Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Maj 24, 2006
Intel korporacija bi mogla da ubrza predstavljanje svojih procesora za servere pod kodnim imenom Woodcrest. Ovo predstavljanje Intel Xeon 5100 procesora za servere, sa dva obradna engine-a i objedinjenim L2 cache-om će se desiti 19.juna. Kompanija ima mnogo razloga da ubrza predstaljanje procesora,“Woodcrest” — isporučuje do 125 procenata poboljšane performanse u odnosu na predhodnu generaciju dual-core Intel Xeon procesora i do 60 procenata poboljšanja u poređenju sa arhitekturom x86.
Maj 23, 2006
Intel korporacija i Microsoft objavile su danas da će zajedno raditi na izgradnji i isporuci fleksibilnih, pay-as-you-go PC modela za potrošače na rastućim tržištim. Intelova podrška Microsoft* FlexGo* tehnologije je ključni deo Intelovog broad World Ahead programa koji će pomoći da se ubrza proces dostupnosti napredne tehnologije i obuke ljudi na tržištima u razvoju širom sveta. Ovo je još jedan primer uspešne saradnje koje su ove kompanije ostvarile na brzorastućim tržištima.
Maj 22, 2006
Da li ste znali da i Vi možete imati Kingston online konfigurator na Vašem sajtu? Konfigurator je jednostavan, besplatan i efikasan način da Vaši kupci pronađu memoriju koja im je potrebna. Iako je u pitanju izbor između 2000 Kingston memorijskih proizvoda, par jednostavnih koraka dovešće Vaše korisnike do preciznih podataka o proizvodima koje žele da kupe. Na ovaj način svoje zaposlene i telefonske linije oslobađate za druge aktivnosti. Ukoliko želite da se prijavite za konfigurator na Vašem web sajtu, posetite www.kingston.com/configurator
Maj 19, 2006
Kompanija Canyon aktivirala je svoj novi sajt. Dinamičan i atraktivan sajt koji pruža sve potrebne informacije. Canyon portal nudi 4 mogućnosti: 1) corporate flash sajt za internet sa velikim protokom i non-flash sajt za slabije internet konekcije , 2) Sportsline website koji je posvećen liniji proizvoda Sportsline , 3) web sajt za Platinum seriju koji je još uvek u izgradnji, ali će uskoro biti raspoloziv online, 4) Mediabank website koji nudi slike i logo-e kako visoke tako i male rezolucije, banere, Powerpoint prezentacije, PDF i Word fajlove.
Maj 18, 2006
Deoničari su odobrili akviziciju Maxtora od strane kompanije Seagate objavile su ove kompanije. Uz sve potrebne regulative i odobrenje deoničara očekuje se da će ova transakcija biti zatvorena u roku od 2-3 poslovna dana i da će Maxtor akcije biti na New York berzi pre njenog otvaranja u ponedeljak 22. maja.
Maj 18, 2006
Kompanija PQI lansirala je novi proizvod za smeštaj podataka Card Drive U510, koji nosi kapacitet od 16GB, veličine je kreditne kartice i svega 3mm debljine, tako da ga možete nositi u novčaniku, džepu ili u držaču kartica. Card Drive U510 korisnit patentiranu PQI Stick tehnologiju, kompatabilan je sa USB 2.0/1.1 konekcijama.
Maj 17, 2006
Sistem integratori po drugi put zaredom krunisali su kompaniju Seagate priznanjem za top provajdera hard drive uređaja za desktop i notebook uređaje koji isporučuju najviši nivo performansi, kapaciteta i pouzdanosti. Kompanija Seagate ponovo je odnela pobedu u kategorijama za performanse i kapacitet hard drive uredjaja . Nema veće časti od toga da Vas partneri, koji rade sa ovim proizvodima svaki dan, prepoznaju i nagrade za visok nivo kvaliteta i usluge koji nudite.
Maj 16, 2006
Kompanija Hitachi objavila je na svojim stranicama zanimljivi film o inovaciji za novu vrstu glave čitača podataka koje trenutno razvijaju. Film nosi naziv "License to Read" i pruža pogled na novu tehnologiju izrade glave za čitanje magnetskih zapisa sa diska koja je mnogo sigurnija i naprednija nego prethodna verzija i to prikazuje na jednostavan, jasan i zabavan način razumljiv svima.
