Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Januar 31, 2007
Intel je ojačao Google svojom Conroe arhitekturom a takođe je urađen dizajn matične ploče i memorijskog modula koji će odgovarati potrebama Google-a. Pored toga date su i informacije o tome kako se kompanija odlučuje za kupovinu hardvera, koje ukazuju da se uzima u obzir veliki broj faktora kao što su hlađenje, potrošnja energije, performanse, troškovi memorije i ostalo što je od važnosti za procenu sistema koji će se koristiti u njihovim obradnim centrima.
Januar 30, 2007
Canyon jedan od svetskih brendova koji se najbrže razvija u sveri potrošačke elektronike i IT perifernih uređaja lansirao je VoIP Station uređaj – mobilni  speaker phone koji se koristi putem USB konekcije kompjutera. Uz pomoć VoIP Station uređaja korisnik može slobodno da koristi brojne programe internet telefonije bez upotrebe ruku. Speaker phone karakteriše potpuno jasan zvuk koji nije prekinut kada obe strane govore, bez ikakvog eha.  VoIP Station uređaj kompanije Canyon odlikuje ugodan oblik i USB-konekcija koja ga čini pogodnim za poslovna putovanja.
Januar 30, 2007
Kompanija Intel je proizvela je prve procesore izrađene u 45nm tehnologiji na svetu a njihova isporuka na tržište bi trebalo da započne u drugoj polovini ove godine. Kompanija je svoje nove modele “Penryn” čipa prikazala na prezentaciji u svom sedištu u Silikonskoj Dolini. Intel je prikazao dual-core procesore male snage za notebook računare, kao i dual-core i quad-core verzije procesora za desktop računare i servere. Pored toga, u toku je dalji razvoj na dodatnim 45nm modelima.
Januar 24, 2007
Seagate Technologies je najavila početak isporuke Lyrion hard uredjaja. Kompanija navodi da Lyrion hard drive uredjaji koji su u industriji najinteligentniji i razvijeniji hard uredjaji obezbeđuju kapacitet od 60GB po pojedinačnoj ploči u formi 1.8-inčnog hard drive-a, zahvaljujući vertikalnom zapisivanju podataka. Seagate navodi da će hard uredjaji sa jednom pločom kapaciteta 60GB biti u mogućnosti da uskladište 80 filmova, do 200 časova muzičkih klipova ili do 20 časova videa standardne definicije.
Januar 23, 2007
Intel-ov novi Wi-Fi čipset čiji je kodni naziv “Kedron”, biće prikazan sledeće nedelje. Kedron je bežična komponenta a najverovatnije će biti prikazana u kompletu sa novim mobilnim čipsetom čiji je kodni naziv “Santa Rosa”. Kedron je baziran na nacrtu n bežičnog standarda i obećava povećanje širine opsega prenosa podataka kao i opsega bežičnih uređaja. Zvanični naziv Kedron-a biće “WiFi Link 4965 AGN”.
Januar 22, 2007
Seagate lansira najbrži na svetu hard uređaj - Savvio 15K drive, novi 15K-rpm dodatak Savvio porodici 2.5-inčnih Serial Attached SCSI (SAS) enterprise drive rešenja. Savvio 15K drive obezbeđuje najviše hard drive performanse i pozdanost dok istovremeno omogućuje ultra nisku potrošnju, smanjuje termalna opterećenja data centara. Savvio 15K drive je pogodan za brojne mainstream enterprise programe kako u velikim tako i malim poslovnim centrima podataka.
Januar 19, 2007
Intelovi inženjeri su napravili čip sa 80 jezgara koji koristi manje energije nego quad core procesor a poseduje teraflopske performanse. Inženjeri su ovaj čip napravili da bi proučili koji je najbolji način da ovoliko broj jezgara međusobno komunicira. Oni su takođe proučavali nove dizajne za jezgra i nove arhitekturalne tehnike.
Januar 18, 2007
Kompanija ASBIS redizajnirala je centralni website ASBIS grupe. Novi website nalazi se na istoj URL adresi kao i ranije: www.asbis.com . Novi website poseduje brojne prednosti uključujući novu grafiku i funkcionalnost, sektore za jednostavniju navigaciju koji posetiocima olakšava interakciju sa brojnim ASBIS resursima. Na sajtu je ponuđena kompletna informacija o radu kompanije, pogodnostima za potrošače, portfoliu proizvoda, marketing programima itd.
