Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

April 28, 2006
Kompanija NEC je sredinom ove nedelje saopštila da će spojiti tri svoje američke podružnice u jednu, da bi tako postala konkurentnija na tržištu telekomunikacija i mrežne opreme.Radi se o kompanijama NEC America, Nec Solutions (America) i NEC USA koje će se 1. jula spojiti u jednu, koja će se zvati NEC Corp. Of America. Nova kompanija će biti usmerena na IT i mrežne sisteme, a očekuje se da će pružati kvalitetnije usluge od svojih prethodnika. Razdvojene, tri kompanije su zabeležile promet od 1,3 milijarde dolara u završenoj finansijskoj godini (u NEC-u se fiskalna godina završava 31. marta).Sedište nove kompanije nalaziće se u Irvingu u državi Teksas, gde se trenutno nalazi sedište kompanije NEC America. Na čelu kompanije NEC Corp.Of America biće Tadao Kond
April 27, 2006
Seagate tehnologija je objavila da njihov 2.5-inčni hard disk ima mogućnost korišćenja Silicon Imaging SI-1920HVDR, prvu digitalnu profesionalnu kameru sa 10-bitnim Cineform RAW direktnim snimanjem na disk. Model SI-1920HDVR pruža neverovatan kvalitet slike, 10-F stop dinamički opseg, IT-friendly vezu, mogućnost rada na baterije i preko četiri sata neprestanog snimanja na hot-swap 160GB USB 2.0 kertridžu. Seagate ima širok spektar CE hard diskova i široku primenu – od automobilske navigacije i zabave, do kućnih bioskopa, audio, video, komunikacije kao i računara.
April 26, 2006
Prestigio Europe objavio je partnerstvo sa kompanijom Grisoft, jednim od lidera u oblasti distribucije anti-virus sigurnosnih softvera. Partnerstvo će korisnicima u centralnoj i istočnoj Evropi obezbediti besplatan antivirus softver pri kupovini Prestigio notebook ili desktop PC računara. Ugovor o partnerstvu između Prestigio Europe i Grisoft postignut je 06. aprila 2006. godine u Pragu. U skladu sa uslovima ugovora Prestigio će biti u prilici da ponudi najnoviju verziju Grisoft-ovog AVG Anti-Virus softvera svakom kupcu Prestigio desktop PC ili notebook računara. Ova AVG probna verzija softvera od 3 meseca biće dostavljena svakom Prestigio kupcu na zasebnom CDu.
April 25, 2006
Prošlo je dosta vremena otkada su izbačeni hard dikovi od 500GB, ali izgleda da će uspravno snimanje spasiti stvari što se tiče stagnantnog skladišnog prostora. Kompanija Seagate je objavila vest o novoj Barracuda 7200.10 liniji SATA diskova koji su ubrzani do 3GBps(SATA II) 7200rpm, 4.16ms latency, NSQ 16MB keša i 750 GB prostora. Novi disk je prepun novim tehnologijama koje će u kombinaciji pružiti odlične performanse i dosta prostora za skladištenje
April 24, 2006
Nvidia je danas zvanično najavila karticu čije ime implicira na to da će imati dva Quadro FX 4500 grafička adaptera. Nvidia naglašava superiorne performanse koje će ova kartica imati u mnogim vitalnim industrijama, uključujući i Naftu i gas, film, vizuelizaciju i simulaciju i medicinske slike. U stvari Nvidia tvrdi da će profesionalni Quadro proizvodi zauzimati oko 80% prodaje profesionalnih grafičkih kartica. S'obzirom da se sada Quadro porodica proizvoda pomerila do dual GPU-on-PCB, Quad Quadro konfiguracije nisu više daleko.
April 22, 2006
Intel uvodi novi brend za poslovne PC računare vPro, koji će služiti kao čip platforma slična Intel Centrino platformi za prenosive računare i Viiv za entertaiment sisteme. vPro će se bazirati na drugoj generaciji Intel Active Management Technology (AMT) i integrisanoj virtualizaiji.
April 19, 2006
Limassol (Kipar) – 06. april 2006 – ASBIS Group, vodeći distributer kompjuterskih komponenti u EMEA regionu, dobila je nagradu za izuzetne poslovne rezultate ostvarene u 2005. godini od kompanije Kingston Technology Company, svetskog lidera u oblasti memorija. Kingston je dodelio ASBIS-u kristalnu plaketu za izuzetna dostignuća u distribuciji Kingston DRAM i Digital Media proizvoda na EMEA tržištu. Nagrada je uručena na ovogodišnjem Cebitu 2006. u Hanoveru, Nemačka.
April 18, 2006
Za kompaniju Intel budućnost razvoja procesora definitivno leži u proizvodnji višejezgarnih Pentiuma. Sve optimizacije, dodavanje drugostepenog keša i smanjenje proizvodnog procesa nisu pomogli da se značajnije ubrzaju procesori. Tako da je ovaj proizvođač na kraju morao da pribegne „umnožavanju” jezgara i da predstave dual-core procesore, što je trend koji se nastavlja i što potvrđuju najave da će do kraja ove ili početkom sledeće godine ne tržištu biti predstavljeni quad-core, procesori sa četiri jezgra!
April 11, 2006
Dva vodeća proizvođača optičkih uređaja (ODD) na Tajvanu, LiteOn IT i BenQ danas su objavili vest o stvaranju zajedničkog saveza. Kompanija LiteOn IT postaće proizvodni partner kompanije BenQ za optičke uređaje pored kompanija Sony i NEC. Na ovaj način značajno će se unaprediti vodeća pozicija Tajvana. BenQ će nastaviti sa razvojem svog brend biznisa, kao i na građenje ove poslovne saradnje sa kompanijom LiteOn IT na obostranu poslovnu dobit.
April 07, 2006
Kingston Technology, nezavisni svetski lider u proizvodnji memorijskih modula, objavio je lansiranje nove linije Fully Buffered DIMM memorijskih modula (FB-DIMM). Kao vodeći proizvođač, Kingston je napravio pravovremenu i strategijsku odluku da veći deo sredstava usmeri na podršku sledeće generacije memorijske tehnologije poput FB-DIMM i time osigura lidersku poziciju u ponudi FB-DIMM memorija Intelu i celokupnoj industriji.
April 06, 2006
Nova vrsta Intelovih čipova za stone računare spremna je da se pojavi na tržištu u narednih nekoliko nedelja. Čipovi su 6XX serije, ali svi završavaju brojem 1, da bi se razlikovali od postojećih 90-nanometarskih procesora. Novi čipovi su 661 (3.6GHz), 651 (3.4GHz), 640 (3.2GHz) i 631 (3GHz). Svi imaju 2MB cache memorije i 800MHz prednju magistralu i uključuju hladnjak. Cene će biti skoro iste kao i za 90-nanometarske čipove. Ovo pokazuje da Intel na velika vrata uvodi 65-nanometarski proces. Ali, kako smo već ranije naglašavali, 6XX familija neće imati još dugi vek, jer nova generacija već čeka spremna iza ugla.
April 04, 2006
Kompanije Canyon Technology, međunarodni proizvodjač inovacionih kompjuterskih komponenti i perifernih uređaja, objavila je niz novosti vezanih za prolećnu sezonu 2006. godine. U tom smislu jedan od najpopularnijih MP3 playera pojačan je kapacitetom od 1GB. Kreirana je nova linija proizvoda namenjena ženskom delu populacija, a plasiran je i Digital Pedometar koji će prebrojati svaki Vaš korak na putu ka uspehu.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci