Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Avgust 26, 2019
Korporacija Intel je u avgustu 2019. godine prestavila osam Intel Core ...
Avgust 08, 2019
AMD EPYC™ 7002 generacija procesora i kompatibilne platforme dostupne u ASBIS-u!
Avgust 02, 2019
Western Digital je najavio nove platforme i ažuriranja svog data centar ...
Jul 08, 2019
Dizajniran da inspiriše i ojjača gejmere, strimere, i kreatore. AMD Ryzen™ 3000 ...
Jun 14, 2019
Minsk, Belorusija. Jun 13, 2019 Prestigio i Clevetura su javnosti predstavili ...
Maj 30, 2019
U partnerstvu sa industrijom donosi inovativne performanse, veštačku ...
Maj 13, 2019
Intel® Optane™ DC trajna memorija se smatra jednim od najinovativnijih noviteta ...
Maj 13, 2019
Infortrend Europe Ltd sa zadovoljstvom objavljuje lansiranje svog AI rešenja, ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD dizajnira, integriše i evoluira "computing" visokih performansi i grafičke ...
April 22, 2019
INFINIDAT je najavio Metro Cluster rešenje InfiniBox Always On
Intel predstavio najbolji gejming procesor na svetu: Novi 9th Gen Intel Core i9-9900K

Oktobar 25, 2018

Intel predstavio najbolji gejming procesor na svetu: Novi 9th Gen Intel Core i9-9900K

Intel najavljuje najbolji gejming procesor na svetu: Novi Intel Core i9-9900K 9. Generacije

Intel predstavlja kompletnu liniju proizvoda za desktop računare za igre i kreiranje sadržaja, uključujući nove Intel Core i Intel Core X-series procesore 9. generacije

NAJVAŽNIJE VESTI

  • Debitovanje 9. generacije Intel® Core™ procesora namenjenih desktop računarima, uključujući Intel Core i9-9900K procesor, najbolji procesor na svetu za igranje igara1, danas će se pojaviti u pretprodaji.
  • Kompletni detalji o novim Intel Core X-series procesorima dizajniranim za platforme za kreiranje premijum sadržaja, a biće dostupni u novembru.
  • Ažuriranja na novom Intel® Xeon® W-3175X procesoru, radnoj stanici sa 28 jezgara za procesuiranje intenzivnih opterećenja i aplikacija, koji će Intel krenuti da šalje u decembru.

NJUJORK, 8. oktobar 2018. godine – Intel je danas najavio Intel® Core™ i9-9900K 9. generacije, najboljeg procesora na svetu za igranje igara1, i naveli su da će se novi procesor naći u pretprodaji od danas. Ova najava je data kao deo serije uvođenja novih procesora za desktop računare koji će omogućiti izvanredne performanse i karakteristike platforme kako bi odgovorili na niz potreba potrošača, od gejminga do kreiranja sadržaja. Novi procesori koji su danas predstavljeni uključuju prve Intel Core procesore 9. generacije, nove Intel Core X-series procesore i Intel® Xeon® W-3175X procesor.

Naš cilj je da isporučimo vodeće performanse u svim računarskim segmentima i linijama proizvoda.“ rekao je Anand Srivatsa, potpredsednik i generalni direktor za desktop, sisteme i kanale, u okviru Client Computing Group u Intelu. „Današnje najave naglašavaju našu sposobnost da uradimo upravo to, uključujući definitivno najbolji procesor na svetu za igranje igara. Bilo da ste gejmer, dizajner ili stručnjak koji koristi najnaprednije aplikacije za rad koje su dostupne, Intel i naši partneri su fokusirani na isporučivanje izbalansiranih platformi sa vodećim performansama u stvarnom svetu i robusnim sposobnostima koje prevazilaze njihove potrebe.“

Neka igre počnu

Intel Core i9-9900K 9. generacije je najbolji procesor na svetu za igranje igara1. Donosi izuzetan nivo performansi liniji proizvoda desktop računara, označen je prvim Intel Core i9 brendom uz osnovnom („mainstream“) segmentu desktop rešenja. Sva tri Intel Core procesora 9. generacije koji su danas predstavljeni (i5-9600K, i7-9700K i i9-9900K) omogućavaju brzo, prožimajuće iskustvo za gejmere, sa do 8 jezgara i 16 niti, turbo frekvencijom jednog jezgra do 5.0 GHz2, i Intel Smart Cache od 16 MB.

