Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Januar 21, 2020
ULTIMATIVNA GRAFIČKA KARTICA ZA 1080p GEJMING
Decembar 12, 2019
Ultra-responzivni, visokokvalitetni AAA gejming sa i do 60FPS i esports gejming ...
Novembar 25, 2019
Oslobodite se od rendera. Ostvarite svoju kreativnu viziju sa najmoćnijim ...
Novembar 19, 2019
Potreban vam je svestran PC koji ispunjave svaki zahtev? Kupite Athlon.
Novembar 13, 2019
Projektovan da inspiriše i osnaži igrače, strimere i stvaraoce sadržaja. ...
Novembar 06, 2019
Nadalje integriše inovativnu Cylance tehnologiju veštačke inteligencije
Oktobar 30, 2019
Intel je objavio sve detalje i dostupnost za novi 9th Gen Intel® Core™ ...
Septembar 10, 2019
Infortrend® Technology, Inc. najavljuje globalno predstavljanje svojih novih ...
Septembar 09, 2019
Najavljujemo aktivne DACS, QSA56 port adaptere i 400G DR4 primopredajnike koji ...
Septembar 06, 2019
BigTwin™ sistem i Ultra SuperServer® obezbeđuju dvocifreno poboljšanje ...
Intel proširuje portfolio FPGA programabilnih ubrzivačkih kartica kako bi ubrzali rad data centra

Oktobar 05, 2018

INTEL, FPGA

Intel proširuje portfolio FPGA programabilnih ubrzivačkih kartica kako bi ubrzali rad data centra

Intel je proširio svoj portfolio platforme za ubrzavanje gejtovskih polja koja se programiraju "na terenu" (FPGA) dodavanjem nove Intel® Programmable Acceleration Card (PAC) sa Intel® Stratix® 10 SX FPGA, Intelovim najmoćnijim FPGA.

Pre-order required

Ova širokopojasna kartica koristi Acceleration Stack za Intel® Xeon® CPU sa FPGA poljima, obezbeđujući programerima data centra robustnu platformu za raspoređivanje ubrzanih radnih obima na bazi FPGA. Kompanija Hewlett Packard Enterprise* će biti prvi OEM koji će inkorporirati Intel PAC sa Stratix 10 SX FPGA zajedno sa Intelovim priborom za ubrzanje rada (Acceleration Stack) za Intel Xeon Scalable procesor sa FPGA poljima u njihovu ponudu servera.

"Primećujemo rast tržišta za akceleratore na bazi FPGA, a sa novim Intelovim FPGA rešenjem, veći broj dizajnera – bez obzira na njihovu stručnost – može da usvoji alat i da ima koristi od ubrzavanja opsega rada. Planiramo da koristimo Intel Stratix 10 PAC i acceleration stack u našoj ponudi kako bismo kupcima omogućili da lako upravljaju složenim, nastajućim radnim opterećenjima.“ - Bill Mannel, potpredsednik i generalni direktor, HPC i AI Group, HPE

Kako radi: Kao i prethodno najavljena Intel PAC kartica sa Intel® Arria® 10 FPGA, ova nova Intel PAC kartica sa Stratix 10 SX FPGA podržava ekosistem partnera u projektovanju koji donose intelektualnu svojinu (IP) kako bi ubrzali širok spektar opterećenja aplikacije. Intel PAC sa Stratix 10 SX FPGA je kartica sa većom specifikacijom matične ploče napravljena za inline obradu i opterećenja koja zahtevaju veću memoriju, kao što je analitika striminga i konvertovanje video sadržaja. Dok je Intel PAC sa manjom specifikacijom matične ploče sa Arria 10 FPGA idealna za testiranje unazad (backtesting), ubrzavanje baze podataka i radna opterećenja pri obradi slika.

Zašto je važno: Kako potražnja za velikim podacima i veštačkom inteligencijom (AI) raste, tehnologija FPGA koja se može reprogramirati ispunjava zahteve obrade i promenljivog radnog opterećenja aplikacija data centra. Sa rekonfigurabilnom logikom, memorijom i blokovima za digitalnu obradu signala, FPGA polja se mogu programirati da izvrše bilo koji tip funkcije sa velikom propusnošću i performansama u realnom vremenu, što ih čini idealnim za mnoge kritične enterprise i cloud aplikacije.

Acceleration stack za Intel Xeon CPU sa Intel FPGA poljima radi sa vodećim OS sistemima u industriji, partnerima za softver za virtuelizaciju i orkestraciju, obezbeđujući zajednički inerfejs za programere kako bi brže ostvarili prihod, pojednostavili upravljanje i pristupili rastućem ekosistemu radnih opterećenja ubrzanja.

Šta ovo Rešenje uključuje

  • Intel Programmable Acceleration Card (PAC) karticu potvrđenu od strane Intela sa Intel Stratix 10 SX FPGA.
  • FPGA Interface Manager (FIM) proizvodnog nivoa na koji su povezane AFU jedinice Intela i partnera.
  • Acceleration Stack za Intel Xeon CPU sa FPGA poljima, uključujući zajednički set API-jeva i otvorenih drajvera koji neprimetno rade sa vodećim OS sistemima u industriji, softverom za virtuelizaciju i orkestraciju u čitavom portfoliju Intelovih PAC kartica.
  • Podrška za nativna radna opterećenja vezana za mrežu; početni partneri uključuju Adaptive Microware* i Megh Computing*, i još njih u najavi.
  • Radna opterećenja dostupna kroz storefront model ubrzanja radnog opterećenja za lakšu procenu.

Više texta: Vesti iz grupe vezane za programabilna rešenja

 

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.