Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

IT Vesti

April 26, 2007
Prestigio objavljuje početak Internacionalnog takmičenje fotografije pod nazivom "People - The Art of Life"
April 26, 2007
Intel je na IDF događaju prikazao Raytraced Quake 4, a sam tvorac igre je omogućio malu turu po igri. Igra donosi mnogo toga što će biti sastavni deo sledeće generacije igara ili možda čak i neke od generacija unapred i u svakom slučaju mnogo je više od demoa.
April 25, 2007
Hitachi je predstavio tri hard drive-a namenjena preduzećima, od kojih je jedan brzi drive koji se obrće brzinom 15.300rpm, drugi je kompaktni 2.5’’ drive dok je treći drive kapaciteta 1TB. Drive kapaciteta 1TB nosi oznaku Ultrastar A7K1000 i namenjen je pre svega za skladištenje velike količine podataka u preduzećima.
April 24, 2007
Intel planira da u narednih nekoliko dana snizi cene Core 2 dual i quad core proizvoda.. Po novim cenama, Intel nudi Core 2 procesore počevši od $113 po jedinici u količini na 1000 komada, dok je cena quad Q6600 pala na $530 po jedinici na količinu od 1000 komada.
April 23, 2007
Multimedijalne aplikacije će imati velike koristi od pojačanja koje će računari dobiti korišćenjem quad-core mikroprocesora pre nego što se poslovni softver podesi da se iskoriste maksimalne prednosti višestrukih procesora. Dean McCarron, analitičar pri Mercury Research, izjavio je da računare sa quad-core procesorima morate opteretiti tako da sva četiri procesora budu iskorišćena. Trenutno postoji samo nekoliko aplikacija koje to mogu da urade a među njima su aplikacije za video enkodiranje, obradu fotografija i složenu pretragu baza podataka. Aplikacije za igre tek počinju sa iskorišćavanjem dual-core mikroprocesora
April 19, 2007
NVIDIA korporacija objavila je sirenje serije 8 NVIDIA GeForce uključenjem 3 nove procesne jedinice (GPU).
April 18, 2007
Kompanija Seagate je predstavila svoju novu aplikaciju pomoću koje korisnik može povratiti informacije sa bilo kog diska koji nije oštećen, ukoliko su podaci izgubljeni zbog pojave nekog virusa, pada sistema ili zbog nekog drugog razloga. Svi oni korisnici koji su zainteresovani za ovu aplikaciju, sve što treba da urade jeste da preuzmu besplatan demo sa oficijelnog Seagate Web sajta i da povrate sve logičke podatke sa svojih drive-ova
April 17, 2007
Prva generacija HD DVD plejera kompanije Toshiba sada se može update-ovati da bi imali podršku za nove karakteristike, zahvaljujući Ethernet portu na svakom plejeru. Svi vlasnici Toshiba HD DVD plejera modela HD-XA1, HD-A1 i HD-D1 mogu preuzeti verziju 2.1 sa interneta
April 16, 2007
Kompanija Intel je prošlog januara predstavila Celeron M520, jeftini procesor za prenosive računare namenjen nezahtevnim korisnicima. U pitanju je bio procesor sa Merom jezgrom sa B stepping-om. Sada kompanija najavljuje novu verziju ovog procesora pod oznakom Celeron M530. Prema najavama iz kompanije kod novog procesora je načinjen prelaz za Merom B2 steppitng jezgra na novo Merom L jezgro sa A stepping-om.
April 13, 2007
Kompanija Toshiba priprema novu verziju vrlo uspešnog Qosmio media center notebook-a. Qosmio G40 će svoju crnu boju po kojoj je prepoznatljiv zameniti za belu, a doneće i velika unapređenja performansi. Nova verzija zadržava Core 2 Duo procesor brzine 2GHz, ali će sistem biti poboljšan bržom GeForce Go 8600 GT grafikom sa 512MB memorije za bolje 3D performanse kao i HDMI 1.3 izlazom za isporučivanje dubljih boja na povezanom televizoru visoke definicije. Toshiba će takođe održati svoje obećanje pa će obezbediti uz ovaj model i mogućnost narezivanja HD DVD sadržaja HD DVD-R drive-om. Inače, notebook je opremljen HDD-om kapaciteta 200GB i 2GB RAM-a.
