Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Intel® Xeon® 6 donosi do 17 puta bolje performanse veštačke inteligencije u odnosu na MLPref rezultate u prethodne 4 godine

Septembar 12, 2024

INTEL

Intel® Xeon® 6 donosi do 17 puta bolje performanse veštačke inteligencije u odnosu na MLPref rezultate u prethodne 4 godine

Intel® Xeon® pruža odlična rešenja za AI inferenciju, uključujući klasično mašinsko učenje i ugrađivanje vektorske pretrage.

Nedavno je MLCommons objavio rezultate MLPerf Inference v4.1, svog benchmarka industrijskih standarda vaštačke inteligencije. Intel je testirao 5. generaciju Intel® Xeon® Scalable procesora na šest MLPerf referentnih testova i po prvi put, Intel® Xeon® 6 procesora sa Performance-jezgrima (P-jezgra).  Intel® Xeon® 6 procesori sa P-jezgrima postigli su oko 1,9 puta bolje prosečne performanse u AI opterećenjima u poređenju sa 5. generacijom Xeon procesora.

Intel je testirao 5. generaciju  Intel® Xeon® procesora i Xeon® 6 procesora sa P-jezgrima na sledećim MLPerf Inference testovima: ResNet50, RetinaNet, 3DUNet, BERT, DLRM v2 i GPT-J. U poređenju sa 5. generacijom  Intel® Xeon®, Xeon® 6 pruža u proseku oko 1,9 puta bolje AI performanse inferencije na ovih šest referentnih testova. Intel nastavlja da bude jedini dobavljač server procesora koji podnosi CPU rezultate za MLPerf.

Tokom poslednje četiri godine, Intel je ostvario značajan napredak u AI performansama sa CPU-ovima od kada je prvi put podneo MLPerf rezultate. U poređenju sa 3. generacijom Intel® Xeon® Scalable procesora iz 2021. godine, Xeon® 6 postiže do 17 puta bolje performanse u obradi prirodnog jezika (BERT) i do 15 puta bolje performanse u računarskoj viziji (ResNet50). Intel nastavlja da ulaže u razvoj procesora za rad sa veštačkom inteligencijom. Kao primer možemo navesti inovacije koje se kroz nove tipove podataka i povećanu efikasnost uvode kroz Intel® Advanced Matrix Extensions (AMX).

Najnoviji MLCommons referentni testovi ističu kako Xeon procesori pružaju snažna CPU AI serverska rešenja proizvođačima originalne opreme (OEM). Kako potreba za AI računarstvom raste i mnogi korisnici pokreću AI zajedno sa svojim poslovnim radnim zadacima, OEM proizvođači daju prioritet MLPerf testiranim uređajima kako bi osigurali da isporučuju Xeon sisteme visokih performansi optimizovane za AI radna opterećenja.

Intel je podržao pet OEM partnera – Cisco, Dell Technologies, HPE, Quanta i Supermicro – sa njihovim MLPerf testiovima. Svaki partner je podneo MLPerf rezultate sa 5. generacijom Xeon Scalable procesora, prikazujući podršku svojih sistema za različite AI radna opterećenja i implementacije
 

ASBIS je ovlašćeni distributer Intel proizvoda za Republiku Srbiju.

Za ponudu, rokove isporuke i sve dodatne informacije kontaktirajte nas na infosales@asbis.rs.
 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.