Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Novembar 25, 2019
Oslobodite se od rendera. Ostvarite svoju kreativnu viziju sa najmoćnijim ...
Novembar 19, 2019
Potreban vam je svestran PC koji ispunjave svaki zahtev? Kupite Athlon.
Novembar 13, 2019
Projektovan da inspiriše i osnaži igrače, strimere i stvaraoce sadržaja. ...
Novembar 06, 2019
Nadalje integriše inovativnu Cylance tehnologiju veštačke inteligencije
Oktobar 30, 2019
Intel je objavio sve detalje i dostupnost za novi 9th Gen Intel® Core™ ...
Septembar 10, 2019
Infortrend® Technology, Inc. najavljuje globalno predstavljanje svojih novih ...
Septembar 09, 2019
Najavljujemo aktivne DACS, QSA56 port adaptere i 400G DR4 primopredajnike koji ...
Septembar 06, 2019
BigTwin™ sistem i Ultra SuperServer® obezbeđuju dvocifreno poboljšanje ...
Avgust 26, 2019
Korporacija Intel je u avgustu 2019. godine prestavila osam Intel Core ...
Avgust 21, 2019
Novi serveri Supermicro H12 A ​​+ postavljaju svetske rekorde i pružaju ...
Intel predstavlja Intel Neural Compute Stick 2 na Intel AI Devcon događaju u Pekingu za pravljenje pametnijih AI Edge uređaja

Novembar 16, 2018

INTEL, Compute stick

Intel predstavlja Intel Neural Compute Stick 2 na Intel AI Devcon događaju u Pekingu za pravljenje pametnijih AI Edge uređaja

Intel predstavlja Intel Neural Compute Stick 2 na Intel AI Devcon događaju u Pekingu za pravljenje pametnijih AI Edge uređaja

Šta je novo: Intel je domaćin njihove prve konferencije za developere veštačke inteligencije (AI) koja se održava u Pekingu 14. i 15. novembra.  Kompanija je ovaj događaj otvorila predstavljanjem Intel® Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2) uređaja dizajniranog da pravi pametnije AI algoritme i za pravljenje prototipova za procesuiranje vizuelnih informacija na ivici mreže. Zasnovan na Intel® Movidius™ Myriad™ X jedinici za vizuelnu obradu (VPU) a podržan Intel® Distribution of OpenVINO™ toolkit-om, Intel NCS 2 po povoljnoj ceni ubrzava razvoj dubokih aplikacija za mešanje neuronskih mreža dok pruža poboljšanje performansi u odnosu na prethodnu generaciju neuronskog USB stika. Intel NCS 2 omogućava testiranje, podešavanje i pravljenje prototipova za duboke neuronske mreže, tako da developeri mogu da pređu sa pravljenja prototipova na proizvodnju iskoristivši niz faktora oblika Intelovog akceleratora vizuelnih informacija u stvarnom svetu.

Intel Neural Compute Stick prve generacije je pokrenuo čitavu zajednicu developera AI u akciju sa faktorom oblika i cenom koja nije postojala pre. Uzbuđeni smo da vidimo šta će zajednica napraviti sledeće sa jakim pojačanjem snage računara omogućenim novim Intel Neural Computer Stick 2 uređajem.“Naveen Rao, potpredsednik Intela i generalni direktor AI Products Group

Šta radi: Donošenje računarskog vida i AI u Internet stvari (IoT) i prototipova ivičnih uređaja je lako sa unapređenim sposobnostima Intel NCS 2 uređaja. Za developere koji rade na pametnim kamerama, dronovima, industrijskim robotima ili sledećem „must-have“ kućnom uređaju, Intel NCS 2 nudi ono što je neophodno da bi prototip bio završen brže i pametnije.

Ono što izgleda kao standardan USB stik krije mnogo više u sebi. Intel NCS 2 pokreće najnovija generacija Intel VPU - Intel Movidius Myriad X VPU. Ovo je prvi uređaj koji sadrži neuronski računarski motor – prilagođen akcelerator hardvera za zaključivanje neuronske mreže koji donosi dodatne performanse. U kombinaciji sa Intel Distribution-om OpenVINO toolkit-a koji podržava više mreža, Intel NCS 2 developerima nudi veću fleksibilnost u pravljenju prototipova. Pored toga, zahvaljujući Intel® AI: In Production ekosistemu, developeri sada mogu da prenesu njihove Intel NCS 2 prototipove na druge faktore oblika i da proizvedu njihove planove.

Kako radi: Opremljeni laptopom i Intel NCS 2, developeri mogu za nekoliko minuta da pripreme i pokrenu njihove aplikacije za AI i računarski vid. Intel NCS 2 radi na standardom USB 3.0 portu i ne zahteva dodatni hardver, što korisnicima omogućava neprimetno konvertovanje i prosleđivanje modela obučenih za PC širokom spektru uređaja nativno i bez konekcije sa internetom ili oblakom.

Intel NCS prve generacije, lansiran u julu 2017. godine, je pokretao zajednicu koju čini desetine hiljada developera, predstavljen je u više od 700 video snimaka developera  i korišćen je u desetinama istraživačkih radova. Sada sa boljim perfomansama u NCS 2, Intel podstiče AI zajednicu da kreira još ambicioznije aplikacije.

Šta se dešava na Intel AI DevCon događaju u Pekingu: Preko 1.000 developera veštačke inteligencije, istraživača i Intelovih kupaca i simpatizera se okupilo na Intel® AI DevCon Beijing da sarađuju na unapređenju AI i da saznaju najnovije vesti o Intelovom AI portfoliju tehnologija, uključujući:

  • Cascade Lake, budući Intel® Xeon® Scalable procesor koji će predstaviti Intel® Optane™ DC trajnu memoriju i podesiti nove AI opcije pod nazivom Intel DL Boost. Očekuje se da ovaj ugrađen akcelerator AI-ja ubrza radne opsege za zaključivanje kod dubokog učenja, sa unapređenim prepoznavanjem slike u poređenju sa aktuelnim Intel Xeon skalabilnim procesorima. Očekuje se da Cascade Lake krene u prodaju ove godine, i da se pojača u 2019.
  • Intel’s Vision Accelerator Design proizvodi koji su namenjeni za AI zaključivanje i analitičke performanse kod edge uređaja dolaze u dva oblika: jedan koji donosi niz Intel Movidius VPU jedinica i jedan napravljen na visokoperformantnom Intel® Arria® 10 FPGA. Rešenja za ubrzavanje zasnovana na OpenVINO toolkit-u koji developerima pruža unapređene performanse neuronske mreže na različitim Intelovim proizvodima i pomaže im da dodatno otključaju ekonomičnu analizu slike u realnom vremenu i izviđačke podatke u njihovim IoT uređajima.
  • Spring Crest je Intel® Nervana™ procesor neuronske mreže (NNP) koji će biti dostupan na tržištu u 2019. Intel Nervana NNP porodica koristi računarske karakteristike specifične za duboko učenje kod AI, kao što su množenja gustih matrica i prilagođene interkonekcije za paralelizam.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.