Intel Core procesori 9. generacije za desktop računare donose izvanredne performanse, uključujući otključana 3 SKU-a K-serije na svakom nivou brenda i do 40 PCIe 3.0 slotova na platformi za proširenje sistema za igranje igara, dizajniranje i overkloking („overclocking“)3. Unapređenja u ovoj generaciji uključuju:

  • Omogućavanje više od 220 FPS na tri globalno najpopularnije igre za PC4.
  • S obzirom da Intel® Turbo Boost Technology 2.0 donosi frekvenciju do 5.0 GHz za jedno jezgro, gejmeri mogu da uživaju u njihovim omiljenim igrama sa do 10 odsto5 više FPS-a u najpopularnijim naslovima u poređenju sa prethodnom generacijom, kao i do 37 odsto više FPS-a u poređenju sa 3 godine starim PC6.
  • Snimanje igre, prelaženje i reprodukcija igre dok igrate. Sa ovom vrstom izvršavanja više zadataka (multitaskinga), gejmeri mogu da uživaju u do 11 posto7 više FPS-a u poređenju sa prethodnom generacijom i do 41 posto više FPS-a u poređenju sa 3-godišnjim PC8.
  • Montaža video materijala unapređena u Adobe Premiere* - Do 34 posto9 brža montaža video materijala u poređenju sa prethodnom generacijom i do 97 posto brža u poređenju sa 3 godine starim PC10.
  • Celokupne performanse sistema su do 15 posto bolje u poređenju sa prethodnom generacijom i do 40 posto bolje u poređenju sa 3 godine starim PC11.
  • Vršenje overklokinga3 na ovim novim procesorima sa intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU), preciznim alatom za napredan overkloking, i korišćenje dodatnog termalnog prostora sa materijalom za solarni termalni interfejs (STIM).

Kako bi realizovali pun potencijal novog Intel Core procesora 9. generacije, Intel predstavlja novi Intel® Z390 čipset. Intel Z390 čipset uključuje integrisani USB 3.1 Gen 2 velike brzine i integrisani Intel® Wireless-AC koji podržava Gigabit Wi-Fi brzinu. Intel Core procesori 9. generacije su isto tako kompatibilni sa svim Intel® 300 Series tipičnim skupovima čipova matične ploče zarad više opcija za potrošače.Intel Core procesori 9. generacije i Intel® 300 Series tipični skupovi čipova matične ploče se od danas nalaze u pretprodaji kod različitih globalnih prodavaca i u maloprodaji.

Vrhunska PC Platforma za dizajnere i stručnjake

Intel je najavio i sedam (i7-9800X, i9-9820X, i9-9900X, i9-9920X, i9-9940X, i9-9960X i i9-9980XE) novih Intel Core X-series procesora za Intel-ovu najskalabilniju platformu za desktop uređaje sa različitim brojem jezgara i I/O opcijama, kao i detalje o Intel Xeon W-3175X procesoru. Dizajniran sa visokim frekvencijama i opcijama platforme za rad na više i manje procesorskih niti, ovi procesori su dizajnirani da rešavaju najzahtevnije zadatke i primene. Oba proizvoda su izgrađena na Intel® Mesh arhitekturi, koja povećava memoriju i I/O protok, dok smanjuje latentnost – što je kritična potreba za zahtevan rad dizajnera i stručnjaka.

