Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Februar 28, 2007
Nova Intel notebook platforma , pod nazivom „Santa Rosa“ bi trebala da se pojavi u maju i karakterisaće je moćan grafički pogon. Crestline čipset, jezgro Santa Rosa-e, će biti DirectX 10 kompatibilno. Na ovaj način DirectX 10 će svoj put na glavno tržište naći mnogo brže nego što se očekivalo i omogućiće integrisanim grafičkim čipsetovima da se uhvate u koštac sa najnovijim igrama i multimedijom brže nego u prošlosti. Intel-ova DirectX 10 platforma trenutno uključuje drugu generaciju Core 2 Duo 7000 serija procesora baziranih na Merom jezgru i FSB800.
Februar 28, 2007
Toshiba je nedavno predstavila svoj novi računar, M100, koji se po dizajnu razlikuje od uobičajenih modela po tirkiznoj boji svog poklopca i dopadljivim linijama. Kada je reč o tehničkim specifikacijama ni tu ne zaostaje za ostalima. Poseduje Intel Core 2 T5500 (1.66GHz, 2MB L2 cache, 667 MHz FSB), 14.1’’ Clear SuperView TFT LCD, 512Mb DDR2 SDRAM memorije a za grafiku je zadužen ATI Radeon X1300 sa 256Mb HyperMemory.
Februar 27, 2007
Kompanija Intel je nedelje objavili da će ova kompanija isporučiti 3.0GHz verziju svog quad-core „Clovertown“ procesora za servere, kao i to da će početi sa isporukom dual-core Xeon čipova korišćenjem 45nm proizvodnog procesa kompanije. Osim toga, tom prilikom je objavljeno da će Intel takođe predstaviti quad-core server čipove male snage u predstojećim nedeljama.
Februar 26, 2007
Saradnja se odnosi na revolucionarnu platformu za skladišenje koja je dizajnirana za bogate mobilne multimedia sadržaje a karakteriše je integrisano bežično Marvell-ovo rešenje. Ultra portabl Seagate Digital Audio Video Exprerience (DAVE) platforma za skladištenje pomaže korisnicima da imaju bežični pristup bogatom multimedija sadržaju. DAVE karateriše Marvell PXA310 aplikacioni procesor, čiji je interni naziv Monahans, kao i Marvell-ova 88W8686 WLAN tehnologija.
Februar 21, 2007
Prestigio Technologies Ltd., danas je objavio lansiranje novog modernog 17-inčnog LCD TV-a sa integrisanim DivX player-om. Novi uređaj karakteriše 16:9 widescreen LCD panel i moderno srebrno-crno kućište. Savršen za gledanje standardnih i high definition TV programa u manjim prostorima, 17-inčni Prestigio LCD TV P170DVD-X može se koristiti i kao PC monitor. Ovaj moderan TV opremljen je integrisanim DivX pleyer-om, a karakteriše ga state-of-the-art tehnologija koja omogućuje živu i realistično sliku sa analognih i digitalnih TV izvora, camcorder-a i igračkih konzola.
Februar 20, 2007
Hitachi GST je ostvario rekordnih 417 izdatih patenata u Americi prosle godine, sto je iznenadjujuci odnos u poredjenju sa 349 koja dolaze is kompanije Seagate. Tim za intelektualnu svojinu prevazisao je svoj cilj u 2006. godini sa 462 prijave u Americi. Medju 770 inovativna oktrica koja su ostvarili Hitachi inovatori, 278 bila su u kljucnim tehnoloskim oblastima, kao sto je perpendikularno magnetsko snimanje, potrosacka elektronika i buduce tehnologije diskova. Hitachi ima najveci portfolio patenata sa preko 5.000 istih sirom sveta, sto ga stavlja na prvu poziciju.
Februar 19, 2007
Intel najavljuje 45nm server i desktop procesore koji oživljavaju Hyperthreading u 2008-oj godini sa Nehalem jezgrom.
Februar 16, 2007
Matične ploče koje karakteriše Intel-ova P35 Express varijanta Bearlake familije desktop čipsetova će biti jedne od prvih koje će podržavati DDR3 memoriju. Prema Intel-ovim planivima prve ploče sa DDR3 podrškom će stići krajem 2007-me. Kompanija je već počela da proizvodi primerke ploča sa DDR3 podrškom, doduše samo u svrhe ispitivanja
Februar 15, 2007
Xerox je najavio izdavanje sedam novih proizvoda dizajniranih da pomognu malim i srednjim preduzećima kada su u pitanju potrebe za štampanjem, faks porukama i višestrukim funkcijama. Paket proizvoda uključuje tri kolor štampača, dva kolor multifunkcionalna uređaja, dve faks mašine kao i platforme, softvere i servise za upravljanje dokumentima. Proizvodi su diajnirani da pomognu poslovnim korisnicima kao što su medicinske klinike, advokatske kancelarije, nezavisni agenti nekretninama i drugim malim i srednjim preduzećima u povećanju produktivnosti
Februar 14, 2007
Kompanija Pioneer je predstavila dva nova interna DVD rezača DVR-112 multi-format drive i DVR-112D dual-format drive. Novi rezači kompanije Pioneer imaju poboljšane performanse, sa mogućnošću rezanja jednoslojnih DVD-ova (DVD-R ili+R) brzinom od 18X, dvoslojnih DualLayer/DoubleLayer (DL) (DVD-R DL i DVD+R DL) brzinom 10X.
