Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Oktobar 31, 2006
Na testu IT Svet. com bila su 3 modela Prestigio notebook računara. Laptopovi od kojih je jedan sa moćnim dvojezgarnim procesorom u modelu Avanti 1770W, i Pentium M procesori u modelima Visconte 1200 i 130. Uredinici su istakli da u segmentu laptop računara Prestigio ima zapažene rezultate, kao najbrže rastući u Bugarskoj, Slobeniji i Češkoj republici gde beleži godišnji rast i do 470%.
Oktobar 30, 2006
Intel je prošlog vikenda snizio cene svojih procesora i to naročito cene Celeron serije. Intel-ova Celeron D serija je doživela smanjenje cena u rasponu od 8 do 22%. Tako sada procesori za jeftinije desktop računare koštaju $69 na količinu od 1000 komada. Kompanija je takođe dodala u seriju i model Celeron D 347 radnog takta 3.06GHz. Ovaj procesor poseduje 512Kb L2 cache-a i izrađen je u 65nm tehnologiji. Intel je na listu proizvoda dodao i modele Celeron M 440 i 450, radnog takta 1.86GHz i 2GHz, respektivno, dok je cene modela 430 i 420 smanjio za 36 i 20%. Sniženje cena obuhvatilo je i Core Duo L2400 za 10% i Pentium 915 i 820 čije cene su smanjene za 18 i 15%.
Oktobar 29, 2006
Intel je lansirao program koji ohrabruje softverske inženjere da razvijaju kod za njihovu najnoviju liniju čipova. Intel Software Partner program će ponuditi stratešku, tehnološku i marketinšku pomoć kompanijama koje razvijaju proizvode za Intel. Olakšice uključuju tehnološke planove, marketinške šablone i pristup demo sistemima. Program će karakterisati tri nivoa članstva sa različitim stepenom pristupa za softverske inženjere.
Oktobar 28, 2006
Kompanija Kingston, koja je pre svega poznata po proizvodnji kvalitetne memorije je predstavila K-PEX100, plejer koji obećava „portabl zabavno iskustvo“ kao nikada ranije. Na prvi pogled K-PEX100 izgleda kao mini igrački uređaj. Uređaj omogućava reprodukciju audio i video sadržaja i pregled slika. Od zvučnih formata podržava MP3, WMA, Ogg i WAV. Što se tiče video formata K-PEX 100 prihvata AVI, ASF, MPEG 1/2 i MWV fajlove.
Oktobar 27, 2006
Intel planira da uskoro predstavi svoj ultra high-end quad core Xeon MP procesor. Čip kodnog naziva Tigerton treba da počne da se isporučuje na tržište u drugoj polovini 2007-me. Tigeron će se zvanično isporučivati kao Xeon MP serije 7000. Oznaka MP označava multiprocesor. Ovo znači da će delovi serije 7000 biti namenjeni za upotrebu u serverima sa višestrukim socket-ima pa bi sistem sa dva socket-a sa dual MP čipovima serije 7000 u suštini imao 8 fizičkih CPU jezgara.
Oktobar 26, 2006
Izvršni direktor kompanije Intel potvrdio je lansiranje nedavano predstavljene Core Micro arhitekture. Kompanija je isporučila preko 6 miliona Core procesora (DP server čipovi Xeon 5100, desktop Core 2 Duo E serije i mobilne Core 2 Duo T serije). U drugom i trećem kvartalu Intel je proizveo preko 1 milion Xeon 5100 procesora. Intel je do sada isporučio preko 40 miliona procesora izrađenih u 65nm tehnologiji.
Oktobar 25, 2006
Kompanije NEC i Panasonic Mobile Communications osnovale su u Japanu zajedničku kompaniju koja će se baviti razvojem mobilnih telefona sposobnih da rade u mrežama mobilne telefonije treće generacije (3G). Razlog za formiranje zajedničke kompanije leži u težnji da se razvojem jedinstvene softverske i hardverske platforme snize troškovi. Kompanija nosi naziv Esteemo, a proizvodnja u kompaniji Estimo počeće 6.novembra.
Oktobar 24, 2006
Kompanija Inno3D je lansirala GeForce 7950 grafičku kartu zasnovanu na Nvidia grafičkom čipu. Međutim, ono što je interesantno jeste što "duvaju novi vetrovi", te je za ovu priliku Inno3D odustao od ustaljenih referenenih rešenja po kojima je postao prepoznatljiv, i tako sada na Inno3D karti imamo Zalman kulere, koji ovoj karti svakako pomažu da ostavi sasvim solidne overkloking rezultate.
Oktobar 23, 2006
Intel nudi povećanje mrežne brzine, a uskoro će i ostale kompanije biti u mogućnosti da koriste QuickData koji je prethodno radio samo sa Intel-ovim mrežnim čipovima i karticama, budući da je Intel dozvolio ostalim kompanijama da koriste tehnologiju za povećanje brzine serverskih mrežnih komunikacija, objavila je ova kompanija početkom ove nedelje. Tehnologija, čiji je naziv QuickData, deo je Intel-ove Input/Output Acceleration tehnologije za modernizovanje mrežnog saobraćaja.