Novi Intel Core X-series procesori nude skalabilne opcije koje se kreću od 8 do 18 jezgara sa premijum performansama i tehnologijama platforme koje pomažu dizajnerima da njihovu maštu pretvore u stvarnost. Sa do 18 jezgara, 36 niti, Intel Smart Cache od 24,75 MB, i do 68 PCIe slotova na platformi, sistemi bazirani na Intel Core X-series procesoru omogućavaju dizajnerima da brzo i istovremeno snime, kodiraju, montiraju, renderuju i konvertuju materijal.

Sa Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 koja donosi jednojezgarnu frekvenciju od 4,5 GHz12, najkritičniji radovi se mogu usmeriti na dva najbrža jezgra procesora, optimizujući ga za rad sa manje procesorskih niti kada je to potrebno. To znači da kupci ne moraju da biraju između procesora za rad sa manje procesorskih niti ili sa više procesorskih niti.

Intel Core X-series procesori će takođe omogućiti programerima da pišu aplikacije koje koriste Intel® AVX-512 uputstva da bi ubrzali računarske performanse za paralelna radna opterećenja.

Za izabrane aplikacije koje imaju više procesorskih niti i računarski su intenzivne, kao što je arhitektonski i industrijski dizajn, i kreiranje profesionalnog sadržaja, Intel će ponuditi otključan3 Intel® Xeon® W-3175X procesor. Ovaj novi Intel Xeon procesor sa 28 jezgara je napravljen imajući na umu performanse u stvarnom svetu za ove velike, intenzivne obime rada sa jednojezgarnom turbo frekvencijom do 4,3 GHz13, 56 niti i otključan za one koji žele da podignu performanse na još viši nivo. Ova platforma takođe nudi 38,5 MB Intel Smart Cache memorije, podršku za 6-kanalnu DDR4 memoriju sa do 512 GB pri 2666 MHz, i ECC i standardnu RAS podršku.

Novi Intel Core X-series procesori će biti dostupni u novembru, Intel Xeon W-3175X procesor će Intel krenuti da šalje u decembru.

Da bi proslavili lansiranje nove 9. generacije Intel Core procesora, Intel će biti domaćin 9th Gen Intel Core i9 Processor Dreamstakes događaja, gde će pokloniti devet jedinstvenih VIP putovanja koja se dešavaju jednom u životu na eSports i gejming događaje svetske klase, uključujući Intel Extreme Masters, Overwatch League*, ESL One* i NBA2K* League. Pored toga, hiljade digitalnih kodova za neke od najpopularnijih igara će biti podeljeni ovom lutrijom. Posetite corei9.intel.com da vidite koja su zvanična pravila i da se prijavite za šansu da osvojite nagradu počev od 5. novembra 2018. godine.

VIŠE: 9th Gen Intel Core (Press Kit) | 9th Gen Intel Core procesori (Kratak opis proizvoda) | Intel Core X-series procesori (Kratak opis proizvoda)

SKU Tabela za 9th Gen Intel® CoreTM Procesore


   