April 09, 2007
Kompanija Prestigio Technologies Ltd. objavila je rezulatete II internacionalnog takmičenja u karikaturama pod nazivom “Funny High-Tech in Art”. Žiri je odabrao 5 pobednika od 400 učesnika koji su se prijavili iz 33 zemlje širom sveta.
April 08, 2007
Kompanija Intel planira da u toku sledeće nedelje predstavi svoje quad core QX6800 procesore. Iako će se ovi procesori pojaviti ranije nego što su mnogi očekivali, oni ipak neće biti bez manjkavosti. Naime, najveći problem za ove procesore je velika količina energije koju troše, koja se kreće čak oko vrednosti od 120W. Što se tiče karakteristika ovih procesora, radni takt QX6800 je 2.93GHz sa 1066MHz FSB-om.
April 07, 2007
Pre nekoliko dana Lite-ON IT korporacija i Royal Philips Electronics su najavili zajednički poduhvat koji će zvanično startovati 1-og maja ove godine. Cilj partnerstva između ove dve kompanije je proizvodnja i marketing optičkih drive-ova za skladištenje podataka. Ovaj potez je bio očekivan već neko vreme, naročito od kako je Lite-On preuzeo proizvodnju optičkih disk drive-ova kompanije BenQ prošlog aprila
April 06, 2007
Kompanija PQI je najavila novu generaciju USB Flash drive-ova u formi Intelligent Drive-a i810. Njegov konceptualni dizajn kombinuje tehnologiju i umetnost u jednom. PQI Intellegent drive i810 koristi PQI-jev sopstveni patentirani Intelligent Stick interfejs koji je potpuno kompatibilan sa USB 1.1/2.0. Intelligent Drive i810 je otporan na dejstvo vode, prašine, udare i vibracije.
April 06, 2007
Kompanija Intel je predstavila dva nova logoa namenjena platformama prenosivih računara. Jedan je Centrino Pro koji je odbijen prošle godine, ali eto sada je pronašao svoj put dok je drugi Centrino Duo logo.
April 05, 2007
Samo nekoliko nedelja pred svoj forum koji će se održati u Pekingu, Intel je obezbedio update 45nm Penryn familije procesora kao i naslednika prve generacije Core arhitekture, koji je poznat pod radnim nazivom „Nehalem“.
April 05, 2007
Kompanija Intel je svoj fokus na prošlonedeljnom Channel Expo događaju usmerila na mala i srednja preduzeća. Kompanija navodi da korisnici u ovakvim kompanijama žele da odaberu ono što najviše odgovara njihovim potrebama. Tu stupaju na scenu quad core procesori. Njihova fleksibilnost omogućava ukoliko zahtevi to omogućavaju snižavanje performansi, radi uštede potrošnje energije, ali isto tako i povećanje performansi kada je to potrebno. Takođe na smanjenje troškova značajno utiče i mogućnost virtuelizacije. Ipak, Ian Black, direktor Intel-ovog odeljenja za mala i srednja preduzeća smatra da će quad core čipovi još više uticati na rast ukupnog tržišta
April 03, 2007
Kompanija Seagate je ponovo postavila rekord kada je u pitanju kapaciteta hard drive-ova – ovoga puta predstavljajući hard drive namenjen notebook računarima kapaciteta 160GB koji se obrće brzinom od 7200rpm. Model Momentus 7200.2 karakteriše i zaštita u slučaju padanja notebook-a nesrećnim slučajem.
April 02, 2007
Pre nekog vremena kompanija Seagate je najavila da bi mogla da počne sa isporukom hard drive-ova kapaciteta 1TB u još u toku prve polovine ove godine. Kako se prvi kvartal približio kraju, rok za predstavljanje novog drive kompanije Seagate se približava velikom brzinom. Zvaničnici kompanije i dalje ostaju pri svom stavu da bi kompanija do kraja prve polovine godine mogla da predstavi novu 7200.11 seriju hard drive-ova. Što se tiče tehničkih osobenosti ovog drive-a one bi bile sledeće: kapacitet 1TB, brzina obrtanja 7200 rpm, SATA 3.0Gbps interfejs, vertikalno zapisivanje, NCQ, buffer veličine 16MB, 4 ploče i 8 glava.
http://asbis.rs/info/suppliers.xhtml
Select year first
Svi meseci