Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Supermicro proširuje svoj NVIDIA-sertifikovanih portfolio servera sa novim NVIDIA H100 sistemima

Septembar 29, 2022

Supermicro, NVIDIA

Supermicro proširuje svoj NVIDIA-sertifikovanih portfolio servera sa novim NVIDIA H100 sistemima

Supermicro je predstavio više od 20 rešenja za izgradnju sistema kako bi omogućio korisnicima da izaberu između 8U, 5U, 4U, 2U i 1U sistema koji podržavaju nove NVIDIA H100 grafičke procesore.

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), globalni lider u poslovnom računarstvu, grafičkim procesorima, storidž rešenjima, rešenjima za mreže i te „zelenom računarstvu“, predstavio je potpuno novu liniju sistema optimizovanih za NVIDIA H100 Tensor Core grafičke procesore. Sa velikim portfoliom NVIDIA-sertifikovanih sistema, Supermicro sada koristi nove NVIDIA H100 PCI-E i NVIDIA H100 SXM grafičke procesore. 

"Supermicro je predstavio servere zasnovane na grafičkim procesorima sa novim NVIDIA H100", rekao je Charles Liang, predsednik i izvršni direktor Supermicro-a. "U našoj ponudi je idalje kompletan portfolio i sistemi različitih opcija, uključujući one od 8U, 5U, 4U, 2U i 1U. Takođe dostupni su i najnoviji grafički procesori u našim SuperBlades® sistemima, radnim stanicama i Universal sistemima grafičkih procesora. Korisnici mogu očekivati do 30 puta veće performanse za primenu AI u poređenju sa prethodnim generacijama akceleratora baziranim na grafičkim procesorima za određene AI aplikacije. Zahvaljujući inovativnom dizajnu strujanja vazduha u našim serverima zasnovanim na grafičkim procesorima, dolazi do smanjenja brzine ventilatora, manje potrošnje energije, manje buk, te smanjenja ukupnih troškova vlasništva." 

Supermicro sistemi sertifikovani sa NVIDIA H100 PCIe grafičkim procesorima uključuju NVIDIA AI Enterprise, end-to end skup softvera zasnovanih na Cloud-u namenjenih za AI i analizu podataka, kako bi organizacijama omogućili optimalno korišćenje veštačke inteligencije. Supermicro sistemi sa NVIDIA AI Enterprise u kombinaciji sa NVIDIA H100 grafičkin procesorima pojednostavljuju izgradnju platformi spremnih za AI, ubrzavaju njen razvoj i implementaciju, te pružaju performanse, sigurnost i skalabilnost kako bi se brže stekli uvidi i postigla vrednost. 

"NVIDIA H100 predstavlja značajan korak u okviru naše platformed za ubrzano računarstvo", rekao je Kevin Connors, potpredsednik NVIDIA Worldwide OEM Accounts. "Širok spektar Supermicro servera koje pokreće NVIDIA H100, može ubrzati radna opterećenja svih razmera, pomažući preduzećima da postignu brži izlazak na tržište, obezbeđujući značajan napredak u performansama uz istovremeno smanjenje troškova." 

Supermicro će takođe sertifikovati određene sisteme trenutne generacije sa NVIDIA H100 grafičkim provesorima. Neki od trenutno dostupnih sistema su Supermicro serveri SYS-420GP-TNR, SYS-420GP-TNR2 i radna stanica SYS-740GP-TNRT Supermicro. 

Supermicro podržava otvorene standarde i pridržava se otvorenih specifikacija za napajanje, pružajući korisnicima bržu isporuku i instalaciju, što rezultira bržim postizanjem produktivnosti. Osim toga, Supermicro serveri poput 8U 8-GPU podržavaju AC i DC napajanje u standardnim i OCP DC rack konfiguracijama.

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.