SKU tabela za Intel® CoreTM X-series Procesore

Rezultati performansi su bazirani na testiranju koje je sproveo Principled Technologies od 4. oktobra 2018. godine, i možda ne odražavaju sva javno dostupna bezbednosna ažuriranja. Videti predstavljanje konfiguracije za više detalja. Nijedan proizvod ne može da bude apsolutno bezbedan. Intel će reklamirati Intel® Core™ i9-9900K sa frazom (tagline) „Performance Unleashed“ (Oslobođene performanse) u određenim zemljama, uključujući NR Kinu i Vijetnam. Intel će Intel® Core™ i9-9900K reklamirati sa frazom „Intelov najbolji desktop procesor za igre“ u određenim zemljama, uključujući Argentinu, Belorusiju, Beliz, Egipat, El Salvador, Gvatemalu, Honduras, Italiju, Japan, Panamu, Peru, Saudijsku Arabiju i Tursku. Ako ste vi medij ili uticajna osoba iz ovih zemalja, ili na drugi način direktno komunicirate sa stanovnicima u ovim zemljama (npr. na društvenim mrežama na lokalnom jeziku), obratite pažnju samo na frazu koju će Intel koristiti u toj zemlji umesto tvrdnje na ovom slajdu/dokumentu. 
1Kako je izmereno u režimu za merenje performansi u igri gde je to moguće, ili najveći srednji broj slika po sekundi (FPS) gde režim za merenje nije dostupan. Upoređeni procesori za igranje igara na PC-ju: 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K, Intel® Core™ i9-9980XE Extreme Edition, i Intel® Core™ i9-9900X X-series; 8th Gen Intel® Core™ i7-8700K i i7-8086K; i AMD Ryzen™ 7 2700X, AMD Ryzen™ Threadripper 2990WX, i AMD Ryzen™ Threadripper 2950X. Cene upoređenih proizvoda mogu da se razlikuju. Konfiguracije: Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1080 TI, Memorija: 4x16GB DDR4 (2666 ili 2933 pri najvećoj brzini odgovarajućeg procesora), Skladište (Storage): 1TB, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, Samsung 970 Pro SSD. Rezultati: Intel® Core™ i9-9900K je imao bolji rezultat kod većine od 19 naslova igara koje su testirane. Intel® Core™ i9-9900K je imao isti rezultat kao Intel® Core™ i7-8700K i Intel® Core™ i7-8086K u igrici „Middle Earth: Shadow of War,“, a imao je lošiji rezultat od Intel® Core™ i9-9980XE Extreme Edition u igrici „Rise of the Tomb Raider“. Više detalja o obimu rada, metodologiji testiranja i konfiguracijama je dostupno na [http://facts.pt/11u9e2].

2Odnosi se na maksimalnu jednojezgarnu frekvenciju koja se može postići pomoću Intel® Turbo Boost Technology 2.0

3Upozorenje: Menjanje PC sata ili frekvencije i/ili napona memorije može da (i) smanji stabilnost sistema i period korišćenja sistema, memorije i procesora; (ii) izazove kvar procesora i drugih komponenti sistema; (iii) izazove redukcije u performansama sistema; (iv) izazove dodatno zagrevanje ili drugi vid oštećenja; i (v) utiče na integritet sistemskih podataka. Intel ne preuzima odgovornost za to da li će memorija, uključujući i ako se koristi sa izmenjenim frekvencijama i/ili naponima sata, biti prikladna za bilo koju određenu namenu. Proverite sa proizvođačem memorije podatke o garanciji i dodatne detalje.

49th Gen Intel® Core™ i9-9900K procesor je dostigao 309 FPS u igrici „Rainbow Six: Siege“; do 224 FPS u igri „Fortnite“; do 440 FPS u igri „Counter-Strike: Global Offensive“; i do 221 FPS u igri „PlayerUnknown Battlegrounds“. Rezultati performansi su bazirani na testiranju koje je sproveo Principled Technologies od 4. oktobra 2018. godine i možda ne odražavaju sva javno dostupna bezbednosna ažuriranja. Videti predstavljanje konfiguracije za više detalja. Ni jedan proizvod ne može da bude apsolutno bezbedan.

5Prema merenjima kod igre „World of Tanks enCore Demo App“, „Hitman 2“ FPS i „Conqueror's Blade“ FPS u poređenju 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K Procesorom sa 8th Gen Intel® Core™ i7-8700K Procesorom

6Prema merenjima kod igre „World of Tanks enCore Demo App“, „Hitman 2“ FPS i „Conqueror's Blade“ FPS u poređenju 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K Procesorom sa 6th Gen Intel® Core™ i7-6700K Procesorom

7Prema merenjima u testovima Mega-tasking Scenarija u „Total War: WARHAMMER II“ u poređenju sistema zasnovanog na procesoru 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K sa procesor 8th Gen Intel® Core™ i7-8700K