Oktobar 20, 2006
Od Intel-a se očekuje da predstavi svoje prve quad-core procesore sredinom novembra. Sudeći po pozivnicama koje su poslate medijima, Hewlett-Packard i Intel će biti domaćini „Quad Fest“-a tog dana za prikazivanje novosti vezaih za tehnološka rešenja vezanih za radnu stanicu uključujući i rad koji stoji iza quad-core tehnologije. Predstavnici medija koji će prisustvovati tom događaju imaće pravo da objave zvanične informacije u vezi sa quad-core u 12 sati po pacifičkom vremenu.
Oktobar 19, 2006
Seagate Technologies je najavio SV35.2 seriju hard drive-ova dizajniranih za optimale performanse na tržištu video sigurnosnti. SV35.2 serija postojećim modelima kapaciteta 160Gb, 250Gb i 50Gb dodaje modele kapaciteta 320Gb i 750 Gb koji koriste vertikalne tehnologije zapisa. Seagate SV35.2 serija može da obezbedi mesece visoko kvalitetnog video snimanja.
Oktobar 18, 2006
Prestigio je objavio rezultate svog takmičenja u karikaturama “The Art of High-Tech”. Žiri je odabrao 6 pobednika od 358 učesnika prijavljenih iz 11 različitih zemalja sveta. Cilj Prestigio internacionalnog takmičenja u karikaturama, koje se održalo u periodu avgust-septembar 2006, bio je izdvajanje najkreativnijih umetničkih radova koji će najbolje ilustrovati moto kompanije «The Art of Hi-Tech». Takmičenje je bilo otvoreno za sve ljude bez obzira na poreklo, godište i nivo iskustva.
Oktobar 17, 2006
Kompanija Seagate je da bi izašla u susret sve većim zahtevima za više prostora za skladištenje i backup-ovanje velikih video fajlova i audio sadržaja najavila da će ovog meseca isporučiti nove proizvode u svojim Maxtor Shared Storage II i Maxtor OneTouch III serijama
Oktobar 17, 2006
Transcend lansira 16GB JetFlash 2A uređaj koji kombinuje veliki kapacitet, performanse i stil u uređaju koji staje u vaš džep i može Vam olakšati i pomoći u radnim aktivnostima. Transcend 16GB JetFlash 2A je hi-speed USB 2.0 Flash uređaj, koji poseduje superiornu brzinu čitanja i pisanja koja iznosi do 25/20 MB u sekundi.
Oktobar 16, 2006
Intel planira da u predstojećem periodu izbaci na tržište određeni broj proizvoda za koje ne možemo toliko reći da su novi, koliko predstavljaju "novo ruho" nekada izuzetno popularnih rešenja, kako na desktop tako na notebook tržištu. Svi ovi procesori će biti plasirani u low end segment. Agresivan nastup Intela u ovom segmentu u praksi znači izbacivanje nova tri procesora - ULV Celeron M, Celeron M 800, i Mobile Celeron na 1.2 GHz .
Oktobar 13, 2006
Kompanija Seagate objavila je da će distribuirati 1.5 terabyte verziju svog Maxtor OneTouch III Turbo Edition eksternog hard disk uređaja. Novi uređaj će biti na tržištu ovog meseca po ceni od 799.99$. OneTouch III Turbo Edition je ranije uobličena za Mac korisnike i dolazi sa FireWire800, FireWire 400 i USB 2.0 interfejsom. Unutar uređaja priložena su dva 750GB hard disk mehanizma konfigurisanih u RAID liniji za ukupan kapacitet od 1.5TB.
Oktobar 12, 2006
Prestigio Europe otvorio je dva prodajna mesta u Pragu i Brnu u Češkoj. Ovi prostori biće opremljeni kompletnom linijom Prestigio proizvoda, uključujući desktop i notebook PC računare, LCD monitore i TV, multimedijalne uređaja i uređaje za smeštaj podataka.
Oktobar 12, 2006
VR-zone prenosi novosti o dolazećem "sukobu" Intel Wolfdale i AMD Antares procesora. Intel planira da Antaresu, 65-nanometarskom procesoru sledeće generacije kompanije AMD, susprotstavi 45-nanometarski Wolfdale dvojezgarni procesor, baziran na arhitekturi Penryn jezgra, tokom trećeg kvartala 2007. godine. Wolfdale će imati 6 MB deljene L2 keš memorije. Antares će imati 512 KB L2 keš memorije po jezgru, uz 2 MB deljenje L3 keš memorije.
Oktobar 11, 2006
Japanska kompanija NEC je na putu da prevaziđe jaz između HD-DVD i Blu-ray standarda koji biju ljuti boj na tržištu, želeći da postanu dominantan standard kada su u pitanju optički mediji sledeće generacije. Rat formata bi mogao biti okončan nakon što je NEC saopštio da je osvojio izradu čipova koji su kompatibilni sa oba formata! Cena čipa će iznositi 84 dolara, što je približno jednaka cena za čipove koji rade samo sa HD-DVD ili samo sa Blu-ray formatom
Oktobar 06, 2006
Očekuje se da Intel lansira verziju svojih Xeon procesora baziranih na Core 2 Duo tehnologiji namenjenu nezahtevnim korisnicima pri kraju svog razvojnog foruma koji je započeo ove nedelje. Procesori za koje se očekuje da dobiju oznaku Xeon 3000 će zameniti Pentium D procesore koje su pojedini proizvođači sistema kao što su Dell i IBM koristili za entry level servere za mala preduzeća.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci