Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Januar 27, 2006
Intel će u sledeću fazu Murovog zakona ući u drugoj polovini 2007. godine - zvaničnici kompanije su u sredu izjavili da se tada očekuje početak komercijalne prodaje procesora izrađenih 45- nanometarskim procesom. Novi čipovi će se proizvoditi na 300-milimetarskim podlogama, koji omogućavaju ekonomičniju proizvodnju od podloga manjeg prečnika. Proizvodnja čipova 45-nanometarskom tehnologijom je ušla u početnu fazu u Intelovoj fabrici D1D u Oregonu, a kompanija je započela i gradnju dve nove fabrike sa tom tehnologijom - Fab 32 će se nalaziti u Arizoni, a Fab 28 u Izraelu.
Januar 25, 2006
Kompanija Seagate odlikovana je priznanjem "Kompanije godine - 2006" od strane časopisa Forbes. U konkurenciji od 1000 drugih nominovanih, kompanija Seagate odlikovana je na osnovu svoje operativne perfektnosti, tržišnog liderstva i inovativnosti odličjem "Najbolji među najboljima".
Januar 17, 2006
Kompanija Seagate Technology LLC počela je ove nedelje da isporučuje čvrste diskove prečnika 2,5 inča i kapaciteta 160 GB, namenjene za upotrebu u prenosivim računarima. Novi Seagateov model trenutno ima najveći kapacitet u kategoriji 2,5-inčnih diskova. Seagate je primenjenio tehnologiju poprečnog upisivanja, što znači da magnetne čestice koje reprezentuju bitove podataka stoje uspravno, tj. normalno na površinu. Naziv novog modela diska je Momentus 5400.3, a njegovo ime ukazuje da se radi o disku čije se ploče okreću brzinom od 5400 o/min. Verzija koja se isporučuje ima interfejs ATA-100, a tokom godine pojaviće se i modeli sa seijskim ATA interfejsom.
Januar 17, 2006
Nakon više od dvadeset godina, kompanija Intel odlučila je da poznatu reklamu "Intel Inside" zameni novom. Novi logotip sa tekstom "Leap ahead", zvanično je predstavljen 3. januara 2006. godine. Pored uobičajenih procesora, kompanija će proizvoditi i platforme, kao što je očekivana Viiv, namenjena računarima za kućnu zabavu. Slogan "Intel Inside" na tržištu je od 1991. godine, i imao je znatan uticaj na IT tržište, budući da su korisnici na osnovu njega znali o kakvom proizvodu je reč. Iako će biti zamenjen novim, neće u potpunosti biti izbačen sa računara opremljenih procesorom Pentium M.
Januar 17, 2006
Kingston® Technology Company, Inc., objavila je vest o volikoj podršci rastućem U.S višefunkcionalnom mobilnom ili "Smartphone" tržištu lansiranjem microSD memerojskih kartica kao i većih kapaciteta miniSD i MMCmobile kartica, koje su odmah spremne za isporuku.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci