Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Mart 31, 2006
ASBIS Group, vodeći distributer kompjuterskih komponenti na brzorastućim tržištima EMEA regiona, dobila je nagradu za izuzetne poslovne rezultate u 2005. godini od strane kompanije PQI, vodećih proizvođača memorijskih modula u svetu. PQI uručio je nagradu kompaniji ASBIS kao znak prepoznavanja izuzetnih dostinuća u oblasti distribucije PQI memorija i flash proizvoda. Nagrada je uručena na Cebitu 2006. godine u Hanoveru. Ove dve kompanije partneri su od 1999. godine, a ASBIS distribuira PQI proizvode u skoro svaku zemlju istočne Evrope i bivšeg Sovjetskog Saveza. Ova nagrada reafirmiše status kompanije ASBIS kao broj 1 stranog partnera kompanije PQI.
Mart 27, 2006
Kompanija Intel zvanično je predstavila svoj novi procesor iz serije Extreme Edition, koji je dobio naziv Intel Pentium Extreme Edition 965. Procesor sa dva jezgra koji radi na taktu od 3.73 GHz, svako jezgro poseduje 2MB L2 keš memorije i napravljen je u 65 nanometarskoj tehnologiji.
Mart 27, 2006
Zajedničko preduzeće kompanije Hitachi i LG, Hitachi LD Data Storage, specijalizovano za proizvodnju optičkih uređaja, objavilo je lansiranje novog uređaja GSA'4080M. Novinu predstavlja spoljašni kompaktni uređaj za mobilne kompjutere koji podržava DVD standard formata DVD±R pri brzini od 8x.
Mart 20, 2006
Kompanija Canyon Technology, medjunarodni proizvodjač inovacionih kompjuterskih komponenti i perifernih uređaja, objavila je niz novih proizvda pripremljenih za prolecnu sezonu 2006. godine. Najveću novost predstavlja novouvedena Platinum Serija koja će ovaj brend izdvojiti ne samo po svojim performansama već i prefinjenim dizajnom koji će zainteresovati kupce istančanog ukusa.
Mart 15, 2006
Korporacija Intel ponudila je proizvođačima servera, opreme za smeštaj i telekomunikaciju novu komponentu koja će pomoći da se poboljšaju performanse i uštedi prostor pri upotrebi ove opreme. U pitanju je prvi niskovoltažni Intel® Xeon® procsor koji kombinuje dual–core technologiju sa Intel moćnim power menadžmentom. Na ovaj način ušteda energije i performanse po vatu se povećavaju od dva do četiri puta u odnosu na prethodne Intel Xeon procesore i platforme.
Mart 09, 2006
Intel je objavio detalje o novom istraživačkom programu koji ima za cilj razvoj ’budućih platformi koje će imati mogućnosti koje se nalaze daleko iznad mogućnosti današnjih kompjutera’. Program, pod nazivom ’Tera Scale Computing Research’ sadrži oko 80 projekata i u njega treba da bude uključeno na ’stotine istraživača’ širom sveta. Kompanija se nada da će u roku od 10 godina uspeti da stvori procesore sa na ’desetine ili čak stotine jezgara’. Justin Rattner, generalni tehnološki direktor kompanije Intel veruje da će nove i moćnije platforme omogućiti nastanak onoga što opisuje kao kompjuteri svesni korisnika odnosno aplikacija koje imaju ljudske karakteristike.
Mart 06, 2006
Kompanija Prestigio Technologies, jedna od najdinamičnijih internacionalnih vendora naprednih mobilnih kompjutera, monitora i uređaja za smeštaj podataka, uvela je još jednu novinu u svoju liniju uređaja za skladištenje podataka "Mobile Storage", proširen je kapacitet Data Safe uređaja. Proizvod Data Safe od sada raspoloživ u kapacitetima od 40GB, 60GB,80GB,100GB i 120GB. Na ovaj način potrošačima je ponuđen prvoklasan dizaj, izuzetne performanse proizvoda i raznovrstan spektar kapaciteta koji mogu da zadovolje potrebe zahtevnih korisnika.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci