Gde kupovati

ASBIS distribuira različite IT proizvode svojim partnerima širom Srbije. Kliknite OVDE za više informacija o IT radnjama u vašoj blizini.

Vrh tehnološke inovacije Zero Trust platforme: najavljujemo sedam poboljšanja CilanceEDGE-a

Jul 06, 2023

BlackBerry

Vrh tehnološke inovacije Zero Trust platforme: najavljujemo sedam poboljšanja CilanceEDGE-a

Usvajanje Zero trust platforme je velika odluka: kako se pretnje razvijaju, organizacije imaju potrebu za sveobuhvatnom sigurnosnom platformom, koja ne ograničava osnovne funkcije produktivnosti i omogućava organizacijama da ispune regulatorne i usaglašene mandate. Ostvarivanje svega ovoga nije lak zadatak, a tehnologija koju odaberete igraće značajnu ulogu u uspehu bezbedonosnih sistema u koje uložite, sada i u godinama koje dolaze.

Iz to grazloga je BlackBerry naporno radio da učini Zero Trust platformu jednostavnom i dostupnom. U stvari, Forrester je nedavno nazvao BlackBerry „znatnim dobavljačem Zero Trust platformi“ u izveštaju "Zero Trust Platforms Landscape" (BlackBarry je imao čast da bude uvršten među 29 dobavljača u veoma pretrpanom tržištu sajber bezbednosti). Blackbarry je razvio najbolju Zero Trust platformu u klasi, dizajniranu da rešava slučajeve na osnovu ishoda —  delotvornu čak i za organizacije koje imaju ograničenja u resursima, budžetska ograničenja ili nedovoljno stručnosti.

Pravi partner pruža više od rešenja specifičnih problema. On je tu da vam pomogne:

  • Identifikuje i ublažava bezbednosne rizike
  • Implementira i upravlja rešenjima
  • Odgovara na dinamične pretnje i incidente
  • Suočeljavaju se sa jedinstvenim operativnim izazovima
  • Podržava produktivnost zaposlenih i pod-izvođača, odakle god da rade

    Kako BlackBerry pojednostavljuje Zero Trust rešenja

BlackBerry je nedavno najavio svoju najnoviju Zero Trust inovaciju, CilanceEDGE™, koja pomaže organizacijama bilo koje veličine siguran rad bez obzira na lokaciju. CilanceEDGE korisnicima pruža siguran, brz i lak pristup svom poslu. Platforma pojednostavljuje povezivanje za aplikacije hostovane bilo gde i nudi inovativne funkcije kao što je podešavanje jednim klikom za skoro 50 najpopularnijih SaaS (Softver-kao-usluga) alata za produktivnost, uključujući Microsoft 365® i Google Workspace™.

CilanceEDGE olakšava poboljšanje saradnje i bezbednosti za hibridnu radnu snagu i nudi transformativne mogućnosti koje pomažu da se programi sajber bezbednosti vaše organizacije budu spremni za budućnost. Takođe omogućava bezbedno povezivanje za aplikacije hostovane na AWS Cloud-u, poboljšava vidljivost načina na koji se osetljivi podaci čuvaju, pristupaju i dele, i pruža poboljšane mogućnosti otkrivanja pretnji.

Ova tehnologija je od ključne važnosti za rešavanje osnovnih i specifičnih slučajeva upotrebe koji su neophodni za preduzeća da budu ispred najnovijih pretnji.

Sedam poboljšanja CilanceEDGE-a

BlackBerry kontinuirano ulaže u svoju Zero Trust platformu kako bi se suočio sa sutrašnjim izazovima sajber bezbednosti. Ovo omogućava preduzećima da napreduju dalje od zastarelih rešenja, kao što su VPN, i demokratizuje pristup bezbednosnim alatima za preduzeća.

Naša najnovija poboljšanja uključuju:

  • Safe mode za Windows: Omogućava administratorima da postave podrazumevanu vrednost krajnje tačke koja se povezuje na internet na Safe Mode kada korisnik nije omogućio Work mode. Ovo je važno jer Safe Mode obezbeđuje bezbedan pristup internetu, sprečava korisnike da povezivanje na odredišta sa lošom reputacijom i odbija saobraćaj koji nije dozvoljen pravilima ACL (liste kontrole pristupa) — čak i kada Work Mode nije omogućen.
  • Podrška za ACL u odnosu na operativni sistem: Sa CilanceEDGE-om administratori mogu lako da kreiraju pravila i odrede kontrole pristupa na osnovu operativnog sistema krajnje tačke. Ova funkcija omogućava administratorima da ograniče pristup osetljivim resursima i/ili imaju ACL pravila na osnovu tipa uređaja koji zahteva pristup (na primer, dozvoljava pristup samo desktop uređajima koji koriste Windows® ili macOS®).
  • Podeljeno DNS tuneliranje sa lokalnim DNS pretraživanjem: DNS pretrage za domene navedene u konfiguraciji „Private Network > Forward Lookup Zone“ se izvode kroz tunel gde se primenjuju kontrole pristupa mreži. Sva ostala DNS pretraživanja se izvode pomoću lokalnog DNS-a, a rezultujući saobraćaj se usmerava u skladu sa konfiguracijom podeljenog tunela. Ova funkcija vam omogućava da brzo identifikujete saobraćaj koji ne koristi tunel ili BlackBerry infrastrukturu. U početku, ova funkcija nema komponentu korisničkog interfejsa (korisničkog interfejsa) i dostupna je na zahtev.
  • HTTP Content Logging: U ACL pravilima možete odrediti da li se pri mrežnom događaju mogu prikazivati nešifrovani podaci HTTP veze u običnom tekstu. Kada je omogućeno, rezime zahteva za događaj i detalji odgovora se prikazuju na stranici Detalji događaja. Ova funkcija omogućava dublju analizu nešifrovanog HTTP mrežnog saobraćaja, istovremeno omogućavajući lov na pretnje.
  • Pregledajte mrežne događaje u Pregledu uzbuna: Događaji su sada integrisani na Pregled uzbuna da bi se olakšala trijaža i lov. Ovo takođe smanjuje trenje u analizi signala upozorenja u svim integrisanim proizvodima, dok istovremeno poboljšava efikasnost analitičara na svim nivoima. podešavanja zaštite mreže. CilanceENDPOINT™, naše samoodbrambeno bezbednosno rešenje krajnjih tačaka, obrađuje i grupiše događaje kako bi optimizovao vaše aktivnosti u potrazi za pretnjama i rešavanju problema. Ova funkcija vam omogućava da vidite sve svoje bezbednosne proizvode na jedinstven način kako biste bolje povezali informacije i ubrzali odgovor na potencijalne pretnje.
  • Podrška za konfigurisanje višestrukih privatnih mreža: omogućava pristup više privatnih mreža, uključujući segmente, data centre, virtuelne privatne cloude (VPC) i još mnogo toga — u lokalnom i/ili cloud okruženju. Ova funkcija vam omogućava da primenite više CilanceEDGE ZTNA (Zero Trust Netvork Access) konektora od jednog UES stanara i pruža zbirni prikaz konektora za svaku privatnu mrežu.
  • Poboljšana kontrola podešavanja mrežnog saobraćaja i konfigurabilno izveštavanje: Ažurirana podešavanja mrežne zaštite uvode detaljnije kontrole. Ovo uključuje kontrolu nad detekcijama od kojih želite da se zaštitite (npr. da blokirate ili samo otkrijete anomalije kao što je reputacija odredišta), detalje koje želite da prijavite i prikažete na stranicama događaja i stavke koje želite da pošaljete u SIEM rešenje ili server sislog, ako je konfigurisan. Ovo pruža veću fleksibilnost za administratore i omogućava im da pojednostave operacije i pojednostave pristup

 

Više možete saznati na linku

 

Odricanje od odgovornosti: Informacije sadržane u svakom saopštenju za javnost objavljenom na ovom sajtu bile su činjenično tačne na datum kada su objavljene. Iako ova saopštenja za štampu i drugi materijali ostaju na veb stranici Kompanije, Kompanija ne preuzima obavezu ažuriranja informacija kako bi odražavala kasniji razvoj događaja. Shodno tome, čitaoci saopštenja za štampu i drugih materijala ne bi trebalo da se oslanjaju na ove informacije kao aktuelne ili tačne nakon datuma njihovog izdavanja.