Maj 16, 2006
Intel će uskoro početi sa isporukom svojih Celeron D procesora baziranih na jezgru Cedar Mill, koji će omogućiti najvećem svetskom proizvođaču procesora da poveća performanse svojih jeftinijih čipova tako što će im biti povećana količina keša i brzine procesora. Santa Clara, Kalifornijska ispostava Intel-a će 28. Maja 2006 izbaciti Intel Celeron D procesora 352 i 356 koji rade na 3.2GHz odnosno 3.33GHz i koji će imati po 512KB keš memorije drugog nivoa. Trenutno Intel Celeron D procesori imaju po 256KB keša i koriste magistralu od 533 MHz.
Maj 15, 2006
Uz predan i usredsređen napor na razvoju, testiranju i prezentovanju tržištu nove perpendikularne magnetske tehnologije za snimanje (PMR) koja će moći da poveća pouzdanost i očekivanja trenutne longitudinalne tehnologije snimanja, kompanija Hitachi je ostvarila svoj cilj isporukom najpouzadnijeg i tehnološki naprednog 2.5 inčnog hard uređaja - Travelstar 5K160. 160 GB Travelstar 5K160 je 5400 RPM 2.5 inčni hard uređaj dizajniran za notebook i mobilne kompjutere.
Maj 10, 2006
Sledeća verzija Itanijum Intel procesora koja ima kodni naziv Tukwila će u stvari biti quad core. Prema nekim informacijama Tukwila će takođe imati on-die FB-DIMM kontroler i takođe će biti prvi Intel-ov procesor sa common systems interconnect (CSI) – Intel-ov odgovor na HyperTransport i sa FSB-om koji će omogućavati da i linije Itanijum i Xeon procesora dele isti format procesorskog socket-a i support logic. Tukwila takođe donosi još nekoliko interesantnih novina, a Intel reklamira neka značajna poboljšanja performansi procesora.
Maj 08, 2006
Intel® Core™2 Duo procesor je novi brend za dolazeću moćnu i efikasniju porodicu procesora korporacije Intel za desktop i laptop kompjutere koja je planirana za treći kvartal, objavila je kompanija danas. Pređašnji kod nazivi Conroe i Merom, Intel Core2 Duo processora za desktop i notebook PC računare bazirani su na najnovijoj Intel® Core™ mikroarhitekturi i uključiće dva jezgra — ili mozga — po čipu, u skladu sa “Duo” proširenjem.
Maj 05, 2006
Kompanije Canyon biće sponzor ovogodišnje trke Rubson Raid Turquoise – Edition NL 2006.Kao dodatak konceptu Canyon Sportline u kome su ekstremni sportovi, pod vedrim nebom, trajnost ključne reči, Rubson Raid Turquoise – Edition NL 2006 je savršen način za predstavljanje Canyon Sports linije. Danski tim prisustvovaće svetskom finalu koje će se održati u novembru u blizini Cape Verde.
Maj 04, 2006
Kompanije Canyon potpisala je ugovor sa Portugalskom Vladom, u okviru petogodišnjeg programa koji podrazumeva povećanje E-Commerce aktivnosti i usluga. Instalacijom specijalnog POS sistema u ovim radnjama bice obezbedjene brojne usluge poput dopune Pre Pay kartica, placanje računa, kupovina koncertnih karata itd. Cak sta vise, u ovim radnjama postojace online katalog putem koga se mogu kupiti Canyon proizvodi. Ostali partneri koji ce takodje imati ucesce su: Apple, Avis, Prestigio, Microsoft, Optimus, PTComunicações, Representada pelo Eng. Carlos Alves Duarte, TAP, TMN, Representada pelo, Vodafone.
Maj 03, 2006
Intel planira da poveća udeo Woodcrest procesora na 75% do kraja 2006 godine. Udeo Dual core procesora će već sredinom godine preći udeo single core procesora. Do kraja godine rešenja sa single core procesorima će činiti 20 do 25% ukupnog broja. Ipak proći će dosta vremena dok će moći da se objavi da je Intel 100% prešao na dual core arhitekturu.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci