Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel je predstavio svoje najnovije Intel® Core™ Ultra 200S procesore, koji donose snažne AI mogućnosti na desktop platforme.

Oktobar 16, 2024

Intel je predstavio svoje najnovije Intel® Core™ Ultra 200S procesore, koji donose snažne AI mogućnosti na desktop platforme.

Intel je 10. oktobra lansirao novu seriju procesora Intel® Core™ Ultra 200S, koja će proširiti AI mogućnosti na desktop platforme i uvesti prve desktop AI računare namenjene entuzijastima.

Predvođena procesorom Intel® Core™ Ultra 9 285K, najnovija generacija desktop procesora za entuzijaste uključuje pet otključanih procesora sa do 8 Performance-jezgara (P-jezgara) naredne generacije, najbržih jezgara dostupnih za desktop računare, i do 16 Efficient-jezgara (E-jezgara) naredne generacije, što zajedno pruža do 14% više performansi u višenitnim radnim opterećenjima u poređenju sa prethodnom generacijom. Procesori nove porodice procesora su prvi desktop procesori sa NPU-om za entuzijaste i dolaze sa ugrađenim Xe GPU-om sa najmodernijom podrškom za medije.

Zahvaljujući najnovijim inovacijama Intel jezgara i unapređenja efikasnosti, Intel Core Ultra 200S desktop procesori donose značajno smanjenje potrošnje energije sa do 58% nižom potrošnjom paketa u svakodnevnim aplikacijama i do 165W nižom potrošnjom sistema tokom igranja. Nova porodica procesora kombinuje poboljšanu efikasnost sa poboljšanim performansama, pružajući do 6% brže performanse u jednoj niti i do 14% brže performanse u više niti u odnosu na prethodnu generaciju.

Sa kompletnim AI mogućnostima koje pokreću CPU, GPU i NPU, entuzijasti dobijaju inteligentne i snažne performanse koje su im potrebne za kreiranje sadržaja i igranje, sve sa smanjenim energetskim otiskom. Po prvi put AI PC entuzijaste sa Intel Core Ultra 200S serija procesora dobijaju do 50% brže performanse, u poređenju sa konkurentskim vodećim procesorima, u softveru za kreiranje sadržaja koji podržava AI. Prevacivanjem AI opterećenja na novi dostupni NPU oslobađa diskretne GPU-ove za povećanje broja frejmova u igrama, značajno smanjujući potrošnju energije u AI radnim opterećenjima i omogućava funkcije kao što su praćenje lica i gestova u igrama, uz minimalan uticaj na performanse.

Intel Core Ultra 200S serija procesora biće dostupna u ASBIS-u od 24. oktobra 2024. Za ponudu, rokove isporuke i sve dodatne informacije kontaktirajte nas na infosales@asbis.rs ili pozovite +381603107755.

Pored distribucije najnovijih Intel proizvoda, ASBIS pruža ekskluzivni program pomoći partnerima — ASBIS Assist Pro. Program uključuje posvećenu stručnu podršku, obuke i novu uslugu otkupa bodova osmišljenu da pojednostavi vaš proces nagrađivanja sa Intel bodovima i ASBIS vaučerim
 

Saznajte više ili pristupite ASBIS Assist Pro programu

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.