8Prema merenjima u testovima Mega-tasking Scenarija u „Total War: WARHAMMER II“ u poređenju sistema zasnovanog na procesoru 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K sa Procesor 6th Gen Intel® Core™ i7-6700K

9Prema merenjima u testu za video montažu sa radnim opterećenjem Adobe Premiere Pro Workload u poređenju Intel® Core™ i9-9900K Procesorom sa Intel® Core™ i7-8700K Procesor

10Prema merenjima u testu za video montažu sa radnim opterećenjem Adobe Premiere Pro Workload u poređenju Intel® Core™ i9-9900K Procesorom sa Intel® Core™ i7-6700K Procesor

11Prema merenjima u SYSmark* 2014 SE Overall pri poređenju 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K sa 8th Gen Intel® Core™ i7-8700K i 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K sa 6th Gen Intel® Core™ i7-6700K

12Odnosi se na maksimalnu jednojezgarnu frekvenciju koja se može postići sa Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0. Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 pruža jednojezgarnu turbo frekvenciju do 4.5 GHz na i7-9800X, i9-9900X, i9-9920X, i9-9940X, i9-9960X, i i9-9980XE listi. Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 pruža jednojezgarnu turbo frekvenciju do 4.2 GHz kod Intel® Core™ X-series i9-9820X.

13Odnosi se na maksimalnu jednojezgarnu frekvenciju koja se može postići sa Intel® Turbo Boost Technology 2.0

Dodatne informacije:

Softver i radna opterećenja koja se koriste u testovima performansi mogu biti optimizovani za performanse samo u Intel mikroprocesorima.

Rezultati testova performansi, kao što su SYSmark i MobileMark, mere se pomoću specifičnih kompjuterskih sistema, komponenti, softvera, operacija i funkcija. Bilo kakve promene u ovim faktorima mogu uticati na rezultate merenja. Morate proveriti druge informacije i testove performansi da biste doneli odluku o kupovini, uključujući informacije o učinku datog proizvoda kada se kombinuje sa drugim proizvodima. Više informacija o performansama i rezultatima testa dostupno je na http://www.intel.com/benchmarks.

Funkcije i prednosti Intel tehnologija zavise od konfiguracije sistema, a kako bi ih koristili, možda će vam trebati odgovarajući hardver, softver ili aktivacija usluga. Nivo performansi može se razlikovati u zavisnosti od konfiguracije sistema. Nijedan kompjuterski sistem ne može da bude apsolutno bezbedan. Više informacija potražite od vašeg proizvođača sistema ili prodavca ili posetite intel.com.

Testovi dokumentuju performanse komponenti na određenom testu, u određenim sistemima. Razlike u hardveru, softveru ili konfiguraciji će uticati na stvarne performanse. Konsultujte druge izvore informacija kako biste procenili učinak pošto smatrate da ste kupili. Za potpunije informacije o performansama i referentnim rezultatima, posetite http://www.intel.com/benchmarks.

Izjave u ovom dokumentu koje se odnose na Intelove planove i očekivanja za tromesečje, godinu i budućnost, su izjave koje se odnose na budućnost i uključuju brojne rizike i neizvesnosti. Detaljna diskusija o faktorima koji mogu uticati na rezultate i planove kompanije Intel uključeni su u Intel-ove podneske SEC-u, uključujući i godišnji izvještaj na Obrascu 10-K.
Rezultati performansi (osim onih koji se odnose na zahtev "najbolji procesor za igre") zasnovani su na testiranju od 2. oktobra 2018. godine i možda ne odražavaju sva javno dostupna bezbednosna ažuriranja. Pogledajte detalje o konfiguraciji. Nijedan proizvod ne može biti apsolutno bezbedan.

