Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

ASBIS Vesti

Maj 26, 2020
G915 TKL kombinuje sofisticirani dizajn sa najmodernijim tehnologijama i ...
Maj 25, 2020
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - 25. maj 2020. godine
Maj 18, 2020
U prvom kvartalu 2020. godine, opšti sporazum o mreži NVIDIA partnera (NPN) ...
Maj 05, 2020
Intel je predstavio 10. generaciju desktop procesora Intel® Core™ S-serije, ...
April 30, 2020
AMD proširuje 3. generaciju AMD Ryzen™ desktop porodice procesora, oslobodivši ...
April 24, 2020
Novi AMD EPYC™ procesori druge generacije redefinišu performanse za bazu ...
April 21, 2020
Novi Logitech G102 LIGHTSYNC gejming miš isporučuje vrhunske gejming ...
April 16, 2020
ASBIS je postao ovlašćeni partner kompanije Kino-mo (trguje kao HIPERVSN) i ...
April 06, 2020
Prestigio Click & Touch multimedijalna tastatura sa touchpad-om na tasterima ...
Mart 31, 2020
Jednostavnost upravljanja bazama podataka u HCI okruženjima
Perenio IoT mobilnim operaterima govori o prednostima saradnje na #TIM-TU Convergence 2020

Mart 20, 2020

Perenio

Perenio IoT mobilnim operaterima govori o prednostima saradnje na #TIM-TU Convergence 2020

Izvršni direktor kompanije Perenio IoT Sergei Kostevich je održao prezentaciju na konferenciji #TIM-TU Convergence 2020 na temu novih pristupa u prodaji komunikacionih usluga. U njegovom govoru je objasnio kako da se poveća prihod telekomunikacione kompanije pomoću Interneta stvari. Donosimo ključne stavke njegovog izlaganja.

Konferencija #TIM-TU Convergence 2020 je održana od 11.-14. marta u Bukovelu (Ukrajina) i okupila je preko 100 učesnika iz IT i industrije telekomunikacija. Sergei Kostevich je održao svoj govor u okviru dela pod nazivom „Potencijalni pravci poslovanja operatera“, gde su razgovarali o tome kako zadržati pretplatnike i ponuditi im dodatne usluge koje se plaćaju, o slučajevima monetizacije IoT rešenja i o poslovnoj komponenti pametnih domova i gradova.

Perenio IoT je mobilnim operaterima predstavila njihov glavni proizvod, IoT Router Elegance. On će dodati priliku da se kreira pristupačan modularni sistem pametnog doma koji se lako prilagođava standardnim uslugama telefonije i internet pristupa. Ovaj sistem će obezbediti bezbednost, upravljaće potrošnjom resursa i postaviće scenarije rada pametnih uređaja.

Tokom prezentacije, Sergei Kostevich je publici rekao da IoT Router Elegance zamenjuje nekoliko uređaja. Proizvođač je uspeo da veliki set funkcija stavi u kompaktnu stilizovanu kutiju sa nestandardnim inženjerskim rešenjem. Ruter podržava Bluetooth/ZigBee/Z-Wave protokole i omogućava daljinsku kontrolu pametnog doma, opremljen je ugrađenim LTE modemom i baterijom u slučaju nestanka električne energije.

Pored toga, tokom predstavljanja izveštaja, Sergei Kostevich je rekao sledeće stavke:

  • Industrija telekomunikacija je visoko konkurentna, a nizak ARPU ne dozvoljava operaterima da brzo vrate novac koji ulažu u modernizaciju mreže; 
  • Tradicionalne usluge, kao što su Internet i IPTV, ne povećavaju prihod od svakog pretplatnika, odnosno, operateri su suočeni sa zadatkom da pronađu nove izvore zarade; 
  • Fleksibilna hardverska i softverska platforma sa IoT rešenjima omogućava operaterima da dobiju izvor novih prihoda. Dodavanjem IoT rutera na Internet i telefoniju, provajder može klijentu da pruži kompletniji spektar usluga na stalnoj osnovi; 
  • Upotreba IoT tehnologija omogućava stvaranje pametnog grada i bitno poboljšava ekonomiju grada, životni standard i sigurnost stanovnika.

Sergeі Kostevich je napomenuo: „Danas prihodi nisu toliko pitanje troškova, već kvaliteta i količine pruženih usluga. Ako operater nudi više usluga zajedno, može povećati profit na drugoj ili trećoj usluzi, zato što je pretplatnici kupuju upravo zbog prednosti paketne ponude. Operater ima priliku ne samo da zarađuje više, već i da optimizuje troškove. Kompanije za telekomunikacije stekle su dugogodišnje iskustvo u izgradnji i upravljanju mrežama, dobro su upoznate sa sitnicama organizovanja sigurnog i pouzdanog prenosa informacija i mogu potencijalno ponuditi najsigurnija i najotpornija IoT rešenja“.
Izvršni direktor kompanije Perenio IoT je u svom govoru dao primere uspešne primene tehnologija Interneta stvari od strane mobilnih operatera.

Singapurska Sing Tel grupa (poseduje telekom operatere u 25 zemalja) uložila je sredstva u IoT oblak platformu i M2M Jasper aplikacije, koje sada koristi više od 100 operatera širom sveta. Jedan od najvećih svetskih provajdera širokopojasnog interneta i medijski gigant Comsat uložio je u uslugu planiranja i dizajniranja kuća Houzz – to je sajt koji nudi više od 40.000 primera pametnih kuća koje sadrže sve vrste rešenja, od senzora vatre u kaminu do podešavanja kućnog bioskopa. Etisalat, operater iz UAE, kontinuirano traži i kupuje kompanije sa Interneta stvari preko njihovog internog fonda privatnog kapitala. Deutsche Telekom je započeo eksperimente na polju IoT-a i pametnog grada mnogo pre pojave ovih termina. Kompanija utelovljuje inovacije, pre svega u malom gradu Friedrichshafenu, koji je postao eksperimentalna platforma za DT rešenja na Internetu stvari. 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.