Gde Kupiti

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Posetite ASBIS Resellers sektor za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini

ASBIS Vesti

Avgust 08, 2019
AMD EPYC™ 7002 generacija procesora i kompatibilne platforme dostupne u ASBIS-u!
Jul 08, 2019
Dizajniran da inspiriše i ojjača gejmere, strimere, i kreatore. AMD Ryzen™ 3000 ...
Jun 14, 2019
Minsk, Belorusija. Jun 13, 2019 Prestigio i Clevetura su javnosti predstavili ...
Maj 30, 2019
U partnerstvu sa industrijom donosi inovativne performanse, veštačku ...
Maj 13, 2019
Intel® Optane™ DC trajna memorija se smatra jednim od najinovativnijih noviteta ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD dizajnira, integriše i evoluira "computing" visokih performansi i grafičke ...
April 22, 2019
INFINIDAT je najavio Metro Cluster rešenje InfiniBox Always On
April 12, 2019
Intel i Google Cloud razvijaju referentni dizajn Anthos kako bi pojednostavili ...
April 11, 2019
Intel Optane memoriju H10 sa solid-stage storage karakteriše jedinstvena ...
April 04, 2019
Razvijajući se na liderstvu Intel® Xeon® platforme više od 20 godina, Intel ...
Шта заиста желе стручњаци за складиштење података?

Oktobar 22, 2018

Шта заиста желе стручњаци за складиштење података?

Резултати су овде!

Клијенти су забринути за своје проблеме, а не за оно шта нуде добављачи. Као резултат, клијенти купују производе за решавање проблема на њиховом путу до успеха у бизнису. На путу до свог циља, клијенти се често нађу у незавидном положају који захтева одрицање од једне или више карактеристика, потребних за реализацију свог пословног модела: продуктивности, приступачности и цена. А када производ решава многе проблеме и чини то по повољној цени, клијенту то постаје веома занимљиво.У току истраживања, које је спровео форум за корпоративне системе за складиштење података (the Enterprise Storage Forum) о најважним питањима са којима је повезана експлоатација постојеће инфраструктуре складиштења података, клијенти су одговорили следеће:

Проблем Проценат одговора
Старење опреме 18%
Недостатак капацитета 17%
Висока цена експлоатације 13%
Проблеми безбедности и усаглашености 13%

  Ми смо прегледали податке и поставили себи питање: "Јесмо ли ми фокусирани на оно што тражи клијент?". Анализирајмо по редоследу сваки захтев клијената:

Старење опреме

Пренос података – то је увек захтевно, и то је додатни ризик, али често заборављамо да се то такође тиче и старења опреме. Опрема има U-облик криве кварова – неке компоненте "умиру младе" или што је још горе – од самог почетка су неодрживе. Затим се систем стабилизује са ниском фреквенцијом кварова у току неколико година, а касније се фреквенција кварова изненада значајно повећава. Старење опреме је такође повезано са додатним трошковима услуге замене опреме у (већ ограниченoм) ИТ буџету, ИТ одељења требају благовремено почети набавку опреме за пренос података у следеће складиште, без додатних трошкова.

Хтео бих да разговарам о иновацијама које припремамо у блиској будућности као одговор на овај изазов али, док то званично не објавимо, могу само да кажем да ће то омогућити решавање проблема и снижавање трошкова за пренос података. Останите са нама!

Недостатак капацитета

Компанија INFINIDAT нуди својим клијентима јединствени бизнис модел: "Реците нам о својим данашњим потребама и о плановима за раст у будућности". Ми ћемо за свој рачун направити систем који је довољно широк за ваш раст, а ви морате платити само оно што је потребно управо сада. Када дође заиста црни дан и неко каже: "Заборавио сам ти рећи у прошлом месецу, али нама је потребно издвојити 100 ТБ за наш нови производ и они су неопходни данас", ви можете једноставно да користите доступне капацитете и обавестите нас. Цена је већ договорена у почетном уговору, тако да нема изненађења, очекивања куповине, испоруке, складиштења и слагања на полице - еластичност облака је у вашем центру података!

InfiniBox је јединствена архитектура која је намењена за пружање великих могућности при подршци различитих радних оптерећења са веома стабилним нивоом продуктивности!

Висока цена експлоатације

Висока цена експлоатације – није само електрична енергија и хлађење потребно за вашу опрему. Постоји још и време, потребно за подршку рада опреме, и број запослених неопходних за то.

InfiniBox захтева мањи број стално запослених радника за управљање петабајтима података (за детаље види студију Forrester) због високог нивоа аутоматизације. У исто време InfiniBox нуди до 4,2 ПБ (до компресије података) на једном месту при максималној потрошњи свега 8 кW. ТО је учинак!

Питања безбедности и усаглашености

Трошкови за безбедност и усаглашеност могу да се смање на различите начине, али "Опште одредбе о заштити података" (GDPR) / AB375, NYDFS, као и многи други прописи о личним подацима повећавају ризик од грешке. У исто време, хакери свакодневно покушавају да хакују ваше податке, и време је на њиховој страни.

 Ризик све више расте због чињенице да су хакери данас квалификованији него икада. Шта може да уради ИТ за подршку бизниса?

Одговор је веома једноставан: шифровање података. На тај начин, хакери неће имати приступ подацима. И још: члан 34. GDPR каже да приликом крађе шифрованих података ви не требате обавестити субјекте података!

  Шта је складиште података?  

Многа велика складишта података претерано se ослањају на компресију података у сврху накнаде трошкова за скупи хардвер. Међутим шифровање потпуно лишава могућност компресије података. Клијенти, којим је потребно шифровање у вези са проблемима о усаглашености, не могу то да ураде због цене. InfiniBox је јединствена понуда, јер се не ослања на скупе носиоце и остаје економски ефикасан чак и код шифровања података.

 Наравно, постоји и низ других проблема у решавању којих ми можемо да помогнемо нашим клијентима, али у овом тренутку желео бих да скренем пажњу на још једно истраживање. Желите да сазнате више? Преузмите нашу "Белу књигу" архитектуре за складиштење података или ступите у контакт са нама. Ми ћемо вам показати како једна иновативна технологија може да реши одмах многе проблеме.

 

О Ерану Брауну
Eрaн Браун је технички директор компаније INFINIDAT за регион ЕМЕА. Већ више од 14 година Еран је укључен у архитектуру центара за податке на свим нивоима: апликација, визуелизација, умрежавање и, пре свега, складишта података. Његове претходне позиције укључују системе за управљање производњом, пројектовање система и саветовање, сарадњу са компанијама у многим вертикалама (финансије, нафта и гас, телекомуникације, софтвер и мрежа), као и пружање помоћи у планирању, развоју и спровођењу скалабилне инфраструктуре за подршку пословне апликације.

Сазнајте више на: https://www.emea.infinidat.com/blog/what-storage-specialists-really-want

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.