Detalji o proceduri testiranja

Test SYSmark * 2014 SE (Second Edition) je test iz BAPCo* konzorcijuma koji meri performanse Windows* platformi. Scenariji za korištenje SYSmark testa: procena produktivnosti u kancelariji, kreiranje medija, odziv i analiza podataka/finansijska analiza. SYSmark testovi uključuju aplikacije iz stvarnog sveta od nezavisnih programera kao što su Microsoft* i Adobe*. Prijavljena metrika: SYSmark 2014 SE Ocena i ocena po rezultatima svakog scenarija (veći je bolji za sve). Efikasnost skaliranja: dominantna CPU jedinica, osetljiv na frekvenciju, broj jezgara i memoriju QSV omogućen.

Saznajte više o radnim opterećenjima

Radno opterećenje za FPS u igrama - prosečan FPS u igri „Total War: WARHAMMER II“ (Skaven - laboratorijski režim) - režim testiranja
Opterećenje kod Demo App - srednje tačke u testu igre „World of Tanks enCore“ - režim testiranja
Radno opterećenje za FPS u igrama - prosečan FPS u igri „Hitman 2“ - režim testiranja
Radno opterećenje za FPS u igrama - prosečan FPS u igri „Conqueror’s Blade“ - režim testiranja
Mega-tasking scenario u „Total War: WARHAMMER II“ - FPS rezultat tokom igre, uz istovremeni prenos i snimanje preko OBS i Tvitch

Radno opterećenje Adobe Photoshop Lightroom: radno opterećenje se sastoji od 50 fotografija u formatu .jpeg snimljenih na fotoaparatu Nikon D800, čija veličina varira od 11,3 MB do 29,8 MB. Ovaj scenario meri vreme potrebno za izvoz fotografija sa smanjenom veličinom datoteke za objavljivanje/otpremanje u društvene mreže.
4K Radno opterećenje Video Adobe Premier Pro: Projekat "PPCS" sadrži sedam snimaka koji traju ukupno 2 minuta 21 sekundu u 4K H.264 MP4 formatu, snimljenih brzinom od oko 80 Mb/s. Ukupna veličina izvornih datoteka je 1,90 GB. Video striming: 3840 × 2160 (4K) u formatu H.264 sa brzinom kadra od 29,97 FPS. Podešavanja audio plejera: 1536 kbps, 48.0 kHz, 16-bitni stereo u WAW formatu. Test performansi procenjuje vreme za eksportovanje čitavog klipa u 4K H.264 MP4 format . Rezultat je video snimak u 4K rezoluciji visokog kvaliteta.

Radno opterećenje blendera od 2.76b se sastoji u pravljenju karakternog modela letećeg veverice ~ 6,9 MB veličine.
Unreal Engine radno opterećenje meri vreme za pravljenje „Production“ kvalitetnog osvetljenja za demo scenu.

Konfiguracije sistema

Intel® Core™ i9-9900K Procesor, PL1=95W TDP, 8C16T, Turbo do 5.0GHz, matična ploča: GIGABYTE Z390, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, memorija: 4x4GB DDR4, skladištenje: 512GB Intel NVMe SSD 760p, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, BIOS Version T0d sa MCU 0x96

Intel® Core™ i7-8700K Procesor, PL1=95W TDP, 6C12T, Turbo do 4.7GHz, matična ploča: ASUS Z370, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, memorija: 4x4GB DDR4, skladištenje: 512GB Intel NVMe SSD 760p, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, BIOS Version 1002 sa MCU 0x96

Intel® Core™ i7-6700K Procesor, PL1=95W TDP, 4C8T, Turbo do 4.2GHz, matična ploča: ASUS Z170MPLUS, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, memorija: 4x4GB DDR4, skladištenje: 512GB Intel NVMe SSD 760p, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, BIOS Version 3805 sa MCU 0xC2

Intel® Core™ X-series i9-9980XE Procesor (VIS), PL1=165W TDP, 18C36T, Turbo do 4.5GHz, matična ploča: ASUS Prime X299, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, memorija: 8x8GB DDR4 2400, skladištenje: 480GB Intel NVMe SSD 900p, OS: Windows* 10 RS4 Build 17134.137, BIOS Version 1401 sa MCU 0x2000043

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.