje ValueRAM® DDR2 667-MHz (PC2-6400) memorijskih modula da podrze novu generaciju notebook i mobilnih sistema. Novi Kingston® ValueRAM 667-MHz DDR2 unbuffered SO-DIMM moduli raspolozivi su u kapacitetima 256-MB, 512-MB i 1-GB i raspolozivii odmah.
Oktobar 11, 2005
SANTA CLARA, Calif. - Intel korporacija objavila je da su njeni prvi dual-core, hyper-threaded Intel® Xeon® procesori za servere raspoloživi. Ovi novi procesori poboljšavaju performanse i vreme odgovora multi-threaded serverskih aplikacija. Očekuje se da će novi dual-core Intel Xeon procesori poboljšati performanse današnjih dual procesora, 64-bit servera do 50 procenata. Početkom sledeće godine, Intel planira isporuku novih serverskih platformi pod nazivom "Bensley," koji će se sastojati od dual-core Intel Xeon procesora nazvanog "Dempsey," chipseta "Blackford," i integrisanih tehnologija kako bi se poboljšala manipulacija, IT produktivnost, i performanse servera.
Oktobar 06, 2005
Naredna verzija Microsoft Office paketa pozabaviće se podrškom standarda elektronske dokumentacije Adobe. Podrška skladištenja podataka u formatu PDF realizovaće se kroz programe: Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, OneNote, Vsio i InfoPath koji će ući u sastav Office 12. Istovremeno kompanija će plasirati i sopstveni standard elektronskih dokumenata Metro koji će biti podržan novom verzijom OS Windows.
Oktobar 06, 2005
Kompanija Canyon Technology, internacionalni proizvođač inovacionih kompjuterskih komponenata i perifernih uređaja, predstavio je čitav niz novih proizvoda pripremljenih za jesenju sezonu 2005.godine. Kompanija Canyon ove jeseni ponudila je svojim korisnicima adapter Bluetooth CN-BTU-2, višeformatni čitač kartica CN-CARD4 i akustični sistem CN-SP51.
Oktobar 05, 2005
SATA uredjaji– sa novim Native Command Queuing (NCQ) Kompanija Seagate, prva na trzistu sa SATA tehnologijom ponosno nastavlja unapredjenje SATA uredjaja poboljsanjem performansi, smestajnih i upravljackih mogucnosti. NCQ uredjaji: • Organizuju 32 komande u sekundi - to je 31 vise u odnosu na PATA uredjaje • Obezbedjuju brzi boot PC racunara, rad i ucitavanje programa • Boot performanse - do 33% tokom uobicajene upotrebe uredjaja • Redukuje habanje diska
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci