Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Decembar 17, 2018
Hvala Vam što ste naš uvaženi ASBIS partner!
Decembar 04, 2018
Poboljšajte performanse vašeg centra za skladištenje sa Infortrend GSa 5000
Novembar 19, 2018
Enterprise-class sistem za skladištenje podataka ocenjen sa 4.9/5 zvezdica od ...
Novembar 15, 2018
Radeon™ RX 590 grafička kartica nudi gejming doživljaj u 1080p sa ...
Oktobar 08, 2018
Intel predstavlja kompletnu liniju proizvoda za desktop računare za igre i ...
Oktobar 05, 2018
Intel je proširio svoj portfolio platforme za ubrzavanje gejtovskih polja koja ...
SAPPHIRE lansira 2. generaciju DX 11 grafičkih kartica

Oktobar 28, 2010

Sapphire, grafička karta

SAPPHIRE lansira 2. generaciju DX 11 grafičkih kartica

HD 6800 serija donosi nove mogućnosti uključujući podršku za 3D display.

KUPITE ONLINE

 SAPPHIRE HD 6800 PR
 

HD 6800 serija donosi nove mogućnosti uključujući podršku za 3D display 

SAPPHIRE Technology, najveći proizvođač grafičkih rešenja baziranih na AMD tehnologiji najavio je prvi proizvod u drugoj generaciji grafičkih i video karti koje podržavaju napredne grafičke mogućnosti  Microsoft DirectX 11 i isporučuju neverovatan kvalitet videa, vizuelne efekte, brzinu, uključujući prikaz na više monitora i 3D stereoskopski prikaz.

SAPPHIRE HD 6800 serieu  karakteriše druga generacije grafičke tehnologije iz AMD-a dizajnirana da podržava sve funkcije programa Microsoft DirectX11 i 11 DirectCompute 11. Novi GPU su bazirani na 40nm procesu kako bi isporučili visoke performanse sa malom potrošnjom energije. Napredne hardverske karakteristike uključuju poboljšane Tesselation jedinice, posvećenu HDR Texture kompresiju, multi-threaded kompunikaciju sa sistemom CPU jezgara, ugrađenu podršku za mnoge DirectCompute 11 instrukcije, 3D stereskopsku podršku i HDMI 1.4a

Dve nove kartice

Sapphire HD 6870 je nova arhitektura sa ukupno 1120 stream procesora i 56 texture jedinica koje isporučuju masivnu, paralelnu računarsku snagu za grafiku i ostale ubrzane aplikacije. Core brzna je 900 MXz, zajedno sa velikom brzinom interfejsa do 1GB GDDR5 memorije koja radi na 1050MHz (4.2 Gb/s efektivno) isporučuje klasi vodeće performanse.Ona ima veoma skomnu aktivnu potrošnju energije i, upotrebom Dynamic Power Managementa,  kartica ima izuzetno nisku potrošnju u pasivnom režimu rada.

U isto vreme, SAPPHIRE će predstaviti SAPPHIRE HD 6850 sa nešto manjom konfiguracijom od 960 stepeni stream procesora i 48 texture procesnih jedinica. Clock brzina od 775MHz za jezgro i 1000MHz (4GB-sec efektivno) za memoriju daju korisnicima podršku za DirectX 11 i sve karakteristike ove nove generacije tehnologije.

Kao i prethodne generacije, SAPPHIRE HD 6800 seriije  je opremljena hardverom UVD (Unified Video decoder) - ova tehnologija je sada u trećoj generaciji, što značajno samnjuje CPU load i isporučuje glatko dekodiranje  Blu-ray™ i HD DVD sadržaja za oba VC-1 i X264 kodeka, kao i Mpeg fajlove, i sada uvodi podršku za Multiple Video Coding za Blu-Ray 3D.

Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio je podržan, i HDMI mogućnosti su podignute na HDMI 1.4a nivo. Ovo sada obezbeđuje dublju boju, unapređenu rezoluciju za Digital Theatre aplikacije i 3D stereoskopsku podršku kao i 7.1 audio. 

Eyefinity

Pored spektakularne jasnoće slike, brzine i vizuelnih efekata, SAPPHIRE HD 6800 serija podržava AMD multi-monitor mod poznat kao Eyefinity. Na ovaj način je omogućeno korišćenje jednog GPU-a za prikaz slike preko nekoliko monitora, čime su otvorene uzbudljive mogućnosti ne samo za multi-screen gaming već i za informacione sisteme, multimedijalne sisteme i promotivno prikazivanje.

HD 6870 poseduje dva DVI-a, jedan HDMI i dva mini Display Port izlaza, koji omogućavaju korišćenje širokog izbora konfiguracija monitora.  HD 6850 poseduje dva DVI-a, jedan HDMI i jedan DisplayPort izlaz. Sa lansiranjem DisplayPort v1.2 drajvera, biće moguće povezati nekoliko DisplayPort v1.2 monitora sa svakog DisplayPort izlaza.

Ubrzavanje aplikacija

Više stream procesora HD 6800 serije mogu se koristiti da ubrzaju druge aplikacije kao što su one za video konverziju. Najnovija generacija veb pretraživača može se ubrzati, a ovo je podržano za naprednu produktivnost Microsoft Office 2010.

SAPPHIRE HD 6800 serija podržana od strane AMD DirectX 11 WHQL sertifikovanih grafičkih drajvera koji obezbeđuju podršku za sve ključne DirectX 11 nivoe karakteristika koje su potrebne za poboljšano gejming iskustvo kao i za GPU ubrzavanje podržanih aplikacija.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.