Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Klinknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

Mart 31, 2020
Jednostavnost upravljanja bazama podataka u HCI okruženjima
Mart 23, 2020
Najbolje prakse za kompanije u teškim ili nepredviđenim okolnostima
Mart 20, 2020
Intel korporacija je u martu 2020. godine najavila da su uspešno integrisali ...
Mart 18, 2020
Referentna arhitektura osigurava 100% dostupnosti aplikacije i podataka u ...
Mart 16, 2020
2. generacijia AMD EPYC porodice procesora je bogatija za dva nova člana
Mart 11, 2020
Optimizovana za razmeštanje velikog obima i najviše performanse, nova MegaDC ...
Mart 10, 2020
Najfleksibilniji i najskalabilniji 100/200 / 400GbE 12,8 Tbps switch na svetu ...
Februar 25, 2020
Sa preko 100 sistema koji podržavaju sve nove procesore koji donose više ...
Februar 19, 2020
Kompletirajte misije, skupljajte bodove i sve to zamenite za prigodne nagrade. ...
Februar 18, 2020
SonicWall izdao svoj Cyber Threat Report za 2020. godinu
Intel predstavlja Intel Neural Compute Stick 2 na Intel AI Devcon događaju u Pekingu za pravljenje pametnijih AI Edge uređaja

Novembar 16, 2018

INTEL, Compute stick

Intel predstavlja Intel Neural Compute Stick 2 na Intel AI Devcon događaju u Pekingu za pravljenje pametnijih AI Edge uređaja

Intel predstavlja Intel Neural Compute Stick 2 na Intel AI Devcon događaju u Pekingu za pravljenje pametnijih AI Edge uređaja

Šta je novo: Intel je domaćin njihove prve konferencije za developere veštačke inteligencije (AI) koja se održava u Pekingu 14. i 15. novembra.  Kompanija je ovaj događaj otvorila predstavljanjem Intel® Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2) uređaja dizajniranog da pravi pametnije AI algoritme i za pravljenje prototipova za procesuiranje vizuelnih informacija na ivici mreže. Zasnovan na Intel® Movidius™ Myriad™ X jedinici za vizuelnu obradu (VPU) a podržan Intel® Distribution of OpenVINO™ toolkit-om, Intel NCS 2 po povoljnoj ceni ubrzava razvoj dubokih aplikacija za mešanje neuronskih mreža dok pruža poboljšanje performansi u odnosu na prethodnu generaciju neuronskog USB stika. Intel NCS 2 omogućava testiranje, podešavanje i pravljenje prototipova za duboke neuronske mreže, tako da developeri mogu da pređu sa pravljenja prototipova na proizvodnju iskoristivši niz faktora oblika Intelovog akceleratora vizuelnih informacija u stvarnom svetu.

Intel Neural Compute Stick prve generacije je pokrenuo čitavu zajednicu developera AI u akciju sa faktorom oblika i cenom koja nije postojala pre. Uzbuđeni smo da vidimo šta će zajednica napraviti sledeće sa jakim pojačanjem snage računara omogućenim novim Intel Neural Computer Stick 2 uređajem.“Naveen Rao, potpredsednik Intela i generalni direktor AI Products Group

Šta radi: Donošenje računarskog vida i AI u Internet stvari (IoT) i prototipova ivičnih uređaja je lako sa unapređenim sposobnostima Intel NCS 2 uređaja. Za developere koji rade na pametnim kamerama, dronovima, industrijskim robotima ili sledećem „must-have“ kućnom uređaju, Intel NCS 2 nudi ono što je neophodno da bi prototip bio završen brže i pametnije.

Ono što izgleda kao standardan USB stik krije mnogo više u sebi. Intel NCS 2 pokreće najnovija generacija Intel VPU - Intel Movidius Myriad X VPU. Ovo je prvi uređaj koji sadrži neuronski računarski motor – prilagođen akcelerator hardvera za zaključivanje neuronske mreže koji donosi dodatne performanse. U kombinaciji sa Intel Distribution-om OpenVINO toolkit-a koji podržava više mreža, Intel NCS 2 developerima nudi veću fleksibilnost u pravljenju prototipova. Pored toga, zahvaljujući Intel® AI: In Production ekosistemu, developeri sada mogu da prenesu njihove Intel NCS 2 prototipove na druge faktore oblika i da proizvedu njihove planove.

Kako radi: Opremljeni laptopom i Intel NCS 2, developeri mogu za nekoliko minuta da pripreme i pokrenu njihove aplikacije za AI i računarski vid. Intel NCS 2 radi na standardom USB 3.0 portu i ne zahteva dodatni hardver, što korisnicima omogućava neprimetno konvertovanje i prosleđivanje modela obučenih za PC širokom spektru uređaja nativno i bez konekcije sa internetom ili oblakom.

Intel NCS prve generacije, lansiran u julu 2017. godine, je pokretao zajednicu koju čini desetine hiljada developera, predstavljen je u više od 700 video snimaka developera  i korišćen je u desetinama istraživačkih radova. Sada sa boljim perfomansama u NCS 2, Intel podstiče AI zajednicu da kreira još ambicioznije aplikacije.

Šta se dešava na Intel AI DevCon događaju u Pekingu: Preko 1.000 developera veštačke inteligencije, istraživača i Intelovih kupaca i simpatizera se okupilo na Intel® AI DevCon Beijing da sarađuju na unapređenju AI i da saznaju najnovije vesti o Intelovom AI portfoliju tehnologija, uključujući:

  • Cascade Lake, budući Intel® Xeon® Scalable procesor koji će predstaviti Intel® Optane™ DC trajnu memoriju i podesiti nove AI opcije pod nazivom Intel DL Boost. Očekuje se da ovaj ugrađen akcelerator AI-ja ubrza radne opsege za zaključivanje kod dubokog učenja, sa unapređenim prepoznavanjem slike u poređenju sa aktuelnim Intel Xeon skalabilnim procesorima. Očekuje se da Cascade Lake krene u prodaju ove godine, i da se pojača u 2019.
  • Intel’s Vision Accelerator Design proizvodi koji su namenjeni za AI zaključivanje i analitičke performanse kod edge uređaja dolaze u dva oblika: jedan koji donosi niz Intel Movidius VPU jedinica i jedan napravljen na visokoperformantnom Intel® Arria® 10 FPGA. Rešenja za ubrzavanje zasnovana na OpenVINO toolkit-u koji developerima pruža unapređene performanse neuronske mreže na različitim Intelovim proizvodima i pomaže im da dodatno otključaju ekonomičnu analizu slike u realnom vremenu i izviđačke podatke u njihovim IoT uređajima.
  • Spring Crest je Intel® Nervana™ procesor neuronske mreže (NNP) koji će biti dostupan na tržištu u 2019. Intel Nervana NNP porodica koristi računarske karakteristike specifične za duboko učenje kod AI, kao što su množenja gustih matrica i prilagođene interkonekcije za paralelizam.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.