Januar 17, 2007
Izvori iz kompanije Intel potvrdili su da je kompanijin procesor Penryn koji je izrađen u 45nm tehnologiji stigao u finalni stadijum razvoja. Izveštaji takođe govore da je prvi Penryn u mogućnosti da pokrene Windows operativni sistem.
Januar 17, 2007
Kompanija Intel planira da investira u novo postrojenje u Kini za proizvodnju čipova, što je jedna od najvećih investicija ove kompanije do danas. Prema dostupnim informacijama novo postrojenje će se baviti izradom 65nm multi-core procesora.
Januar 16, 2007
Do sada je Seagate na svoje proizvode koji nisu namenjeni za poslovnu već za kućnu upotrebu davala garanciju od dve godine ali sada je period produžen. Ovaj potez odraziće se na veću pouzdanost hard disk drive-ova kao i drugih proizvoda za skladištenje, ali takođe predstavlja i deo inicijative koju je pokrenuo Seagate a koja je objavljena u novembru a odnosi se na produženje garancije njihovih Maxtor drive-ova sa jedne na tri godine.
Januar 09, 2007
Kompanija Seagate je potvrdila da će u toku prve polovine ove godine predstaviti hard disk drive kapaciteta 1TB. Novi drive kapaciteta 1TB će koristiti tehnologiju vertikalnog zapisivanja koju je Seagate prvi predstavio sa drive-om kapaciteta 750GB. Novi drive će posedovati manje ploča i manje glava što znači da će ploče sadržavati više podataka, nego one koje postoje kod drive-a kapaciteta 750GB.
Januar 09, 2007
Intel-ov 45nm desktop dual-core procesor imaće radni naziv „Wolfdale“ a prema trenutnim planovima ove kompanije trebalo bi da se pojavi u četvrtom kvartalu ove godine. Baziran je na „Penryn“-u, koji je inkarnacija Core 2 Duo arhitekture izrađene u 45nm tehnološkom procesu i prva platforma koja podržava SSE 4.
Januar 08, 2007
Intel je preradio E6300 i E6400 čipove (Allendale jezgro) bez najave i potrošnju pri radu bez opterećenja značajno smanjio. Intel-ova Allendale jezgra (2MB cache-a) su trošila 22W pri radu bez opterećanja kao i njihova starija braća sa 4MB cache-a. Razlog za ovo je što je Allendale u stvari Conro samo sa isključenih 2MB cache-a. Novom revizijom potrošnja se sa 22W smanjuje na 12W
Januar 08, 2007
Seagate želi da olakša korisnicima koji imaju potrebu da nose sve svoje podatke sa sobom ali ne i računar. Kompanija planira da uskoro predstavi džepni portabl uređaj za skladištenje nazvan FreAgent, različitih kapaciteta, sa maksimalnim kapacitetom od 750GB. Postojaće tri serije ovih uređaja FreeAgent Pro sa kapacitetima 320 do 750GB, FreeAgent desktop kapaciteta 250GB i FreeAgent Go sa kapacitetima od 12 do 160GB
Januar 05, 2007
Hitachi Global Storage Technologies lansirao je prvi hard uređaj od jednog terabajta. Isporukom superiornih performansi i pouzdanošću kao i kapacitetom, Hitachijev 1TB hard uređaj zadovoljava potrebe potrošača koji žele da kreiraju, dele i skladište njihove digitalne informacije i to u ogromnim količinama. Hitachijev Deskstar® 7K1000 biće raspoloživ u maloprodajnim radnjama početkom prvog kvartala 2007. godine po sugerisanoj maloprodajnoj ceni od 399 dolara. Ovaka cena ovaj uređaj ultra visokog kapaciteta čini pristupačnijim širokom krugu potrošača.
Januar 01, 2007
Obavestavamo Vas da ce nasa kancelarija (ASBIS i ISA Hardware), usled PRESELJENJA NA NOVU ADRESU, biti zatvorena u periodu 03.01.2007. - 08.01. 2007. godine. Poslednji radni dan u starom prostoru je petak 29.12.2006., a prvi radni dan u novom prostoru je utorak 09.01.2007. godine. Nova adresa je: Omladinskih brigada 102 (prilaz sa adrese Tosin bunar b.b. - Stari FOB), a detaljne informacije o kontaktu i novoj lokaciji mozete pogledajte nize:
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci