Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

Mart 31, 2007
Kompanija Prestigio Technologies Ltd., prikazala je svoj prvi HD-DVD ready notebook kompjuter na najvećem svetskom IT sajmu – CEBIT-u 2007 u Hanoveru, Nemačka. HD-DVD ready Prestigio Avanti 1770W prikazan je posetiocima Cebita na Toshibinom expo štandu. Ovaj 17-inčni widescreen notebook opremljen jesa Toshiba HD DVD-R optičkim uređajem koji omogućuje čitanje diskova sa do 30GB podataka, uključujući muziku, video i fotografije – sve sa jednog HD DVD diska. HD DVD-R optički uređaj takođe reprodukuje HD DVD filmove sa superiornom rezolucijom u poređenju sa DVD formatom, pružajuči neverovatnu oštrinu i nezaboravno multimedijalno iskustvo.  
Mart 30, 2007
Kompanija Toshiba će u toku trećeg kvartala započeti sa dodavanjem HD DVD drive-ova u svoju vrhunsku liniju laptop računara, Satellite seriju. Toshiba u svojoj ponudi već ima Qosmio Q30 sa ugrađenim HD DVD drive-om a ovaj uređaj se na tržištu pojavio u maju protekle godine. Na CeBIT-u je zvanični predstavnik kompanije izjavio da će model Qosmio Q30 dobiti i HD DVD-R pisač u drugom kvartalu. Japanski gigant je prikazao prototip HD DVD-R drive-a unutar notebook-ova u toku prošlogodišnjeg CeBIT-a a samo nedelju dana nakon toga je prikazao i HD DVD-R drive za desktop računare.
Mart 29, 2007
Kompanija Seagate lansirala je potpuno novu liniju eksternih diskova pod nazivom Free Agent. Pored izuzetno atraktivnog dizajna koji ove diskove svrstava u potpuno novu kategoriju koja po izgledu u samom startu razlikuje uredjaj od onih koje trenutno mozemo videti na trzistu. Izuzetne performanse i razliciti kapaciteti zadovoljice zahteve i najzahtevnijih korisnika.
Mart 28, 2007
Kao vodeca kompanija u oblasti Chat Pack-ova, Canyon ce uvesti potpuno novu liniju Chat Pack-ova. Uz prodatih 600.000 komada ovih setova, vreme je da se zameni ova vrlo uspesna serija. Novi CNR-CP2 Chat Pack poseduje 300K web kameru i slusalice sa mikrofonom, aCNR-CP3 Chat Pack Pro poseduje 1.3 Mega Pixels web kameru i slusalice sa mikrofonom. Tokom narednih 2 meseca Canyon ce zameniti postojecu liniju web kamera. Nova CNR-WCAM4 kamera ima prijemciv dizajn, atraktivno maloprodajno pakovanje i agresivnu cenu. Nova linija web kamera imace 300K i 1.3 Mega Pixel verzije kako bi zodovoljili zahteve krajnjih korisnika.
Mart 27, 2007
Canyon je lansirao dva nova internet telefonska proizvoa - zicni i bezicni VoIP headset, u potpunosti kompatabilan sa programima kao sto su Skype, MSN i Yahoo. Novi moderni proizvodi su raspolozivi u radnjama Canyon partnera sirom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike.
Mart 26, 2007
Kompanija Hitachi je objavila da će u narednih pet godina da zatvori dve fabrike delova u Meksiku i otpusti 4500 radnika (odnosno 11% svoje ukupne radne snage) u pokušaju da smanji troškove koji iznose $300 miliona, u svom poslu sa hard disk-ovima koji donosi gubitke. Hitachi je kupio IBM-ovu fabriku za izradu hard diskova 2002-ge, a kompanija se nada da će uspeti da u kalendarskoj 2007-oj uveća prodaju hard drive-ova za 40%. Prema navodima izvršnog direktora kompanije to će biti teška borba, ali kompanija planira da nastupi agresivno predstavljajući nove proizvode i smanjujući cene da bi ostvarila profit.