Februar 13, 2007
Intel, jedna od vodećih kompanija kada je u pitanju tržište mikroprocesora, pomaže u finansiranju razvoja Sun-ovih nastupajućih servera sa Xeon procesorima, izjavio je finansijski direktor Sun-a Mike Lehman. Kompanija Sun planira da započne prodaju Xeon servera do kraja juna, kada se Sun-ova fiskalna 2007-a godina završava.
Februar 11, 2007
Planovi kompanije Intel da razvije x86 bazirani sistem-na-čipu poznati su od avgusta 2005-e godine, a sada su počeli da se pojavljuju detalji o potencijalnim korisnicima. Projekat pod nazivom „Tolapai“ zasnovan je na 32-bitnom Pentium M procesorskom jezgru. Tome treba dodati 256Kb L2 cache, DDR 2 SDRAM kontroler – 400 – 800MHz memoriju kao i integrisanu South Bridge komponentu koja obezbeđuje PCI Express povezanost, USB, SATA, Gigabitni Ethernet kao i RS-232. Tolapai je takođe deo Intel-ovog plana da proširi x86 kroz čitav opseg računarskih uređaja, od ručnih uređaja do servera.
Februar 08, 2007
Prestigio će održati seriju umetničkih takmičenja u 207. godini čije teme će se bazirati na njegovom brend sloganu “The Art of Hi-Tech”. Takmičenje će se tradicionalno fokusirati na oblasti fotografije, kompjuterskog wallpaper dizajna i karikaturama.
Februar 07, 2007
Intel-ov čipset sledeće generacije oznake G35 čije pojavljivanje je zakazano za treći kvartal 2007-me imaće hardversku podršku za DirectX 10. Ovaj čipset podržava dolazeća quad i dual jezgra izrđena u 45nm tehnologiji kodnih naziva Yorkfield i Wolfdale. Čipset podržava samo FSB 1333 i DDR2 800. G35 čipset takođe koristi Intel Clear Video mikroarhitekturu. Možete ga koristiti sa ICH8, ICH8R ili ICH8DH.
Februar 06, 2007
Kompanija HP planira da ponudi Hitachi-jeve sisteme hlađenja tečnošću u svojim radnim stanicama koje se koriste u proizvodnoj, istraživačkoj i industriji zabave. HP je prvi proizvođač radnih stanica u SAD koji će koristiti Hitachi-jev sistem koji koristi tečnost za hlađenje procesora umesto ventilatora. I to u okviru xw940 radnih stanica koje koriste AMD-ove 64-bitne Opteron čipove. Odvođenje toplote počinje da predstavlja sve veći problem jer ključne komponente računarskih sistema kao što su procesori i grafičke karte se sve više zagrevaju. Novi Hitachi sistem obezbeđuje efikasniije i bolje hlađenje sa manje buke nego uobičajeni ventilatori
Februar 05, 2007
Kompanija Intel podstiče proizvođače da koriste Mini-ITX platforme za računare kompaktne forme koji će koristiti jeftine Intel procesore. Intel nastavlja da ističe činjenicu da većina računara kompaktne forme na tržištu ne zadovoljava uobičejeni faktor forme i da to izlaže graditelje računarskih sistema stresu i želji da razviju sopstvene sisteme
Februar 02, 2007
Kompanija Intel će u svoju ponudu uskoro uključiti i nove Core 2 Extreme procesore koji su prvenstveno namenjeni laptop računarima koji pripadaju zaljubljenicima u video igre. Ova dva procesora obuhvaćeni su šifrom “Mermon XE”, izrađeni su 65nm tehnologijom a poseduju 4Mb shared L2 cache-a i 800MHZ frontside magistralu, zajedno sa podrškom za SpeedStep i virtuelizacionu tehnologiju.
Februar 02, 2007
Ukoliko ste bili jedni od onih koji su prisustvovali CES-u, sigurno ste tada primetili Portege R400 koji je sigurno odmah našao svoje mesto na vašoj listi želja. Ovih dana se Portege R400 konačno pojavio i u prodaji. Naime, ovaj računar poseduje 1.2GHz Intel Core Duo U2500 procesor, Windows Vista Ultimate operativni sistem, 2Gb RAM-a, 12.1’’ LED osvetljeni LCD ekran XGA rezolucije, Intel-ovu GMA950 integrisanu grafiku, WiFi, Bluetooth 2.0+EDR, skener otisaka prstiju, gigabit Ethernet port, ugrađeni mikrofon/mono zvučnik, šestoćelijsku Li-Ion bateriju, PCMIA kao i par USB 2.0 konektora.
Februar 01, 2007
Kompanija Seagate je predstavila novi D.A.V.E. (digitalni audio video) uređaj. Jedinica malih dimenzija u koju staje hard drive dimenzija 1.8’’ može da uskladišti 10 i 20GB podataka. Pored uobičejenog USB porta, ovaj maleni uređaj karakterišu i Bluetooth i WiFi bežečne konekcije što veoma pomaže da pristupite svojim sadržajima kada ste u pokretu. D.A.V.E. uključuje ugrađene baterije tako da je potrebno samo da uključite drive i povežete ga sa vašim telefonom
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci