Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Februar 27, 2006
U kompaniji Intel planiraju da za jednu godinu lansiraju prvu centalnu procesorsku jedinicu sa četvorostrukim jezgrom (Kentsfield). Prelaz na 45-nanometarski proizvodni proces u 2007. godini će omogućiti osam jezgara i skrivenu (keš) memoriju nivoa L2 kapaciteta do 12 MB po centralnoj procesorskoj jedinici. Intel, firma za čipove namerava da isporuči skoro 20 novih konstrukcija procesora u sledeća četiri kvartala; sve one imaju kao jedinu svrhu da se ovlada segmentima tržišta za stone sisteme, mobilne računare i račuanrske sisteme za preduzeća.
Februar 24, 2006
Kompanija PQI povećala je kapacitete dve prioritetne memorijske kartice za mobilne telefone, miniSD i micro SD. Kapaciteti su podignuti na 1GB i 256MB za miniSD i microSD pružajući više smeštajnog prostora modernim mobilnim korisnicima. Pitate šta kapacitet od 1GB može da sačuva na mobilnom telefonu? MP3 fajlove veličine 4MB pretvara u 400 pesama, 1000 fotografija veličine 900KB. Ovaj uređaj za smeštaj će Vam omogućiti čak i smeštaj celog filma i čak će preostati prostora za druge sadržaje.
Februar 23, 2006
Kompanija Kingston Technology, najveći svetski nezavisni proizvođač memorijskih modula, objavila je da se ukupan profit za 2005. godinu povećao za 22% (u odnosu 2004.), dosegnuvši 3 biliona dolara. Ovaj iznos predstavlja najveći profit koji je kompanija ostvarila od svog osnivanja 1987. Gospodin John Tu, jedan od osnivača kompanije Kingston® izjavio je: “Dostizanje ovog nivoa u relativno kratkom periodu je rezultat podrške, odanosti naših vendora, zaposlenih i kupaca
Februar 22, 2006
Mikro SD kartica kompanije Kingston učiniće da vaš mobilni sadržaj ne bude više vezan za telefon. Podelite mobilni sadržaj Vašeg telefona sa prijateljima, porodicom i kolegama jednostavno uz pomoć microSD kartice specijalno dizajnirane za mobilne telefone sa produžnim slotom. Kingston microSD memorijska kartica pomaže da vršite transfer podataka između telefona. Ukoliko vršite izmenu servisa ili nadogradnju, microSD olakšava transfer telefonskog imenika, podešavanja ili melodija telefona.
Februar 22, 2006
Kompanija Seagate Technology svetski, lider u proizvodnji hard diskova i Wave Systems korporacija su se udružili kako bi osigurali najsavremeniju zaštitu podataka. Ove dve kompanije su na nedavno održanoj konferenciji u San Hozeu demonstrirale sigurnosna rešenja koja kombinuju najjaču zaštitu intelektualne svojine, ličnih informacija i drugih osetljivih podataka skladištenih na izgubljenim ili ukradenim prenosivim računarima.
Februar 20, 2006
Predstavnici kompanije Hitachi Global Storage Technologies (HGST) saopštili su da je u novoj fabrici u mestu Šenzen u Kini započela proizvodnja 3,5-inčnih čvrstih diskova. Planirano je da se u Šenzenu prozvodi oko polovine ukupnog broja Hitachijevih diskova, a prvi 160-gigabajtni disk serije Deskstar je iz fabrike izašao u januaru. U fabrici se trenutno proizvode 3,5 inčni diskovi, ali se lako može preći i na modele manjih dimenzija; oko 85% sirovina potrebnih za proizvodnju 3,5-inčnih diskova može se naći na udaljenostima manjim od 60 km. Kada bude radila punim kapacitetom, fabrika će moći da zaposli 14.000 radnika.
Februar 17, 2006
Kompanije Seagate i Maxtor objavile su da je probni period usvajanja po osnovu akta o usvajanju istekao. Kao rezultat toga, dalja anti trast regulativna ocena merdžera neće biti potreban u Americi. Kako je prethodno objavljeno transakcija je predmet uobičajenih uslova zaključenja i regulativnih odobrenja nadležnih za ocenu konkurentnosti u Evropskoj Uniji i nekoliko drugih juristikcija kao i autorizacije vlasnika deonica obe kompanije. Obe strane očekuju privođenje kraju ove transakcije tokom druge polovine 2006. godine.
Februar 16, 2006
Predstavnici kompanije Seagate objavili su na 3GSM kongresu, koji se od 13.do 16. februara održao u Barseloni, da će ta kompanija u trećem tromesečju ove godine početi da isporučuje novi model čvrstog diska za mobilne telefone. Disk će imati kapacitet od 12 GB, što je za 50% više od trenutno najvećeg 1-inčnog diska. Takvi diskovi se uobičajeno koriste u mobilnim telefonima i muzičkim plejerima. Osim povećanog kapaciteta, disk je manjih dimenzija, troši gotovo tri puta manje energije i otporniji je na udarce. Povećanje kapaciteta postignuto je poprečnim upisivanjem na magnetni sloj.Taj metod se primenjuje odnedavno, i pomoću njega se postiže veća gustina zapisa.
Februar 13, 2006
Prag (Češka Republika), 13. februar – Kompanija Prestigio Technologies, jedna od najdinamičnijih internacionalnih distributera naprednih mobilnih kompjutera, monitora I uređaja za smeštaj podataka, objavila je lansiranje dva nova business-class modela iz Serije 17” i 19” LCD multimedia monitora. Ponuda ovih monitora širom Centralne I Istočne Evrope, Srednjeg Istoka I Afrike očekuje se krajem februara.  
Februar 13, 2006
Prestigio Technologies, one of the most dynamic international vendors of state-of-the-art mobile computers, display products and mobile storage devices, today unveiled two new business-class 17” and 19” LCD multimedia monitors from the newly introduced mainstream 5th Series. The new monitors are expected to hit the stores throughout the countries of Central and Eastern Europe, Middle East and Africa by the end of February.
Februar 10, 2006
Kompanija Kingston Technology aktivirala je Partner Program kako bi olakšala pristup važnim informacijama svojim partnerima i unapredila nivo poslovne saradnje. Ovaj program dizajniran je za Kingston partnere kako bi im olakšala prodaju Kingston proizvoda. Na Partner program web sajtu možete pronaći najnovije vesti, marketing i prodajne alate, trendove u kretanju tržišta itd.
Februar 09, 2006
Na ovogodišnjem CeBIT-u u Hanoveru od 9. do 15. marta, kompanija Hitachi demonstriraće kako njena "tehnologija i know-how poboljšava Vaš život" prikazom njenih SAN/NAS rešenja i tehnologiju biometričke indentifikacije. Na CeBIT-u Hitachi će takođe demonstrirati njena Application Optimized™ rešenja za smeštaj, plazma TV uređaja, šestu generaciju DVD kamkordera i inovativne LCD tehnologije.
Februar 01, 2006
Kompanija Prestigio objavila je lansiranje novog 13-inčnog modela notebook računara Visconte 1300, baziranog na poslednjoj Intel® Centrino® Duo mobile platformi. Prestigio Visconte 1300 odlikuju visoke performanse, mala težina, široke konekcione mogućnosti. Ove karakteristike čine ga idealnim notebookom za korisnike koji žele da iskoriste prednosti najnovije Intel® Centrino® Duo mobile tehnologije.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci