Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Decembar 26, 2005
SCOTTS VALLEY, Calif.— Seagate Technology (NYSE:STX), broj 1 u svetu u proizvodnji hard diskova, objavio je da je Barracuda 7200.9 500GB Serial ATA (SATA) hard drive, model koji isporučuje vodeće performanse, izuzetnu pouzdanost i kapacitet, nagrađen u kategoriji "Najbolji dizajn godine" od strane Electronic Design Magazina, značajne poblikacije u sveri elektronskog dizajna.
Decembar 23, 2005
Kompanija Seagate Technology, jedan od najvećih svetskih proizvođača čvrstih diskova, otkupiće akcije Maxtora, takođe velikog proizvođača diskova, u vrednosti od 1,9 milijardi dolara. Seagate i Maxtor računaju da će proširiti ponudu diskova,a dve kompanije će ovako moći da rade efikasnije, što bi trebalo da smanji troškove za 300 miliona dolara godišnje. Seagate očekuje porast vrednosti akcija između 10 i 20% godinu dana posle spajanja. Potpisani ugovor su potvrdili rukovodioci obe kompanije, a na osnovu njegovih odredbi Seagateovim akcionarima pripada kontrola nad 84% udružene kompanije. Ako ugovor prihvate svi akcionari, kupovina bi trebalo da se okonča u drugoj polovini 2006. godine.
Decembar 19, 2005
Intel je najavio novu platformu za prenosive računare čije je radno ime Napa, i predstavio je kao krupan korak napred u istoriji računara - predstavnici Intela upoređuju njen značaj sa LCD ekranima i tehnologijom Centrino, koja je donela smanjenu potrošnju energije i bežično umrežavanje. Nova platforma će omogućiti za 68% bolje performanse u odnosu na aktuelnu platformu Sonoma sa procesorom Pentium M sa jednim jezgrom. Istovremeno, Intel obećava za 28% manju potrošnju energije, što će omogućiti autonomiju računara dužu od pet sati sa uobičajenim akumulatorima.Ipak, najzanimljiviji je procesor Yonah sa dva jezgra. Njime će upravljati nov sistem Dynamic Power Coordination, koji će svako jezgro kontrolisati nezavisno, čime će se postići prosečna potrošnja od 3 W.
Decembar 16, 2005
Kompanija Hitachi je predstavila novi Microdrive 3K8 1.0-inčni hard disk, koji karakteriše dramatično redukovan otisak za integraciju u mobilne telefone i ultra minijaturne CE uređaje. Sa maksimalnim kapacitetom od 8GB ovaj 3600RPM uređaj će podržati 33% više nego njegov procesor. Raspoloživ samo za ugradne modele, 3K8 je prvi Hitachi Microdrive koji koristi ZIF konektor i nudi se sa PATA, CE-ATA ili ATA na MMC interfejs podrsku. Microdrive 3K8 idealno je rešenje za mobilne telefone, koji pruža najbolju spoj kapaciteta, veličine, performansi i vrednosti sa minimalnim uticajem na vreme razgovora.
Decembar 14, 2005
Microdrive 3K8 kompanije Hitachi GST dobio je prestižnu "Innovations 2006 Honoree" nagradu koju je uručila asocijacija Consumer Electronics (CEA) u kategoriji Software/Embedded Technologies. Microdrive 3K8, koji je već dobio nadimak Mikey zbog svoje veličine, biće prikazan na CES-u kao deo Design and Engineering Showcasa gde će se prikazati izvanredni potrošački elektronski uređaji.
Decembar 13, 2005
Kompanija Kingston Technology objavila je lansiranje nove “Ultimate” linije CompactFlash kartica. Sa brzinom pisanja 100x, Kingston CompactFlash Ultimate kartice nude performanse i high-end digitalne kamere i drugi aparati i uređaji za smeštaj podataka zahtevaku kako bi funkcionisali na najvišem nivou. Kapacitetima od jednog, dva i četiri gigabajta Kingston CompactFlash Ultimate kartice zadovoljavaju tražnju za ovim proizvodima profesionalnih fotografa isporučujući pouzdanost i sigurnost.
Decembar 06, 2005
Kompanija Seagate svetski lider u proizvodnji hard diskova plasirala je novi Seagate Partner Program (SPP)dizajniran da obezbedi poslovan rast svojih partnera i zadovoljenje jedinstvenih poslovnih potreba. Seagate Partner program omogućuje efektivnije takmičenje uz pomoć novog partner web sajta prepunog ekskluzivnog sadržaja na lokalnom jeziku, višejezičku pre i post prodajnu podršku. SPP pruža mogućnost ubrzanja vremena trgovine evolucijom poslednjih Seagate proizvoda po ekskluzivnim SPP popustima, word class rešenja. Kao SPP član, možete poboljšati uslugu, smanjiti troškova, povećati profit.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci