Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Avgust 08, 2019
AMD EPYC™ 7002 generacija procesora i kompatibilne platforme dostupne u ASBIS-u!
Avgust 02, 2019
Western Digital je najavio nove platforme i ažuriranja svog data centar ...
Jul 08, 2019
Dizajniran da inspiriše i ojjača gejmere, strimere, i kreatore. AMD Ryzen™ 3000 ...
Jun 14, 2019
Minsk, Belorusija. Jun 13, 2019 Prestigio i Clevetura su javnosti predstavili ...
Maj 30, 2019
U partnerstvu sa industrijom donosi inovativne performanse, veštačku ...
Maj 13, 2019
Intel® Optane™ DC trajna memorija se smatra jednim od najinovativnijih noviteta ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD dizajnira, integriše i evoluira "computing" visokih performansi i grafičke ...
April 22, 2019
INFINIDAT je najavio Metro Cluster rešenje InfiniBox Always On
April 12, 2019
Intel i Google Cloud razvijaju referentni dizajn Anthos kako bi pojednostavili ...
April 11, 2019
Intel Optane memoriju H10 sa solid-stage storage karakteriše jedinstvena ...
AMD Radeon Pro SSG ubrzava REDCODE RAW 8K video editing za Adobe Premiere Pro CC 2018

April 10, 2018

AMD Radeon Pro SSG ubrzava REDCODE RAW 8K video editing za Adobe Premiere Pro CC 2018

Nova verzija Adobe Premiere Pro CC softverskog paketa za video editing donosi prirodnu podršku za AMD Radeon Pro SSG akcelerator, dramatično ubrzavajući 4K i 8K video procesiranje za najpopularnije video formate

AMD i Adobe su na ovogodišnjem NAB Show 2018 u Las Vegasu demonstrirali moćno novo rešenje za najzahtevnije 4K i 8K poslove video editinga, koje omogućava jednostavno upravljanje najpopularnijim video formatima, ubrzavanje produkcijskog procesa, uz davanje potpune slobode i kontrole editorima u radu sa ne kompresovanim sadržajem 4K i 8K rezolucije.

Nova verzija Adobeovog Premiere Pro CC 2018 softverskog paketa, donosi izvornu podršku za AMD Radeon Pro SSG grafički akcelerator – revolucionarno rešenje, dizajnirano specifično za video produkciju, a koje kombinuje izvanredne performanse i mogućnosti AMD „Vega“ GPU arhitekture i 2 TB NVMe fleš memorije integrisane na samoj grafičkoj kartici. Zajedno, Adobe Premijere Pro CC 2018 i AMD Radeon Pro SSG predstavljaju najmoćnije rešenje za video produkciju ultra-rezolucije, sa podrškom za 4K i 8K sadržaj u najpopularnijim, izvornim formatima kamera, uključujući ARRI AMIRA, Canon XF i RAW, Panasonic AVC i P2, REDCODE RAW, Sony XDCAM, XAVC i RAW. Radeći direktno sa ovim izvornim formatima, neophodna je izuzetna procesirajuća snaga i memorijski kapacitet, zarad dekodiranja u realnom vremenu. Adobe Premiere Pro CC i Radeon Pro SSG kombinacija smanjuje CPU zauzeće i eliminiše memorijsko usko grlo, omogućavajući editorima da pruže svoj maksimum, uz nekompresovanu detaljnost videa.

„Snimanje u 4K i 8K je uvek podrazumevalo uklanjanje kreativnih barijera i omogućavanje veće kreativne kontrole uz zadržavanje ultra-visoke rezolucije. Nažalost te kreativne ambicije su uvek bivale sputavane tehnološkim limitima, koji su učinili 4K i 8K video editing nemogućim“, istakao je Ogi Brkić, generalni menadžer za profesionalnu grafiku, AMD-ove „Radeon Tehnologije“ grupe. „Danas, realnost i ambicije se konačno poklapaju zahvaljujući sinergetskom spoju Adobe Premiere Pro CC 2018 i Radeon Pro SSG grafike. Ova kombinacija isporučuje akceleraciju video editinga u ultra-rezoluciji, omogućavajući kreatorima da isporuče svoju viziju u ne kompresovanoj 8K slavi.“

„Adobe Premiere Pro CC je oduvek predstavljao standard za inovacije u svetu video editinga. Danas, kroz našu saradnju sa AMD-om, podižemo video editing u ultra-rezoluciji na potpuno novi nivo u Adobe Premiere Pro CC-u, sa podrškom za Radeon Pro SSG“, istakla je Sju Skidmore, lider partnerskih odnosa u Adobeu. „Zajednički, Adobe Premiere Pro CC i Radeon Pro SSG predstavljaju idealno rešenje za 4K i 8K radni proces, koji omogućava potpuno ispoljavanje kreativne energije“.

Većina produkcija danas snima ili u 4K ili u 8K, kako bi omogućili najveću fleksibilnost u post produkciji. Međutim, do sada nije postojao efektan način kako editovati višestruki broj video strimova tog sadržaja u ultra rezoluciji. Editori su morali svoj posao da rade kroz proksi fajlove, umesto sa originalima u punoj rezoluciji. Transkodovanje u proksi fajlove niže rezolucije je samo dodatno produžavalo posao. Sa kombinacijom Adobe Premiere Pro CC 2018 i Radeon pro SSG-a više nema potrebe za proksi fajlovima. Editori sada mogu da rade sa više strimova 4K ili 8K sadržaja u punoj rezoluciji i izvornom, ne kompresovanom formatu. Ovo rešenje dramatično smanjuje CPU zauzeće i eliminiše opterećenje RAM memorije, omogućavajući editovanje videa uz zadržavanje osnovnog keša, ako bilo šta mora da se vrati na pređašnje stanje ili promeni. Takođe omogućava perzistentan keš koji je moguće prebacivati sa radne stanice na radnu stanicu, bez potrebe za ponovnim učitavanjem snimka.

Radeon Pro SSG

Ono što predstavlja AMD Radeon Pro SSG jeste fundamentalni zaokret u nauci o PC tehnologiji, zahvaljujući inkluziji ultra brze NVMe fleš memorije na samoj grafičkoj kartici. U pitanju je prvi grafički akcelerator koji nudi 2 TB memorijskog prostora specifično dizajnirana za zahtevne poslove kao što je video ultra-rezolucije, VR i „video lepljenje“ u 360 stepeni. Radeon Pro SSG koristi snagu „Vega“ grafičke arhitekture, isporučujući do 12.3 TFLOPS procesorske snage za najzahtevnije poslove. Na kartici se nalazi 16GB ultra brze keš memorije visoke propusne moći sa podrškom za ECC1, koji se oslanja na revolucionarni HBCC keš kontroler, ove najnaprednije GPU memorijske arhitekture.

Dodatni resursi

Saznaj više o Radeon Pro grafičkim akceleratorima

Saznaj više o Radeon Pro SSG grafičkom akceleratoru

Saznaj više o AMD Vega grafičkoj arhitekturi

Saznaj više o Adobe Premiere Pro CC 2018

Više o AMD-u

Više od 48 godina, AMD pokreće inovacije u sferi visoko-performansnog računarstva, grafičkih i vizuelizacijskih tehnologija – gradivnih komponenti data centara, gejminga i tzv. uranjajućih platformi. Stotine miliona korisnika, vodeće „Fortune 500“ kompanije i vrhunske naučno-istraživačke institucije širom sveta, oslanjaju s ena AMD tehnologije iz dana u dan, kako bi unapredile svoj posao, život i zabavu. AMD-ovi zaposlenici širom planete su fokusirani na pravljenje fantastičnih proizvoda i pomeranje granica mogućeg. Za više informacija o tome kako AMD omogućava danas i inspiriše sutra, posetite AMD websajtBlog, kao i AMD Facebook, odnosno Twitter stranice.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.