Mart 24, 2007
Kompanija Kingston predstavila je DataTraveler Secure (DTS) i DataTraveler Secure – Privacy Edition (DTSP) USB 2.0 flash drive-ove koji su sada dostupani i sa 8GB kapaciteta. I DTS i DTSP USB flash drive-ovi korisnicima pružaju 256-bitni AES (Advanced Encryption Standard) hardverski baziranu enkripciju koja korisnicima omogućava da šifruju i dešifruju informacije bez potrebe za nekim specijalnim softverom. Pored 8GB ovi uređaji su dostupni još i sa 512MB, 1GB, 2GB i 4GB kapaciteta, uz brzine čitanja podataka od 24MB/s i pisanja od 10MB/s
Mart 22, 2007
Kompanija TOSHIBA pokrenula je kampanju u kojoj se svakom kupcu notebook racunara Tecra A8 garantuje da ce u slucaju kvara zadrzati popravljen racunar uz istovremeni povracaj novca u iznosa prodajne cene notebook racunara, pod uslovom da je notebook registrovan u okviru ove kampanje.
Mart 19, 2007
Intel planira da isporuči upgrade svoje vPro platforme za poslovne desktop računare u drugoj polovini godine. Najnoviji vPro zahteva novi TXT omogućene verzije priocesora i čipseta. Proizvođači računara HP i Lenovo najavljuju isporuke prvih vPro platformi u septembru. Platforma cilja na uvećanu sigurnost desktop računara u kompanijama
Mart 16, 2007
Kompanija Kingston je najavila da planira da proširi svoju liniju Secure Digital High Capacity (SDHC) memorijskih kartica u cilju maksimizovanja performansi digitalnih fotoaparata, kamkordera, PDA uređaja, MP3 plejera. Nove SDHC kartice kompanije Kingston, kapaciteta 8GB, kao i postojeće kapaciteta 4GB, klase 4 i 6 zadovoljavaju rastuće zahteve korisnika za bržim i karticama većeg kapaciteta
Mart 16, 2007
Portege R400, tablet računar kompanije Toshiba postaje sve bolji. Do sada ako ste želeli da koristite 3G bežične servise podataka velike brzine bili ste ograničeni Verizon EVDO mrežom. Međutim, ukoliko u bliskoj budućnosti planirate da kupite Toshiba Portege R400 imaćete mogućnost da kupite i model koji će raditi na 3.5G HSDPA mrežama (Cingular i T-Mobile). Pored ove mogućnosti računar će biti opremljen i 3G radiom
Mart 14, 2007
Seagate-ov Momentus 5400 FDE.2 hard disk koristi sigurnosni protokol za enkripciju svih podataka da bi se sprečio neovlašćeni pristup izgubljenim ili ukradenim laptop računarima. Dan Good, potpredsednik nove poslovne inicijative pri Seagate-u, izjavio je da ova kompanija ima mogućnost da odradi neke kompleksne operacije unutar samog drive-a budući da ima mogućnost upravljanja enkripcionim tasterima i lozinkama, a od sviih korisnika se zahteva da imaju lozinku da bi imali pristup hard drive-u
Mart 09, 2007
Seagate se pridružio kompaniji Fujitsu kada se radi o 160 GB 7200RPM SATA 3.0Gbp/s notebook drive-ovima. Seagate-ov novi 160GB Momentus 7200.2 je druga generacija 7200RPM hard drive-ova koja koristi tehnologiju vertikalnog zapisivanja.
Mart 05, 2007
Canyon je lansirao novu seriju modernih PC miševa koje karakteriše najnovija optička senzor tehnologije, napredne performanse i atraktivan dizaj.
Mart 05, 2007
Prestigio dodatna oprema se izdvaja svojim atraktivnim dizajnom i ‘The Art of Hi-Tech’ stilom, naprednom funkcionalnošću, visokim kvalitetom i pakovanjem koje skreće pažnju. Prestigio dodatna oprema Vašu ponudu čini perfektnom i profitabilnom!
Mart 02, 2007
Amsterdam (Holandija), 5. februar 2007. -- Canyon jedan od vodećih svetskih brendova u sveri potrošačke elektronike i IT periferija koji se vrlo brzo razvija, lansirao je moderan Walkie Talkie two-way radio. Canyon Walkie Talkie je idealan način da budete u kontaktu sa prijateljima, porodicom i kolegama tokom aktivnosti kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru. Novi moderan uređaj raspoloživ je kod Canyon partnera širom Evrope, srednjeg istoka i Afrike.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci